Projektini 63. työpäivän tarjosi Harmaa Kissa Oy, ja tällä kertaa tittelinä oli markkinointisuunnittelija. Työpäivä alkoi kello 10 Helsingin Arabianrannasta. Päivän pomoina olivat yrittäjät Sirpa ja Aki sekä heidän kissalaumansa. Luvassa on siis mukava päivä näin eläinystävänä.

HARMAA KISSA OY

Harmaa Kissa on perheyritys, joka kehittää täysin uudenlaista liiketoimintaa. Yrityksen tuotteet ovat tällä hetkellä suunnittelijoiden pöydillä, mutta ensimmäiset tuotteet julkaistaan koekäyttöön näillä näkymin jo keväällä 2017. Koekäytön tarkoitus on testata tuotteita oikeassa ympäristössä oikealla koeryhmällä. Koekäytöstä saaduilla palautteilla tehdään lopullinen tuote, jonka myynti alkaa ensin Suomessa. Kun yritys saa valmiiksi muutaman erilaisen tuotteen, lähtee yritys valloittamaan myös muita maita eri kontaktien avustuksella.

Harmaa Kissa Oy

Harmaa Kissa Oy – (kuvat Studio ihana)

PÄIVÄNI MARKKINOINTISUUNNITTELIJANA

Päivä alkoi lauantaina kello 10, Helsingin Arabianrannassa. Hieman oli vaikeuksia löytää perille, kun navikin ohjasi väärälle kadulle. En kuitenkaan myöhästynyt, taisin olla paria minuuttia vaille oikealla, joskin vaikeasti löydettävällä ovella. Paikalla oli yrittäjäpariskunta Sirpa ja Aki, sekä heidän työkavereina toimivat kissat. Ensimmäinen tunti meni rupatellessa niitä näitä, ja tietenkin minulle kerrottiin myös mitä Harmaa Kissa Oy tulee tulevaisuudessa myymään. Elias tuli paikalle kello 11, jolloin meille tarjottiin aamiainen. Se oli 13. kahvikuppi minkä join tänä vuonna. Tarjolla olleet sämpylät olivat ihan parhaita, en ole varmaan ikinä saanut niin hyvää leipää. Huh. Vähän hävetti kun söimme kulhollisen sämpylöitä, mutta ei voinut vastustaa.

Varsinaisesta työpäivästä en voi kirjoittaa kamalan tarkasti, sillä työnantajan tuotteet eivät ole vielä julkista tietoa. Voin kuitenkin sanoa, että jotain mullistavaa on tulossa, ja ihmettelenkin miksi tällaisia tuotteita ei ole ennen ollut markkinoilla. Ulkomailla on ehkä jotain vastaavaa, mutta ei mitään tällaista kun pian on tulossa. Tehtäväni olikin Eliaksen kanssa suunnitella vähän mainoskampanjoita, kartoittaa mainoskanavia ja kertoa miten somessa kannattaa edetä. Samalla Elias kuvasi talon kissoja, jotka ovat siis myös tulevien tuotteiden kohderyhmää. Yrityksen idea lähti pitkälti tarpeesta omien kissojen kanssa.

Kun ujous oli voitettu, ei leikkimisestä tullut loppua

Kun ujous oli voitettu, ei leikkimisestä tullut loppua

Tämä oli siinäkin mielessä mukava työpäivä, että saimme esiteltyä sellaisia asioita, joita työnantajille ei ollut aiemmin tullut mieleen. Silloin on aina mukava fiilis, kun voi oikeasti olla avuksi. Tähän kuului markkinoinnin lisäksi myös mielipiteet tuotteista, uusien tuotteiden mietintää ja joitakin kontakteja mitä kannattaa käyttää.

Jos voisin kirjoittaa tulevista tuotteista, niin blogitekstistä olisi tullut huomattavasti pidempi. Nyt kuitenkin pidetään ideat vielä salassa, jotta Harmaa Kissa ehtii lanseerata tuotteet kaikessa rauhassa. Kannattaa kuitenkin seurata yrityksen lanseerauksia, varsinkin jos taloudessasi asustaa kissa.

Oli siis kaikin puolin mukava työpäivä. Harvoin sitä saa leikkiä työaikana kissojen kanssa. Pentukissa oli oma suosikkini, vaikka vähän ujo alussa olikin. Yrittäjien ensimmäinen kissa ei normaalisti välitä vieraista, mutta olin niin hurmaava, että sehän oli ensimmäisenä puskemassa jaloissa : )

Mutta… autamme Harmaa Kissaa myös tulevaisuudessa, ja ehkä jo silloin voidaan kertoa enemmän tuotteistakin. Sitä siis odotellessa. Seuratkaa tilannetta.

Kiitos Harmaa Kissa Oy, Sirpa, Aki ja kissalauma.

Kun kaikki on vielä uutta

Kun kaikki on vielä uutta

Ei yhtään niin pelottava miltä näyttää

Ei yhtään niin pelottava miltä näyttää

Testiryhmän jäsen odottaa jo omaa vuoroaan

Testiryhmän jäsen odottaa jo omaa vuoroaan

Joskus sitä väsähtää kesken leikin

Joskus sitä väsähtää kesken leikin

Korkeushyppyjen mestari on myös osana leikkisää testiryhmää

Korkeushyppyjen mestari on myös osana leikkisää testiryhmää – (kuvat Studio ihana)