Projektini 44. työpäivä oli monivaiheinen, sillä tavallaan tähän meni neljä päivää, mutta tavallaan vain yhden työpäivän verran. Kävin majoittumassa eri Ompuissa ja testaamassa huoneet. Tähän voisi laittaa laittaa joka päivälle oman työpäivän, mutta se olisi ehkä vähän huijausta, koska ajallisesti tämä oli yksi työpäivä ja titteleitä oli näille päiville vain yksi. Päivän duunin tarjosi jälleen Omena Hotelli, ja pomona oli tälläkin kertaa markkinointikoordinaattori Pilvi Srichokin.

OMENA HOTELLI

Varaa huone tai tsekkaa lisää täältä.

PÄIVÄNI HUONEEN TESTAAJANA

Huoneiden testaamiseen meni tosiaan neljä päivää, mutta tuntimääräisesti vain yhden työpäivän verran. Päivistä yli jäänyt aika oli vapaata, joten Suomen kiertäminen Omppu Hotellien paikkakunnilla oli puolittain myös lomaa. Huoneen testaaja oli myös ammatti, jota voisi tehdä vaikka koko vuoden. Mikäs siinä olisi ajella hienoa maatamme eestaas majoittuen mukaviin hotelleihin.

Seuraavassa käyn läpi huoneen testaajan duuniani paikkakunta kerrallaan.

TURKU

Turku on sen verran tuttu paikka, että Omena Hotellin sijainti oli ennestään tuttu. Löysin siis suoraan perille. Hotelli sijaitsee aivan rautatieaseman tuntumassa, ja vain noin 100m päässä Turun kävelykadusta. Hotelli on siis ihan ydinkeskustassa. Hotelli on Alvar Aallon suunnittelemassa arvostetusta rakennuksessa, joka tunnetaan paremmin nimeltä Maalaistentalo.. Parkkipaikka löytyi hotellin vierestä, ja kyseessä oli kiekkopaikka.

Omena Hotelli - Turku

Omena Hotelli – Turku

Hotellihuone oli aikalailla samanlainen kun muissakin Ompuissa, eli hinta ja laatu kohtaavat enemmän kuin hyvin. Huoneet ovat siistejä, ja niistä löytyy kaikki tarpeellinen ja vähän päälle. Ensimmäiseksi testasin sängyn, ja sekin oli yhtä loistava kun muissa Ompuissa. Ainakin omalle selälle se oli vallan loistava, ja siinä on hyvä nukkua.

Alkaen 55 euroa yö

Alkaen 55 euroa yö

Pesuhuoneet muistuttavat vähän laivahyttien pesuhuonetta, joskin tila on suurempi. Turun hotellin lämmin suihku sai aikaan nälän ja väsymyksen, joten piti lähteä hakemaan pientä purtavaa. En kuitenkaan halunnut mitään valmismättöä, sillä halusin testata huoneen jääkaapin sekä mikron.

Turun Ompun vieressä (100m) on Sale, joka on auki 24 saakka. Sieltä siis vähän safkaa ja takaisin hotelliin. Lihakeitto mikroon ja juomat jääkaappiin. Jotenkin teki mieli tällaista safkaa leivän kanssa, vaikka Ompun ympärillä olikin Subia, kebabia, pizzaa, pihviä ja vaikka mitä safkaa tarjoavia ravintoloita.

Oli jotenkin rentoutunut olo maata sängyllä surffailessa (hotellissa WIFI) ja syödessä, kun telkkari pauhasi taustalla vielä kotoisasti. Jostakin syystä minulla on aina televisio auki, vaikka en katsoisi sitä. Se taustaääni vaan saa jotenkin rauhallisen fiiliksen. Huoneessa oli kyllä ruokapöytäkin, mutta sängyssähän on aina kiva syödä. Varsinkin kun joku muu korjaa mahdollisesti lakanoihin tipahtaneet leivänmurut : )

Kello oli paljon, joten oli aika mennä nukkumaan. Aamulla pitäisi vielä käydä tsekkaamassa vähän Turkua.

Vaikka kello herätti aikaisin, ei ollut mitään ihan pakko vielä nousta, niin taisin kaksi tuntia laittaa aina torkkua puhelimeen, eh. Aamiainenkin olisi ollut tarjolla nurkan takana, mutta ajattelin keittää huoneessa kahvit ja syödä juustoleivän.

