Projektini 78. työpäivä oli lähempänä taivasta kun missään duunissa aiemmin. Työnantajani Lumine Lighting Solutions Oy:n toimisto sijaitsi Merihaan korkeassa rakennuksessa, kerroksessa kuusitoista. Päivän pomoja oli kaksi, toimitusjohtaja Santeri Oksanen sekä myyntijohtaja Sampo Saukkonen. Titteliksi tuli tällä kertaa tiedottaja.

Näkymät Luminen toimistolta

Näkymät Luminen toimistolta – (kuvat Studio ihana)

LUMINE LIGHTING SOLUTIONS OY

Lumine kehittää ja valmistaa älykästä katuvalaistuksen ohjausjärjestelmää. Järjestelmän avulla alueen katuvalaistuksessa voi säästää jopa 75% sähkönkulutuksessa. Ohjausjärjestelmä sopii autotielle, kotikadulle, pururadalle, kävelytielle tai mihin tahansa jossa on katuvalaistusta. Järjestelmä voidaan kytkeä olemassa olevaan katuvalaisimeen tai se voidaan integroida uusiin katuvalaisimiin.

Järjestelmän avulla valaistus on himmeänä aina, kun alueella ei ole liikennettä. Kun väylälle tulee liikettä, valaistus kirkastuu täydelle teholle ennakoivasti. Hyvin optimoidulla järjestelmällä väylällä liikkuja ei edes huomaa valojen himmenemistä tai kirjastumista.

Luminen ohjausjärjestelmä on testikäytössä jo useissa eri kaupungeissa ja kunnissa.

Katso lisää videosta tai Luminen kotisivuilta.

PÄIVÄNI TIEDOTTAJANA

Työpäivä alkoi Merihaasta aamulla kello 10. Paikka löytyi helposti, ja autonkin sai pienen etsinnän jälkeen vierasparkkiin. Oikean oven löytäminen ylätasanteelta kuitenkin kesti hieman, sillä ulkona oli jäätävän kylmä ja lunta ihan liikaa. Juuri ennen lopullista jäätymistä löysimme oikean oven ja pääsimme lumimyräkästä suojaan : ) Sitten hissiin ja nousu kerrokseen 16. Täällä meidät vastaanotti toimitusjohtaja Santeri Oksanen sekä myyntijohtaja Sampo Saukkonen.

Ensimmäiseksi istuimme alas keittiön kahville, kävimme läpi mitä Lumine tekee ja mikä on älykäs katuvalaistusjärjestelmä. Päälimäisenä oli kysymys: – miksi tällaista ei ole keksitty jo kauan sitten. Yleensä yksinkertaiset keksinnöt ovat niitä parhaimpia, ja tämä on yksi niistä.

Toimitusjohtaja Santeri Oksanen sekä myyntijohtaja Sampo Saukkonen

Toimitusjohtaja Santeri Oksanen sekä myyntijohtaja Sampo Saukkonen

Parhaimman käsityksen järjestelmästä saatte katsomalla tässä blogissa olevan videon. Siinä näkee miten homma käytännössä toimii. Ohjausjärjestelmä säästää katuvalaistuksen sähkökuluissa jopa 75%. On paljon alueita joissa palaa katuvalot, vaikka alueella ei liiku ketään. Eihän siinä ole mitään järkeä. Luminen avulla valaisimiin tulee äly. Äly osaa säätää valaisimia sen mukaan onko väylällä liikennettä vai ei. Säätäminen tapahtuu ennakoivasti, eikä väylällä liikkuja huomaa välttämättä koko tapahtumaa.

Yksinkertainen ja loistava idea. Tehtäväni oli tänään kirjoittaa pari tiedotetta asiasta. Toinen menee medialle ja toinen menee Luminen asiakkaiden käyttöön. Tiedotteessa haluttiin tuoda esille useita eri asioita, ja yksi suurimmista oli se, että Ely-keskus testaa järjestelmää parasta aikaa Seinäjoen lähistöllä.

Lumine 180

Lumine 180

Olen jonkin verran lukenut erilaisia tiedotteita, joten minulla oli pieni ajatus on siitä millainen tiedotteen tulisi olla. Eri asia on tietenkin kirjoittaa sellainen. Kahden tiedotteen kirjoittamisessa meni aikaa kolmisen tuntia, eli ne valmistuivat suhteellisen nopeasti. Niistä jäi puuttumaan vain Luminen asiakkaiden haastattelut, koska niitä ei ollut työpäivä aikana mahdollista saada. Lumine lisää nämä itse tiedotteisiin myöhemmin.

Tästä blogitekstistä tulisi pidempi jos kirjoittaisin mitä tiedotteissa kerrottiin, mutta ne eivät ole vielä julkaisuvapaita. Voitte lukea tiedotteet mahdollisesti myöhemmin eri medioista.

Tiedotteiden jälkeen oli vielä työaikaa jäljellä, joten kävimme läpi Luminen mainosmateriaalia, nettisivua sekä myyntimateriaalia. Nämä oli hyvin pitkälle mietitty jo valmiiksi, joten pystyimme ehdottamaan vain pieniä muutoksia, ja niistä Lumine otti myös vaarin. Se on tietenkin aina hyvä jos joku ulkopuolinen tutustuu mainosmatskuihin, sillä itse ne näkee liian läheltä ja sille sokeutuu. Nettisivut olivat kuitenkin ihan täydelliset ilman mitään muutoksia, niistä kun selviää heti mistä on kyse.

Luminen testiseinä

Luminen testiseinä

Viimeisenä tehtävänä pomot pyysivät suunnittelemaan heille kuvan josta selviää kolme asiaa: miten järjestelmä toimii, järjestelmällä säästää jopa 75% sähkökustannuksissa ja järjestelmä sopii kävelykaduille, pyöräteille sekä autoteille. Tämä ei ole ihan helppoa mahduttaa yhteen kuvaan, mutta ideat saatiin kasaan. Saan toimitettua Luminelle myöhemmin kuvan josta nämä mielestäni selviää. Nähtäväksi sitten jää kelpaako kuva heille.

Päivä alkoi olemaan pulkassa, oli aika laskeutua takaisin maan pinnalle. Kiitos Lumine, Santeri ja Sampo.

Mietintää mitä tiedotteessa olisi hyvä mainita

Mietintää mitä tiedotteessa olisi hyvä mainita

Kirjoitettujen tiedotteiden tarkistusta

Kirjoitettujen tiedotteiden tarkistusta

Värillä on väliä

Värillä on väliä

Hulppeita näkymiä Luminen konttorilta

Hulppeita näkymiä Luminen konttorilta

Masterin esittelyä

Masterin esittelyä – (kuvat Studio ihana)