Perjantaina tuli sitten jo projektin 39. titteli kasaan, eli alkaa MunBlogi-projekti lähestymään jo keski-ikää. Perjantaina oltiin Helsingin Kampissa, jossa työnantajana oli tällä kertaa Iwa Labs Oy ja pomona Partner & Co-Founder Rami Korhonen. Tämän supermielenkiintoisen yritys antoi minulle päivän titteliksi Business Intelligence Managerin.

Iwa Labs Oy ja Rami

Iwa Labs Oy ja Rami Korhonen – (kuvat Studio ihana)

IWA LABS

Iwa Labs Oy suunnittelee ja toteuttaa erilaisia web-pohjaisia ratkaisuja ja ohjelmistoja. Yritys tarjoaa räätälöidyt verkkopalvelut, iOS-sovellukset, Android- ja Windows Phone -sovellukset päätelaiteriippumattomat selainpohjaiset mobiili web – ja web app -sovellukset sekä mobiilioptimoidut HTML5-verkkopalvelut ja -sivustot. Yrityksen henkilökunta on kokenutta, oman alansa huippua, ja yrityksen johdolla on kokemusta alasta myös kansainvälisesti. Iwa Labsin toimistot sijaitsevat Suomessa, Thaimaassa sekä Abu Dhabissa.

Iwa Labsin kotisivuille pääset klikkaamalla tästä.

Iwa Labs Oy

Iwa Labs Oy

PÄIVÄNI BUSINESS INTELLIGENCE MANAGERINA

Perjantaina siis mentiin Eliaksen kanssa Iwa Labs -nimiseen yritykseen kello yhdeksän, ja tätä päivää olin etukäteen jo odottanutkin. Yritys suunnittelee ja valmistaa mm. mobiilisovelluksia, ja oma mielenkiintoni on aika suurta tätä alaa kohtaan. Omassa ideakirjassakin on sovellusideoita, jotka haluan jonakin päivä vielä toteuttaa. Alalle meneminen vaatii vain ison kasan rahaa, mutta onnistuessa se tulee tietenkin moninkertaisena takaisin. Mutta ehkä joskus, ihan ei ole aika vielä kypsä.

Päivän bossimme, Rami Korhonen, osoittautui heti alusta saakka hyvin rennoksi ja mukavaksi tyypiksi. Ensin hän esitteli Iwa Labsin toimintaa, saavutuksia, arvoja ja heidän asiakkaitaan, jonka jälkeen hän kyseli miten blogini on saanut alkunsa. Jutustelu harhautui monta kertaa ihan muihinkin asioihin, kuten Ramin ulkomailla asumisiin ja bisneksiin, joita hän on siellä ollut kehittämässä. Tässä oli ammattitaitoinen kaveri, eli ihan oikealla alalla taitanee olla.

Tehtävämme oli tänään kertoa Iwa Labsille missä yrityksissä olemme tämän projektini myötä olleet, ja miten Iwa Labs voisi olla hyödyksi kyseisissä yrityksissä. Käytännössä kirjoitin ensin kaikki työnantajat listalle, ja sitten aloin miettimään millainen mobiilisovellus tai muu palvelu toisi lisäarvoa yritykselle. Yrityksiä on takana jo kymmeniä, mutta siitäkin huolimatta ideointi tapahtui aika nopeasti.

Ideointia

Ideointia

Puolessa välissä listaa kävimme Eliaksen kanssa syömässä Thaimaalaista safkaa, ja samalla ihmettelimme linja-autoruuhkaa Kampissa. Syykin selvisi, eli Kampissa paloi linja-auto, ja koko halli tyhjennettiin busseista. Yhtään bussia ei päästetty tietenkään sisälle, joten hetken aikaa oli aikamoinen jono busseja rivissä ja liikenne seis. Mutta palatakseni itse työpäivään… : )

Työtä teimme meille varatussa neukkarissa, ja tämä takasi meille hyvän työrauhan. Saimme olla huoneessa keskenämme, joten ajatukset eivät lähteneet ihan kamalasti harhailemaan. Lounaan jälkeen oli hyvä laittaa taas mietintämyssy päähän. Ideointi on hauskaa, ja sitä teen itsekkin lähes päivittäin. Eri asia sitten on, mikä ideoista on oikeasti hyvä ja toimiva.