Aamiaisen ja suihkun jälkeen laukun pakkaaminen, ja sitten tsekkaamaan vähän Turkua. Hotellin lähellä oli tosiaan paljon ruokapaikkoja, kauppakeskus Hansa, kauppakeskus Foorumi, Stokka, tori, kävelykatu, jokiranta ja sen lukuisat ravintolalaivat, elokuvateatteri, pubeja, yökerhoja ja vaikka mitä. Lyhyen ajomatkan päässä Raisiossa on puolestaan Varsinais-Suomen suurin kauppakeskus, kauppakeskus Mylly sekä Ikea. Naantalista taas löytyy isojen ja pienten suosikki, Naantalin Muumimaa. Se kannattaa tsekata, varsinkin jos on pieniä lapsia.

Turku ei jättänyt kylmäksi, vaikka vettä tuli taivaalta. Hotellihuone testattu, annan arvosanaksi 8/10. Puuttuvat kaksi pistettä johtuu siitä, että hotellissa olisi hienoa päästä kylpyammeeseen, se täältä puuttui.

Turun linna

Turun linna

Turun tori

Turun tori

VAASA

Vaasassa en ole ikinä käynyt, joten kaupunki oli ihan tuntematon. Etukäteen katsoin vain sen verran, että haluan nähdä Suomen pisimmän sillan. Ennen sitä kuitenkin piti etsiä Omppuhotelli. Löytäminen ei mennyt ihan kerralla putkeen, se vaati pari uukkaria. Navi ei osannut jostakin syystä ohjata hotellille heti oikein, tai sitten seurasin sitä väärin. Hotelli kuitenkin löytyi, ja sen vierestä löytyi maksullinen parkkipaikka. Taisi maksaa 11 euroa koko vuorokaudeksi, eli ei paha.

Omena Hotelli - Vaasa

Omena Hotelli – Vaasa

Hotellin alakerrassa oli mm. Posti ja peliluola, mutta tällä kertaa en ollut uhkapelituulella. Ei siis muuta kun yläkertaan ja huoneeseen. Huone oli samaa tasaista laatua, vaikka tässä minulla olleessa huoneessa oli jotenkin hassu järjestys. Sänky oli heti oikealle, ja käytävän sekä sängyn väliin oli laitettu jonkinlainen pieni väliseinä. Huoneen perällä taas oli sohva, ruokapöytä, jääkaappi ja muut härpäkkeet. Itse olisin laittanut sängyn huoneen perälle ja olohuoneen sängyn paikalle. Tai niin huone olisi tuntunut avarammalta… mutta olipa järjestys mikä tahansa, huone oli toimiva ja siisti, kuten tähän asti kaikki.

Olisin vaihtanut oleskelutilan ja sängyn paikkoja, mutta meni se näinkin

Olisin vaihtanut oleskelutilan ja sängyn paikkoja, mutta meni se näinkin

Koska olen huoneen testaaja, niin katsoin jälleen koko huoneen läpi. Täältäkin löytyi sohva, pöytä, tuolit, WIFI, jääkaappi, mikro, vedenkeitin, kahvia, teetä, sokeria, iso tv ja hiustenkuivaaja. Täydellistä.

Omput ovat aina kaupunkien keskustoissa, joten lähellä on kaikki. Myös Vaasassa lähellä on rautatieasema, kauppakeskus, kauppoja ja muita palveluja. Ihan hotellia vastapäätä oli myös hieno ravintola.

Vaasa oli minulle siis uusi kokemus, mutta sen verran hieno kaupunki se oli, että sinne menen vielä jossakin kohtaa muutamaksi päiväksi. Meri, kesä ja Vaasa. Voisi huonomminkin valita. Seuraavallakin reissulla majoitus varmasti Omppuun sijainnin vuoksi, ja tietenkin edullinen hintakin on plussaa. Ainoa pettymys kaupungissa oli se, että Wasalandia on sulkenut ovensa. Googlettamalla selvisi, että tästä on kyllä uutisoitu, mutta jotenkin olen sen missannut. Olisi ollut kiva nähdä millainen mesta se oli.

Sitten nukkumaan jo hyväksi todetulle ja isolle sängylle, ja aamulla taas suihkun kautta ovesta ulos ja seuraavaan kaupunkiin. Hotellihuone testattu, annan arvosanaksi 8/10. Miinus tuli siitä, että huonejärjestys ei miellyttänyt, vaikka ei siinä oikeastaan mitään vikaa siltikään ollut.

