Projektini 66. työpäivä oli remontoitavassa kerrostaloasunnossa, jossa tehtäväni oli laittaa yhden huoneen laminaattilattia sekä lattialistat paikoilleen. Seuraavana päivänä reidet tiesi tehneensä duunia. Tämän työpäivän tarjosi Tampereen kupeessa, Lempäälässä sijaitseva Remonttipalvelu Tuominen. Päivän pomonamme oli remonttifirman omistaja, Perttu Tuominen. Tittelini oli tällä kertaa remonttimies.

REMONTTIPALVELU TUOMINEN

Remonttipalvelu Tuominen hoitaa kaikki remonttipalvelut Pirkanmaan alueella lähes 20 vuoden kokemuksella. Yrittäjänä toimiva Tuominen valmistui alan koulusta 1997. Yritys ei ole käytännössä mainostanut laisinkaan, sillä työkeikat ovat tulleet pääasiassa suositusten perustella, joka kertoo paljon asiakastyytyväisyydestä. Remonttipalvelu Tuominen tekee työt asiakkaan ehdoilla, ja jälki on aina viimeisteltyä joka kestää silmää että käyttöä. Asiakaskunta koostuu suurilta osin yrityksistä ja alihankintahommista, mutta yksityisasiakkaiden määrä kasvaa kovaa vauhtia.

Remonttipalvelu Tuomisella on laaja yhteistyöverkosto, jonka kautta yritys pystyy hoitamaan työmaalle kaikki tarvittavat ammattilaiset sähkö- ja putkitöistä lähtien. Vaativissa rakennusteknisissä ongelmissa yritys käyttää 50 vuotta alalla toiminutta, ulkopuolista rakennuskonsulttia.

Yritys pitää kiinni omista laatuvaatimuksista ja sovituista aikatauluista, joten asiakas tietää tarkalleen mitä saa ja milloin saa. Työmaa siistitään aina asianmukaisesti, ja turvallisuusvaatimuksista pidetään kiinni.

Siirry Remonttipalvelu Tuomisen kotisivuille tästä, ja pyydä tarjous omasta remppahommasta.

Remonttipalvelu Tuominen

Remonttipalvelu Tuominen – (kuvat Studio ihana)

PÄIVÄNI REMONTTIMIEHENÄ

Viime viikolla lähdimme Eliaksen kanssa kohti Tamperetta, sillä luvassa oli duunipäivät Lempäälässä ja Sahalahdessa. Päätimme majoittua Tampereelle, josta on lyhyt matka kummallekin paikkakunnalle. Majoituksen meille tarjosi Dream Hostel & Hotel, joka sijaitsee Tampereen keskustan tuntumassa, osoitteessa Åkerlundinkatu 2. Saimme omat huoneet hotellin puolelta, joka on valmistunut jokin aika sitten. Huoneet olivat todella hienosti sisustettuja, joten saimme hyvät puitteet levätä ennen duunia.

Ensimmäisen työpäivän tarjosi Lempäälässä Remonttipalvelu Tuominen, ja saavuimmekin aamulla kello 10 suoraan työmaalle. Meidät vastaanotti yrittäjä, Perttu Tuominen. Ensimmäiseksi joimme kahvit, vaihdoimme kuulumiset ja kävimme läpi tulevia työtehtäviä. Kyseessä oli Tuomisen asiakkaan kerrostalokaksio, jossa Tuomisen yritys tekee täydellisen rempan lattiasta kattoon, aina keittiökaappeja myöten. Minun tehtäväkseni tuli asentaa makuhuoneen laminaattilattia lattialistoineen. Sinänsä haastava homma, että en ole ennen tällaista tehnyt.

Ensimmäiseksi Perttu antoi ohjeita, neuvoja ja vinkkejä siitä, miten homma tulee tehdä. Tämä oli aika tärkeää, sillä olisin vain alkanut latomaan laminaattia paikoilleen. Tärkein kohta kuitenkin tehtiin ennen latomista, ja se oli lattian leveyden laskenta. Tämän tarkoitus oli se, että lasketaan montako laminaattipalasta lattialle tulee, ja mikä on viimeisen palan leveys. Viimeinen palanen oli vajaa, joten myös ensimmäinen palanen tehdään vajaaksi. Jos viimeisen palasen leveys on vaikka 14 senttiä, niin aloitus-ja lopetuspalasen leveydeksi tulee 7 senttiä. Pituudella ei ole merkitystä, sillä viimeinen laminaattipalanen rivistä aina leikataan sopivaksi. Uutta riviä aloittaessa aloitetaan yleensä palasella, joka edellisestä rivistä leikattiin. Tärkeää on muistaa, ettei aloituspalanen ole saman pituinen kun edellisessä rivissä. Väliä päätysaumoihin on hyvä olla 20 senttiä.