Lista alkoi kuitenkin olla valmis, ja sitten luin sen Eliakselle ja kyselin mielipiteitä / lisäideoita. Kun lista oli luovutuskunnossa, niin samaan aikaan Ramikin palasi takaisin toimistolle. Ennen listan lukemista Rami otti videopuhelun yrityksen Thaimaan konttoriin. Siellä oli vastassa iloinen joukko suomalaisia ja muita kansalaisuuksia kakun kimpussa… nyt ei juhlittu MunBlogia, mutta jonkun synttäreitä siellä taidettiin viettää. Vaikka yhteys välillä pätkikin, saatiin Thaimaahan kerrottua miksi minä ja Elias ollaan paikalla, mitä tehtiin ja miten pärjättiin. Rento oli meininki.

คำทักทายจากประเทศไทย

คำทักทายจากประเทศไทย

Ideoiden keksiminen on helppoa, mutta mikä sitten on hyvä idea, on toinen juttu. Joskus voi itse uskoa sokeasti johonkin kuningasideaan, kunnes ulkopuolinen näkee asiat vähän eri vinkkelistä. Tämän vuoksi pyysinkin, että Rami kertoo ihan suoraan mielipiteensä ideoista. Hän lupasi olla rehellinen. Mitään negatiivista ei Rami sanonut, muutamasta ideasta taisi tykätä ihan oikeastikin. Veikkaan kuitenkin, että joissain arvosteluissa Rami taisi olla vain kohtelias : ) Ei vaan, hyvä jos ideat kelpasi. Ainakin VMP Varamiespalvelu ja Eezy taitanee saada yhteydenotot Iwa Labsilta ideoidemme kera. Ideoitani en sen enempää tässä lähde avaamaan, ne on tehty Iwa Labsille ja käyttävät niitä jos siltä tuntuu. Haluaisin myös kertoa tosi paljon Iwa Labsin tulevista ja menossa olevista projekteista, mutta osa niistä on vielä liikesalaisuuksia, ja osassa tilaajana on kolmas osapuoli, joten niistä ei saa keskustella talon ulkopuolella. Ihan älyttömän hienoja juttuja on kuitenkin tulossa.

Yksi mielenkiintoinen projekti Iwa Labsilla oli uuden sukupolven ruokalista, ja tästä sain luvan kertoa myös blogissani. Kun menet ravintolaan, pöydässä on iPad tai muu tabletti, josta voit valita siitä mitä haluat syödä tai juoda. Tilaus menee siitä suoraan keittiöön, joten jatkossa ei tarvitse odottaa tarjoilijaa ennen tilaamista. Ja kun juoma loppuu kesken tai haluat vielä toisen pihvin, niin painat vain tabletista mitä haluat ja safka tulee pöytään. Oikeatkaan tarjoilijat eivät katoa mihinkään, mutta tämä nopeuttaa ja helpottaa tilaamista huomattavasti. Tarina ei kerro, voiko aterian maksaa myös tabletilla, mutta sekin olisi hieno lisä. Katso enemmän tästä www.orgenius.co

Yksi tuttuni on teettämässä omaa mobiilisovellusta, ja sain sen ehkä diilattua Iwa Labsille. Budjetti on sovelluksen tekemiselle vain joitain tuhansia euroja, mutta Rami lupaili, että kyllä he sillä hinnalla saattanee sovelluksen saada kasaan. Kyse on kahdelle alustalle tehtävä palvelu, mikä tietenkin lisää myös kustannuksia. Tulen aika varmasti työskentelemään tämän tilattavan sovelluksen parissa projektini aikana, mikäli vain vuosi ei lopu ennen sitä kesken. Jos ehdin, niin siitä tulee sitten myöhemmin yksi kokonainen työpäivä.

Koska Iwa Labsin antamat tehtävät oli tehty, kerättiin paikalla oleva henkilökunta kasaan ja mentiin puistoon ottamaan ryhmäkuva. Kuvausten jälkeen käytiin Ramin kanssa vielä päivää läpi, ja sitten meidät päästettiinkin jo kirjoittamaan blogia. Mielelläni olisin jäänyt tänne katsomaan jengin työskentelyä pidemmäksikin aikaa, tai vaikka keskustelemaan omista ideoista, mutta ehkä joku toinen kerta sitten.

Kiitos Iwa Labs, Rami ja koko muu henkilökunta Suomessa sekä Thaimaassa.

Suomipoika piti kakkutauon Thaimaassa

Suomipoika piti kakkutauon Thaimaassa

ccc

Hommat etenee…

www.iwa.fi

www.iwa.fi – (kuvat Studio ihana)