Harmikseni Wasalandia oli suljettu pysyvästi

Harmikseni Wasalandia oli suljettu pysyvästi

SEINÄJOKI

Seinäjoella on tullut joskus käytyä, mutta Ompun sijainnista ei ollut tietoa. Se löytyi kuitenkin ilman navia, hetken kun ajeli keskustassa. Sekin hyvä puoli Ompuissa on, että jos löytää kaupungin keskustaan, löytää myös hotellin.

Omena Hotelli - Seinäjoki

Omena Hotelli – Seinäjoki

Huoneet oli taas tuttua Omppua, ja kuten kaikista muistakin hotelleista, täältäkin löytyy kaikki hiustenkuivaajasta mikroon ja WIFIstä isoon televisioon. Olen jotenkin vieläkin yllättynyt siitä, että hotelliin pystyy majoittumaan niin edullisesti (hinnat alkaen 55e/yö). Huoneeseen mahtuu 4-5 ihmistä, sillä ison sängyn lisäksi huoneessa on sohva josta saa auki pari lisävuodetta. Ei huoneet tietenkään ole ihan niin luksusta kun vaikka Hotel Kämpissä (hinta samana päivänä kahden hengen huoneessa 298e), mutta huoneet ovat samaa tasoa kun isoimmissa ketjuhotelleissa, mutta hinta tuplasti edullisempi.

Kaikki tarpeellinen

Kaikki tarpeellinen

Mutta niin tai näin, Omppu se on Omppu Seinäjoellakin. Kaupunki ei itsessään ole mikään turistivetonaula, mutta paljon hienoja tapahtumia siellä on. Seinäjoella on mm. Provinssi, Tangomarkkinat sekä Vauhtiajot, jotka oli käynnissä juuri vierailuni aikana. Oli kuitenkin aikainen herätys ja pitkä ajomatka, joten tapahtuma jäi nyt väliin. Siellä olisi kuitenkin mennyt vähän viihteelle… Ainiin, Seinäjoella oli myös Asuntomarkkinat nyt tänä vuonna. Ja luontohan Seinäjoella on tietenkin upea.

Hotellihuone testattu, annan arvosanaksi 8/10 ja matkan seuraavaan kaupunkiin.

Seinäjoki

Seinäjoki

JYVÄSKYLÄ

Minulla oli muistikuva, että olen joskus ajanut Jyväskylän läpi, mutta en ole ollut itse kaupungissa. Kun saavuin Omppuun, niin vasta tunnistin paikan. Olin Ompun viereisessä ravintolassa joskus ollut syömässä ja istumassa terassilla. Tämä oli parin päivän työmatkalla, mutta koska päivät oli kiireisiä, en muistanut olleeni koko kaupungissa. Mutta niin, Jyväskylän Omppu oli ihan bussi- ja rautatieaseman vieressä, kaupungin keskustassa.

Omena Hotelli - Jyväskylä

Omena Hotelli – Jyväskylä

Mutta Omppu siis löytyi jälleen ydinkeskustasta, ehkä noin 200m päästä matkakeskuksesta. Ihan vieressä oli myös kävelykatu, ostoskeskuksia, kauppoja ja kaikki keskustan muut palvelut. Parkkipaikka löytyi läheltä hotellia, ja se maksoi 12e vuorokausi, eli ei paha sekään.

Hotellihuone oli jälleen samaa laatua ja tasoa. Tämä huone oli ehkä vähän pienempi kun muissa paikoissa, mutta sen verran tilava, että sielläkin oli sohvat, pöydät, iso sänky jne. Huoneessa oli koko seinän mittaiset ikkunat, joten aurinkoisesta päivästä oli helppo nauttia myös sisällä. Se on unonhtunut kertoa muiden paikkakuntien kohdalla, että kaikissa huoneissa on ollut pimennysverhot. Jopa Jyväskylässä sai huoneen pilkkopimeäksi vaikka ulkona porotti aurinko. Kaikissa huoneissa on myös ollut viileää, eli siellä on hyvä olla ja nukkua.

Sängyt on oikeesti ihan mahtavia

Sängyt on oikeesti ihan mahtavia nukkua

Jyväskylässä oli sama varustus huoneessa, sillä se on kaikissa Ompun huoneissa aina sama. Voit siis mennä mihin Omppuun tahansa, ja tiedät aina mitä saat.

Jyväskyläkään ei siis pettänyt, ei kaupunki eikä hotelli. Hotellihuone on siis testattu, annan arvosanaksi 8,5/10. Sitten reissu tulikin päätökseen, joten aika suunnata kohti kotia.

