Projektin 41. työpäivä on takana, ja vaikka ei mitään varsinaista lomaa ole ollutkaan, niin tämä on pehmeä lasku arkeen. Duuni alkoi vasta kello 16, ja tehtävänä oli lokoilla hotellihuoneessa, aah. Duunipäivän pomona oli markkinointikoordinaattori Pilvi Srichok, ja työnantajana oli Omena Hotellit Oy, eli tuttavallisesti Omppu.

OMENA HOTELLI

Omena Hotellit on konsepti, jossa asiakas ei maksa julkisivusta tai aulasta, vaan pelkästään siitä mitä tarvitaan. Ideana on, että asiakas varaa ja maksaa huoneen netissä, ja tämän jälkeen hän saa sähköpostilla sekä tekstiviestillä koodin, joka toimii avaimena koko vierailun ajan. Koodi on aina henkilökohtainen, ja sillä pääsee sisälle hotelliin ja omaan huoneeseen. Uloskirjautuminen on vielä helpompaa, sinun tulee vain sulkea ovi ja siinä kaikki. Koodi alkaa toimimaan majoituspäivänä kello 16, ja toiminta loppuu viimeisenä majoituspäivänä kello 12.

Ensimmäinen Omena Hotelli aukesi Tampereella vuonna 2003. Tällä hetkellä hotelleja on yhteensä kahdeksan, seitsemässä eri kaupungissa. Kaikki hotellit sijaitsevat kaupunkien ydinkeskustoissa.

Varaa oma huone tai katso lisää täältä.

PÄIVÄNI PALVELUKONSEPTIN TESTAAJANA

Tehtävänä oli testata Omppuhotellin varausjärjestelmä, Helsingin Yrjönkadun hotelli, hotellihuone, kaikki toimivuudet, varustus sekä aamiainen… Varasin muutama päivä ennen työpäivää huoneen sovitusti Ompun nettisivujen kautta. Varaaminen oli helppoa.

Menen osoitteeseen omenahotels.com (myös omenahotelli.fi toimii), jonka jälkeen valitsen varauskohdasta hotellin, halutun huonetyypin, huoneiden määrän sekä majoitusajan. Tämän jälkeen palvelu kysyy vielä majoittujan nimen sekä yhteystiedot, ja haluaako majoittuja aamiaista. Aamiainen kustantaa vain muutaman euron, joten miksipä ei. Tämän jälkeen vain maksusuoritus ja homma on valmis.

Maanantaina olin hyvin levännyt, sillä taisi olla jo iltapäivä kun nousin sängystä : ) Duunin, eli palvelukonseptin testaaminen on määrä aloittaa kello 16 jälkeen, joten oli aika valmistautua ja pakata matkalaukku. Omena oli aamulla lähettänyt minulle tekstiviestin, jossa toivotettiin tervetulleeksi hotellin. Viestissä kerrottiin myös huoneen numero sekä oma henkilökohtainen numerokoodi, joka toimii avaimena hotellissa majoitukseni ajan.

Painelin Yrjönkadulle neljän jälkeen, joka on siis aivan Helsingin ydinkeskustassa. Näppäilin ulko-ovella saamani koodin, ja ovi naksahti auki. Selkeitä opasteita seuraten astun hissiin, jossa näppäiltiin koodi vielä uudelleen, sillä muutoin ei hissi liiku. En ole ennen ollut Ompuissa, joten vähän yllätyin kuinka siistiä ja siellä oli. Tunnelma oli kiva. Hissi saapui kolmanteen kerrokseen, joten opasteita seuraten oman huoneen ovelle.

Ennen kun avataan ovi, niin vielä selvennys tuosta koodista. Koodi on aina henkilökohtainen, eli ulko-ovessa ei ole vaikkapa omaa sisäänpääsykoodia jonka voisi laittaa netissä jakoon tai jaella kavereille. Jokaisella hotellivieraalla on siis eri koodi, ja ne vaihtuvat satunnaisesti aina vieraan muututtua. Koodista ei selviä huoneen numeroa, koska koodi voi olla ihan mitä tahansa. Kätevää ja turvallista. Kun majoittujan on aika kirjautua ulos, koodi lakkaa toimimasta.

Omena Hotelli - Helsinki

Omena Hotelli – Helsinki

Sain huoneeni oven auki ja vähän yllätyin, sillä sehän oli ihan oikea hotellihuone… Hotellissa pitää aina ensin katsoa sänky, yleisilme ja pesuhuone. Tässä tuli niistä mieleen houkutteleva, siisti ja raikas. Eli olin tyytyväinen.

