Projektini 82. työpäivä vei minut SSTL Puhtausala ry:n toimitiloihin Helsingin Merihakaan. Sain etukäteen parkkipaikan numeron, jotta voin jättää auton parkkihalliin ilman maksua. Olimme Eliaksen kanssa hyvissä ajoin paikalla, mutta parkkipaikan etsimisessä meni aikaa puolisen tuntia, emmekä silti löytäneet sitä. Halli on todella iso ja sitä on tien kummallakin puolella, eikä numerot menneet kovinkaan loogisesti, tai sitten olimme vielä aamutokkurassa. Auto maksulliseen parkkiin ja äkkiä ”pilvenpiirtäjän” 17. kerrokseen ennen kun myöhästymme. Päivän titteliksi tuli tapahtuma-avustaja ja päivän pomoksi tuli superiloinen Karla Rantanen.

Iloinen Karla

Iloinen Karla

PUHTAUSALA RY

SSTL Puhtausala ry on puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö, jonka tehtäviin kuuluvat alan osaamisen ylläpito, kehittäminen, oppimateriaalin tuottaminen, tiedottaminen, neuvonta ja koulutus. SSTL Puhtausala ry yhdistää puhtausalasta ja sen kehittämisestä kiinnostuneet ihmiset ja yhteisöt. Liitto on perustettu vuonna 1970.

SSTL Puhtausala ry toimii puhtausalan puolueettomana etujärjestönä ja asiantuntijana; työehtosopimusasiat eivät kuulu SSTL Puhtausala ry:n toimialaan.

SSTL Puhtausala ry:n henkilöjäsenet ovat liiton jäseniä paikallisten jäsenyhdistysten kautta. Liittoon kuuluu 16 paikallista jäsenyhdistystä sekä valtakunnallinen Senioreiden Siivoustekninen yhdistys. Lähes sata yritysjäsentä edustavat kattavasti puhtausalaa. Liittokokouksia järjestetään vuosittain kaksi. SSTL Puhtausala ry:n edustajat toimivat asiantuntijajäseninä useissa eri puhtausalan kehityshankkeissa.

Siirry Puhtausalan kotisivuille tästä.

PÄIVÄNI TAPAHTUMA-AVUSTAJANA

Päivä alkoi tosiaan Helsingin Merihaasta aamulla kello 9:30. Päivän pomona piti olla tuotepäällikkö Minna Forstadius, mutta hän sairastui viime hetkellä ja meidät siirrettiin muiden vastuulle. Ovella meitä olikin vastassa pääpomomme, Karla Rantanen. Karla oli ehkä yksi iloisempia ja tuttavallisimpia pomoja koko projektini historiassa. Oli siis jo heti alusta asti selvää, että päivästä tulee mukava.

Karla esittelee Puhtausalan mainosmateriaalia ja värityskirjaa

Karla esittelee Puhtausalan mainosmateriaalia ja värityskirjaa

Siirryimme Puhtausalan kokoustiloihin, jossa seuraamme liittyi vielä toimitussihteeri Riitta Teeriaho. Tarjolla oli aamupalaa ja rentoa seuraa. Karla sekä Riitta kertoivat meille mikä on Puhtausala, mitä se tekee ja minkä takia.

Siivoaminen on aliarvostettu ammatti, eikä sitä jostakin syystä pidetä juuri minään. Voin kuitenkin sanoa, että olen tässä projektissani toiminut myös siivoajana, ja se on aika vaativa ammatti, ja ainakin tällaiselle amatöörille raskasta kun se tehdään oikein. Pitää myös muistaa, että jos ei olisi siivoajia, joka paikassa olisi aikamoinen kaaos. Yhdessä oppilaitoksessa professorit laitettiin itse siivoamaan huoneensa, jotta talo säästää siivouskuluista. Lopputulos oli se, että proffat siivosivat 7000 euron kuukausipalkalla, omat hommat kärsi ja siivouksen laatu oli heikkoa. Italiassa roskakuskit olivat lakossa jokunen vuosi sitten, ja koko maa meinasi hautautua roskiin. Mutta itse asiaan, eli päivän duuniin.

Karla valmiina siivoamaan

Karla valmiina siivoamaan

SSTL Puhtausala ry järjestää Puhtauspäivä -nimistä tapahtumaa, ja tähän liittyi myös päivän duuni. Puhtauspäivä on valtakunnallinen teemapäivä, jota vietetään vuosittain joulukuun ensimmäisenä maanantaina. Päivän teema on ”Kiitä siivoojaa” ja tarkoituksena on herätellä ihmisiä huomaamaan siivoustyön merkitys.

Tehtäväksi jäi miettiä miten tapahtumaa tuodaan entistä enemmän esille, tuottaa Puhtausalalle sisältöä ja levittää sanaa Munblogin työnantajille.

Lupasin Puhtausalalle käyttöön mm. 30 000 PK-seudun yritysten yhteystiedot, lupasin levittää heidän haluamia postauksia yli 50 000 ihmisen Facebook-sivustolla ja kuvata muutaman videon. Ensimmäisen videon kuvasimme jo paikan päällä, jossa pääosaa esitti Elias ja sammakkopuku, joka on tapahtuman maskotti (Sipi Sammakko).

Karla pääsi maskotin kainaloon

Karla pääsi maskotin kainaloon

Päivä oli oikeasti todella rento, se ei tuntunut laisinkaan duunilta. Suuri syy tähän oli varmasti mukavat pomot. Myös videokuvaukset oli hauskoja, välillä kuvauksista ei meinannut tulla yhtään mitään naurun takia : ) Vaikka päivä olikin hauska, saimme myös aikaiseksi sen mitä piti. Keksimme myös kaikenlaisia ideoita Puhtausalalle, joista toivottavasti osa ainakin tulee käyttöön. Puhtausala on hyvällä asialla ja Puhtauspäivä on ihan loistava tapahtumaidea. Jokaisen yrityksen kannattaisi tutustua Puhtauspäivään ja miten siivoajia voi muistaa ihan siellä omalla työpaikalla.

Päivä oli tänään vain viisituntinen, joten pääsimme hyvissä ajoin kotiin. Kiitos vielä Puhtausala, Karla, Riitta, Minna ja muu henkilökunta. Palataan videoihin ja muihin asioihin kun olette kaikki tervehtyneet.

SSTL Puhtausala ry / Siivoussektori Oy

SSTL Puhtausala ry / Siivoussektori Oy

Ennenmuinoin vähän miehinen johtoryhmä

Ennenmuinoin vähän miehinen johtoryhmä

I Love Puhtaus

I Love Puhtaus

Sipi Sammakko

Sipi Sammakko

Tähän olisi saanut menemään koko työpäivän

Tähän olisi saanut menemään koko työpäivän

Karla piti meille siivouskoulua

Karla piti meille siivouskoulua

 

Ihan pokerinaamalla kuvaukset ei sujuneet

Ihan pokerinaamalla kuvaukset ei sujuneet

Puhtauspäivä

Puhtauspäivä

Mitä sammakko sanoo?

Mitä sammakko sanoo?