Projektini 70. työpäivä on nyt takana, ja tämän työpäivän tarjosi Officekoulutus Visio. Yritys tarjoaa ohjelmistokoulutusta Excelin ja muiden Microsoft Office –sovellusten sekä kuvankäsittely- ja taitto-ohjelmien käyttöön. Työpäiväni ei kuitenkaan liittynyt suoranaisesti näihin ohjelmiin, sillä tarkoitus oli pitää päivän mittainen markkinointikoulutus. Päivän tittelini oli markkinointikouluttaja ja päivän pomonani oli kouluttaja Jaakko.

OFFICEKOULUTUS VISIO

Officekoulutus Visio on Microsoft Office -ohjelmistoihin (esim. Excel, Word, PowerPoint, Outlook) sekä kuvankäsittely- ja taitto-ohjelmiin erikoistunut koulutus– ja konsultointiyritys. Edellä mainittujen aiheiden lisäksi yritys kouluttaa mm. Drupal-sisällönhallintajärjestelmän käyttöä.

Kaikki yrityksille järjestettävät koulutukset räätälöidään osallistujien yksilölliset tarpeet huomioiden. Myös ryhmäjaot suunnitellaan siten, että saman käyttökokemuksen omaavat henkilöt ovat samassa ryhmässä. Koulutukset järjestetään asiakasyritysten omissa tiloissa, Officekoulutus Vision koulutustiloissa tai verkossa. Yritys järjestää myös avoimia koulutuksia, joihin kuka tahansa voi osallistua.

– Parasta tässä työssä on se, kun huomaa miten kurssilaiset kokevat koulutustilaisuudessa Ahaa-elämyksiä ja oivalluksia siitä, miten he voivat hyödyntää oppimaansa omissa työtehtävissään. Tulee hyvä fiilis, kun saa työstään palautetta ja pääsee oikeasti antamaan jotain, joka helpottaa kurssilaisten jokapäiväistä elämää, kertoo tämän päivän pomonani toimiva kouluttaja Jaakko.

Officekoulutus Vision kouluttajilla on takanaan monipuolinen ohjelmisto-osaaaminen, pitkä kokemus koulutustyöstä sekä ohjelmistotuotteisiin liittyvät sertifikaatit.

Tutustu Officekoulutus Vision koulutuksiin tai tilaa yrityksellesi veloitukseton osaamiskartoitus.

PÄIVÄNI MARKKINOINTIKOULUTTAJANA

Tämä työpäivä alkoi kello 10 Helsingin Kannelmäestä, jossa oli yrityksen kokoustilat. Minut vastaanotti päivän pomonani toimiva Jaakko, joka on yksi Officekoulutus Vision kouluttajista. Ensimmäiseksi joimme kahvit ja tutustuimme yrityksen toimintaan. Yrityksellä on hallussa kaikki Microsoft Office-ohjelmistot sekä Adoben tuotteet kuvankäsittelyyn ja taittoon liittyen sekä verkkopalveluiden rakentamiseen käytettävä työkalu, Drupal. Se on aina kiva tavata ihmisiä, jotka ovat oman alansa ammattilaisia. Itse osaan käyttää Office-ohjelmia vain päällisin puolin. Drupal ja Photari on suhteellisen vieraita. Tänään ei kuitenkaan päästy opettelemaan ohjelmien käyttämistä, joten taidan myöhemmin osallistua heidän avoimille kursseille jos vain aika sallii.

www.officekoulutus.fi

www.officekoulutus.fi

Ihan ensimmäinen tehtävä oli luoda yritykselle Facebook-sivut ja opettaa sen käyttäminen. Tämä oli minulle helppoa, näitä sivuja kun on tullut luotua vuosien aikana suhteellisen paljon. Samalla käytiin läpi myös erilaisia tapoja markkinoida yritystä Facebookissa. Markkinoinnissa kun voi käyttää maksullisia Facebookin tarjoamia tapoja, tai sitten luomalla omia kampanjoita jotka herättävät ihmisten mielenkiinnon. Facebook-sivut jäivät vielä toistaiseksi piiloon, yritys ottaa ne käyttöön myöhemmin. Somessa oleminen kun vaatii myös aikaa, sillä sivuille pitää tuottaa mielenkiintoista sisältöä säännöllisesti.

Toinen tehtävä oli tutustua yrityksen kotisivuihin ja miettiä, miten niitä voitaisiin kehittää. Sivut olivat mielestäni hyvin uskottavat, mutta ydinviesti ja tarjooma kaipasivat mielestäni kiteyttämistä. Tähän kehittelin heillä vähän ideoita, ja osa muutoksista tapahtukin heti. Kun asiakas tulee sivuille, on tärkeää, että siitä saa heti käsityksen mitä yritys tekee ja mitä se tarjoaa.

Tämän päivän työnantajani kotisivut

Tämän päivän työnantajani kotisivut

Tämän jälkeen lähdimme miettimään voisiko osa niistä yrityksistä, joissa olen aiemmin työskennellyt hyötyä ohjelmistokoulutuksesta ja suunnittelimme näille yrityksille suunnattavan tarjouksen.

Aikaa tälle kaikelle oli vain yksi työpäivä, joten ihan kamalan syvälle ei kaikissa asioissa päästy. Lupasinkin, että palaamme tarkemmin varsinkin Facebook -asioihin heti, kun yritys ottaa sivut käyttöön.

Mutta tällainen päivä. Iso kiitos Officekoulutus Visiolle ja Jaakolle.

Yritys on erikoistunut varsinkin Microsoft Office -ohjelmien koulutukseen

Yritys on erikoistunut varsinkin Microsoft Office -ohjelmien koulutukseen

officekoulutus