Tästä se alkoi

Tästä se alkoi

Elias alkoi suojaamaan asukkaan tavaroita muovilla, joita oli onneksi asunnossa hyvin vähän. Tämä helpottaa työskentelyä huomattavasti. Eliaksen suojatessa kamoja minä leikkasin laminaatit sopivan levyiseksi Pertun oppien mukaan. Hyvä opettaja, sillä tämä onnistui ensimmäisellä kerralla : ) Sirkkelöinnin jälkeen alkoi konttaaminen ja laminaatin asennus. Laminaatit kiinnitetään toisiin ”painamalla”, eli pontit työnnetään vastakkain noin 30-asteen kulmassa, jolloin palaset lukittuvat toisiinsa. Sen jälkeen laminaattia vielä naputellaan saumoista, jotta palaset varmasti kiinnittyvät toisiinsa. Jokaisen palan kiinnitys pitää katsoa tarkkaan, ettei siihen jää minkäänlaisia välejä. Välejä saattaa tulla, jos palanen ei ole kunnolla kiinni, välissä on pölyä tai muuta roskaa tai palanen on viallinen. Tässä kohteessa oli asiakkaan omat laminaatit, ja vaikka laatu olikin hyvä, se ei ollut parasta. Tämän vuoksi laminaatin kanssa joutui vähän hikoilemaan, kun kaikki palaset eivät vain meinanneet mennä paikoilleen. Tämä hidasti hommaa huomattavasti, mutta ammattilaisen opissa lattia alkoi kuitenkin näyttämään hyvälle.

Oppiminenkin on helppoa kun ammattilainen näyttää esimerkkiä

Oppiminenkin on helppoa kun ammattilainen näyttää esimerkkiä

Kun lattiasta oli laitettu noin 80%, aikaa oli kulunut pari kolme tuntia. Tämä vaati muutaman palan vaihtamisen ja paljon konttaamista. Lopun laminaatin laittamisessa meni sama aika, sillä asennustila pieneni ja asennuksessa piti huomioida vaatekaapin jalat sekä patterien putket. Tässä piti Pertun auttaa, sillä homma on aika millintarkkaa. Nyt osaan asentaa laminaatin, jos joskus tulee sellainen homma vaikka omassa kämpässä.

Paikat patteriputkille

Paikat patteriputkille

Kun lattia oli täydellinen, Perttu alkoi tekemään vaatekaapin sokkelia. Minä ja Elias puolestaan pilkoimme ja asensimme lattialistat. Tämä oli aika helppoa, vain mittaa, pätki ja asenna -hommaa. Ensimmäiset listat asennettiin naulapyssyllä, mutta seuraavat piti porata, kun kiinnitys piti tehdä betoniseinään. Poraus, tulpan naputus reikään ja sitten ruuvi perään. Listat tuli nopeasti paikoilleen, joten homma oli enää siivoamista vaille. Ylitimme Pertun odotukset, joten ehkä onnistuimme sitten jollakin tavalla. Ainakin makkari oli nyt saatu valmiiksi.

Lattialistojen pätkimistä

Lattialistojen pätkimistä

Tadaa, siitä tuli valmis!

Tadaa, siitä tuli valmis!

Työaikaa oli jäljellä vartti, joten mitään uutta hommaa ei enää aloitettu. Siivosimme vain makkarin lattialta kaikki ylimääräiset kamat sekä roskat pois, ja kasasimme työkalut yhteen paikkaan. Sitten vielä muutama valokuva ja kohti hotellia.

Pertulla on virallisesti kokemusta alasta 20 vuoden ajalta, mutta koko ikänsä hän on ollut tekemisissä rakennus- ja remppahommien kanssa, sillä myös Pertun isä ja isoisä ovat alan miehiä. Pertun ammattitaito ja kokemus on suuri syy sille, miksi opin tänä päivänä niin paljon. Jokaisessa duunissani olen jotakin oppinut, mutta tämä on siellä kärkikahinoissa. Voin siis suositella lämpimästä Remonttipalvelu Tuomisen palveluita.

Kiitos Remonttipalvelu Tuominen ja Perttu.

Apumies

Apumies

remonttipalvelutuominen.fi

remonttipalvelutuominen.fi

Vaatekaappi ja patteriputket hieman hidasti

Vaatekaappi ja patteriputket hieman hidasti

Olohuone jäi odottamaan vielä lattiaa

Olohuone jäi odottamaan vielä lattiaantti – (kuvat Studio ihana)