Ompusta saa hotellihuoneen varaustilanteesta riippuen jopa 55 eurolla, kun muualla kaupungin ytimessä ja kauempanakin huone voi maksaa kolminkertaisesti, tai jopa enemmän. Tästä syystä oletin, että saisin jotakin vähemmän… mutta ei. Sain ihan oikean hotellihuoneen houkuttelevalla sängyllä, isolla televisiolla ja raikkaalla pesuhuoneella. Tämän lisäksi huoneessa oli kahvipöytä, pieni sohva, mikroaaltouuni, jääkaappi, vedenkeitin, hiustenkuivaaja, pullonavaaja ja paljon väljää tilaa. Ompun huone ei siis eroa mitenkään tavallisesta hotellista muutoin kun, että siellä on parempi varustelu. Minäkin raahasin huoneeseen valmisleipiä ja juotavaa, niin sain ne jääkaappiin. Okei, ei tämä tietenkään ole Hilton, mutta täysiverinen hotellihuone se on silti, ja sillä paremmalla varustuksella.

Tässä kohtaa oli hyvä mennä kuumaan suihkuun rentoutumaan, sillä ajatuksena oli vielä hakea jotain syötävää ja vastailla sähköposteihin Ompun sängyssä. Ja pitäähän se suihkukin tietenkin testata, sehän on päivän duunia. Ei siis muuta kun puoleksi tunniksi suihkuun ja nopea kuivaus isoon pyyheliinaan, joita huoneessa oli muuten viisi kappaletta. Kun olo oli fressi, kävelin ovesta ulos Helsingin ydinkeskustaan hakemaan ruokaa. Kun safkat oli messissä, oli aika palata takaisin hotelliin. Huoneesa heittäydyin heti sängylle läppäri mahan päällä, mutta työnteko jäi hetkeksi koska torkahdin tunniksi.

Lämpöiset ja pehmeät pyyhkeet

Lämpöiset ja pehmeät pyyhkeet

Illalla päätin tutustua huoneeseen vielä tarkemmin ja testata miten vedenkeittin toimii, lämmittääkö mikro leivät ja tuliko Jaffasta kylmää. Kaikki toimi. Huoneessa oli myös kaksi ”pallia”, joista muodostui pieni sohva. Pallit sai auki, joten niistä saa kätevästi varavuoteet. Tässäkin huoneessa voi hyvin majoittua 4, tai ehkä jopa 5 henkeä, ja kun miettii hintaa, niin ei kyllä kalliiksi tule lomailu.

Kun huone oli testattu, oli aika testata millaiset yöunet Ompun sängyssä saa… Tipahdin heti, joten ilmeisesti sängyssä ei ole vikaa : )

Kello herätti puoli seiska aamulla, ja oli pakko kammeta ittensä suihkuun heräämään. Olisi niin mieli tehnyt jäädä sänkyyn, mutta ei auta. Suihkun jälkeen kamat kassiin ja menoksi. Oveen laitoin ”Checked out” -lapun, jotta siivoajat tietävät huoneen olevan tyhjä asukkaista jo ennen kello kahtatoista. Aamiaispaikka oli kahden minuutin kävelymatkan päässä hotellista, Ompun yhteistyökumppanin ravintolassa. Ajattelin, että saan eteeni leivän tai puurokulhon, mutta mitä vielä. Siellä oli tarjolla leipää, hedelmiä, puuroa, muroja, lihapullia, pekonia, leipää, leikkeleitä ja vaikka mitä herkkua. Ei muuta kun lautanen käteen ja kasaamaan omaa aamiaista. Olen ollut hienoissa ja tosi hienoissa hotelleissa, mutta tämä aamiainen oli parhaasta päästä.

Maistuisko?

Maistuisko?

Harvoin tällaista aamiaista on tarjolla

Harvoin tällaista aamiaista on tarjolla

Maha tuli täyteen, joten lähdin pikkuhiljaa kohti kotia. Kauan en kotona kuitenkaan ehdi olemaan, sillä kello 15:30 alkaa seuraava duuni, sekin Ompun tarjoamana. Itse asiassa koko tämä viikko menee Ompun leivissä, joka päivä kun on eri ammatti / titteli. Mutta niistä lisää tuonnempana.

Tämä kirjoitus saattoi kuulostaa mainosviestiltä, mutta ei se ole sitä. Omppu palkkasi minut testaamaan ja jakamaan kokemukseni, oli se sitten hyvää tai huonoa. Tämä päivä nyt ainakin oli hyvä, joten näillä mennään. Kiitos Omena Hotelli ja Pilvi Srichok.

PLUSSAT
+ Varaamisen helppous
+ Ei tarvitse sisäänkirjautua tai ilmoittautua respoihin
+ Sijainti
+ Siisteys
+ Ei uloskirjausta, laitat vain oven kiinni
+ Sänky!
+ Varustelu (mikro, jääkaappi, hiustenkuivaaja, vedenkeitin, pyyhkeet, tv jne.)
+ Huone oli sopivan viileä
+ Huoneen koko
+ Hinta
+ Huoneen varaus onnistuu myös hotellin aulasta (sisälle pääsee pankkikortilla)
+ Aulasta saa yhteyden asiakaspalveluun 24h vain nostamalla luurin ylös
+ Aamiainen

MIINUKSET
– Pesuhuoneen ovi narisi
– Ei saa myöhäisempää uloskirjausta
– Ei asiakaspysäköintiä erikseen

IMG_4928

IMG_4931

IMG_4933

IMG_4936

IMG_4912