Projektin 42. työpäivä alkoi kello 15:30 Helsingin Lönnrotinkadulla, jossa tapasin ensimmäiseksi markkinointikoordinaattori Pilvi Srichokin. Pilvi oli pomona myös eilen, ja hän on pomona koko Omppuviikon aikana. Työnantajana on siis  eiliseen tapaan Omena Hotelli, ja 42. titteli oli asiakasymmärryspäällikkö.

OMENA HOTELLI

Omena Hotellin nettisivuilta poimittua:

Omena Hotelleissa yhdistyvät laadukkaan hotellimajoituksen parhaat puolet. Meillä yövyt tasokkaassa huoneessa kaupungin ydinkeskustassa ja aina edullisin hinnoin. Omena Hotellien perusajatus on se, että maksat vain siitä mitä tarvitset. Me toimimme kustannustehokkaasti ja voimme sen ansiosta tarjota kaikille matkustajille mahdollisuuden edulliseen, mutta silti laadukkaaseen majoitukseen.

Omena Hotellien ja Kotipizza-ketjun perustaja Rabbe Grönblom tunsi jo nuorena hotelli- ja ravintola-alan omakseen. Hän halusi muuttaa hotellitoimialaa toteuttamalla kokonaan uudenlaisen hotellikonseptin, jossa asiakkaat eivät joudu maksamaan julkisivuista, auloista tai muusta ylimääräisestä. Yksinkertaisiin innovaatioihin luottava kauppaneuvos on aina noudattanut liiketoiminnassaan opiskeluaikaiselta professoriltaan saamaansa ohjetta: ”whatever you do, keep it simple – mitä teetkin, pidä asiat yksinkertaisina”.

Tätä ohjetta on noudatettu uskollisesti aina siitä asti, kun ensimmäinen nykykonseptilla toimiva Omena Hotelli avattiin Tampereella vuonna 2003 ja se on liiketoimintamme perustana myös tänä päivänä ja tulevaisuudessa.

Katso lisää Omena Hotelleista tai varaa oma huone täältä.

PÄIVÄNI ASIAKASYMMÄRRYSPÄÄLLIKKÖNÄ

Päivä alkoi siis Ompun toimistolta 15:30, jossa tapasin markkinointikoordinaattori Pilvi Srichokin. Sain häneltä nipun lomakkeita, kyniä ja punaisen Omena Hotelli -liivin. Päivän duunina oli haastatella Ompun asiakkaita hotellin ovien edessä / aulassa. Tätä ennen piti kuitenkin vielä löytää Elias jonka bussi oli myöhässä. Kävin nopeasti hakemassa hänet bussiasemalta ja sitten äkkiä takaisin Omppuun. Noin kello 16 aloimme haastattelemaan ihmisiä… ei ihan niin helppo tehtävä kun voisi kuvitella.

Omena Hotelli Helsinki, Lönnrotinkatu

Omena Hotelli Helsinki, Lönnrotinkatu

Minut on monesti pysäytetty kaupungilla, kaupassa tai jossakin, missä joku haluaa tehdä jonkinlaisen kyselyn. Olen aina sanonut, että on kiire, että sori vaan. En olekkaan  ainoa joka käyttää tätä syynä välttyäkseen tilanteelta : ) Tunnin yrittämisen jälkeen kenelläkään ei ollut aikaa jäädä muutamaksi minuutiksi puhelemaan… yksi pariskunta melkein, mutta ensimmäisen kysymyksen jälkeen rouva ilmoitti, että nyt pitää mennä, on kiire. Pariskunta ehti kertomaan vain sen, että ovat tulleet Espanjasta Suomeen lomalle.

Vastausten samainen oli siis kiven alla, mutta toimimme samalla vähän kuin oppaina neuvoen, miten ovikoodi toimii, mistä löytää huoneen, missä on mikäkin ruokapaikka jne. Muut positiiviset ja rakentavat palautteet välitimme myös pomollemme, koska nekin auttoivat ymmärtämään asiakkaita.

Koska ihmisillä ei ollut aikaa, teimme Pilven kanssa uuden toimintapläänin. Päätimme, että annamme hotellivieraille lomakkeet mukaan huoneeseen, ja jos he palauttavat sen postilaatikkoon, he osallistuvat samalla ilmaisen hotelliyön arvontaan. Tämä vaihtoehto toimi huomattavasti paremmin, kun hotellivieras sai rauhassa perehtyä lomakkeeseen ja päättää vastaako vai ei. Palkintokin oli ehkä pieni houkutin.

Tämä oli ihan leppoisa päivä, mutta ihan helppoa se ei ollut. Pakko oli käydä kahvilla yhdessä vaiheessa, jotta saatiin lisää virtaa. Mukavaksi päivän teki kuitenkin se, että osa majoittujista jäi hetkeksi rupattelemaan niitä näitä (vaikka olikin kiire), saimme opastaa ihmisiä monenlaisissa asioissa ja näimme monipuolisen asukaskirjon. Majoittujia oli Suomen eri kunnista, Espanjasta, Japanista, Virosta, Venäjältä, Saksasta, Italiasta ja vaikka mistä. Asukkaina oli reppureissaajia, opiskelijoita, perheitä, bisnesmiehiä, julkkiksia, taviksia ja tavallisia turisteja.

Oli ilta, aurinko alkoi laskemaan ja kyselylomakkeet oli jaettu loppuun. Oli aika lähteä syömään ja miettimään, miten ihmiset saadaan tulevaisuudessa vastaamaan kyselyihin. Ratkaisua ei löytynyt, ei ainakaan edullista sellaista. Tässä oli Ompun toinen päivä, ja edessä on vielä koko viikko Omppua eri tehtävissä ympäri Suomea.

Montako lomaketta sitten palautui? Sitä en vielä tiedä. Kysyin sitä aamulla, silloin oli vain kourallinen lapuista saapunut takaisin. Ehkä päivän aikana niitä tuli vielä lisää, ainakin sitten kun vieraat luovuttavat huoneensa pois. Toivottavasti arvottava hotelliyö menee sitä eniten tarvitsevalle.

Kiitos jälleen Omena Hotelli, Pilvi Srichok ja erityisesti kaikki hotellin asiakkaat. Oli mukavaa.

Merellinen Helsinki

Merellinen Helsinki

Näkyviä Löylyn terassilta

Näkyviä Löylyn terassilta

Helsingin Bulevardi

Helsingin Bulevardi

Helsinki on vaan hieno kaupunki, ei siitä mihinkään pääse

Helsinki on vaan hieno kaupunki, ei siitä mihinkään pääse

Helsinki

Helsinki

Maailmanpyörä on huikea, ihan Helsingin keskustassa

Maailmanpyörä on huikea, ihan Helsingin keskustassa

Esplanadi

Esplanadi

Tällä kadulla käy turisteja yllättävän paljon... ai miksi? No tämä on Salkkareiden Pihlajakatu (Huvilakatu 23)

Tällä kadulla käy turisteja yllättävän paljon… ai miksi? No tämä on Salkkareiden Pihlajakatu (Huvilakatu 23). Ei tiedä vaikka Ismo tulisi vastaan