Kesäinen Jyväskylä

Kesäinen Jyväskylä

PORI

Pori jäi valitettavasti nyt näkemättä ja kokematta, koska samassa kiinteistössä oli tulipalo jokin aika sitten. Palo ei levinnyt hotelliin, mutta sammutustöistä johtuen hotelli kärsi vesivahingoista. Hotelli on siis suljettuna korjaustöiden ajan.

YHTEEVETO

Ompun kaikki hotellit sijaitsivat kaupungin keskustoissa, ja kaikkien laatu oli kaikissa tasaista. Sisääntuloauloissa ja käytävissä saattoi toki olla suuriakin eroja, riippuen aina kiinteistön iästä jne, mutta huoneet oli tasalaatua, ja kaikissa huoneissa on aina ilmainen WIFI, hiustenkuivaaja, jääkaappi, mikro, vedenkeitin, teetä, kahvia ja iso tv. Kaikista hotelleista saa aulasta yhteyden asiakaspalveluun ympäri vuorokauden tai pikku naposteltavaa / juotavaa automaatista, ja tervetuloviesti tulee aina majoitusaamuna puhelimeen ja mailiin kun nakutettu. Viestissä on huoneen numero sekä koodi, jolla aukeaa kaikki ovet, myös oman huoneen ovi.

Jos et ole kokeillut ikinä Omppua, niin suosittelen kokeilemaan. Varaa huone, saavu hotellille ja astele huoneeseen sisälle. Hotelleissa ei ole respaa, eli sinun ei tarvitse puhua kenellekään, menet vain huoneeseesi. Voiko olla helpompaa?

Tämän erikoisen työviikon tarjosi Omena Hotelli. Titteleitä tuli peräti neljä! Kiitos Omppu ja koko viikon pomona toimineelle markkinointikoordinaattori Pilvi Srichokille. Kilsoja tuli 1249.

Huoneiden arvostelu on vaikeaa, sillä tässä hintaluokassahan huoneet olivat kaikki 10/10. Oli kuitenkin pakko jättää tilaa mahdolisille parannuksille, vaikka ei nyt heti tule mieleen mitä ne voisi olla, ellei sitten kylpyamme : ) Ompun hintataso on hostellitasoa, mutta majoitus on silti hotellitasoa. Myös sijainnit saavat 10/10, mutta olisi tietenkin kiva jos Omppuja olisi vielä useammalla paikkakunnalla. Suosittelen lämpimästi!

YRITYKSET

Mikäli henkilökuntanne reissaa pitkin poikin, niin kannattaa rekisteröityä Omppuun. Yrityksen kautta huoneet yrityksille aina 59 euroa.

Ompun pesuhuone

Ompun pesuhuone

Sohvapalleista saa kätevästi kaksi varavuodetta

Sohvapalleista saa kätevästi kaksi varavuodetta

Jyväskylä

Jyväskylä

Huoneet ovat samanlaisia, kaupungista riippumatta

Huoneet ovat samanlaisia, kaupungista riippumatta

Seinäjoen keskustaa

Seinäjoen keskustaa

Junalla suoraan Omppuhotelliin Seinäjoella

Junalla suoraan Omppuhotelliin Seinäjoella

Tätä riittää Seinäjoella

Tätä riittää Seinäjoella

Vaasa

Vaasa

Kyllä se meri tietenkin tuo kaupunkiin aina sen oman lisän

Kyllä se meri tietenkin tuo kaupunkiin aina sen oman lisän – Vaasa

Vaasan pienvenesatama

Vaasan pienvenesatama

Kroooohhh

Kroooohhh

Suomen pisin silta

Suomen pisin silta

Tripiclandia oli aikas pieni, luulin sen olevan jättipuisto

Tripiclandia oli aikas pieni, luulin sen olevan jättipuisto

Turun Omppuhuone

Turun Omppuhuone

Suomen Joutsen - Turku

Suomen Joutsen – Turku

Peppu paljaana keskellä Turkua :) - Paavo Nurmi

Peppu paljaana keskellä Turkua 🙂 – Paavo Nurmi

Jokiranta ja sen paatit on Turun sydän

Jokiranta ja sen paatit on Turun sydän

Joki näyttää paljon leveämmältä tästä kuvakulmasta kun reunalta

Joki näyttää paljon leveämmältä tästä kuvakulmasta kun reunalta

Turun keskustaa

Turun keskustaa