Työprojektini alkoi alkuvuodesta 2016, ja ensimmäisen työpäivän tarjosi pääsponsorina toiminut VMP Varamiespalvelu, ja se oli hyvin erikoinen päivä. Tapaamani ihmiset olivat hyvin mukavia, mutta päivä HR-koordinaattorina oli minulle täysin uutta, joten tässä lähdettiin heti mukaavuusalueen ulkopuolelle (kuten oli tarkoituskin). Jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt olla rempseämpi ja rohkeampi (ja pukeutua enemmän pukumaisesti), mutta käytännössä minut laitettiin hommiin ilman sen suurempaa perehdytystä, ja koska ylipäätänsä oli prokkiksen ihan ensimmäinen päivä, suoritukseni kärsi jonkinverran jännittämisestä 🙂 Ajanmittaan jännityksestä onneksi pääsi eroon projektin edetessä. Päivä yksi on jäänyt mieleen monestakin syystä. Nyt jos tekisin päivän uudelleen, olisin huomattavasti paremoi! Tässä vielä koko päivän yksi tarina.

Projektin ensimmäinen päivä on pulkassa, ja ensimmäinen titteli on HR-koordinaattori. Päivä alkoi VMP:n toimistolta kello 9. Ihan aluksi käytiin toimitusjohtajan kanssa lävitse mitä tuleva päivä tuo tullessaan, ja ketkä tulevat työkavereiksi. Tämän jälkeen esittäydyttiin henkilökunnalle ja alettiin valmistautumaan Respan rekrytointitapahtumaan. Ensimmäinen työpäivä luonnollisesti hieman jännittää (joita minulla siis on parhaassa tapauksessa tänä vuonna 250), mutta VMP:n konttorilla oli harvinaisen rento fiilis, joten jännityskin laukesi aika nopeasti. Hyvä niin.

Tämän päivän työkavereiksi tuli talon ulkopuolelta kaverini Elias, ja VMP:n konttorilta meitä paimentamaan saatiin HR-asiantuntija Sini ja HR-koordinaattori Johanna.

vmp_tj

Toimitusjohtaja – (kuvat Studio ihana)

HR-KOORDINAATTORI

HR-koordinaattorin työtehtäviin kuuluu mm. rekrytointi, eli työntekijän haastattelu ja palkkaus.

VMP VARAMIESPALVELU

VMP Varamiespalvelu on lähes 30 vuotta toiminut, suomalaisessa yksityisomistuksessa oleva henkilöstövuokraus- ja rekrytointiyritys. Varamiespalvelu toimii 35:llä paikkakunnalla, ja se tarjoaa yli 3 000:n asiakasyrityksensä kautta vuosittain työtä ja toimeentuloa yli 12 000:lle ihmisille. Vapaita työpaikkoja voit selata täältä.

vmp_ryhma

VMP Varamiespalvelu

PÄIVÄNI HR-KOORDINAATTORINA JA PIKADEITTI

Aamu alkoi siis VMP:n Helsingin toimistolta, ja sieltä suunnattiinkin pian Helsingin keskustassa sijaitsevaan Makkarataloon, jossa oli Respan järjestämä rekrytointitapahtuma. Rekrytointitapahtuman tarkoituksena oli yhdistää työnantajat sekä nuoret työnhakijat, ja paikalle tulikin muutaman tunnin aikana ehkäpä parisen sataa nuorta. Paikalla oli toistakymmentä työnantajaa omilla osastoillaan, ja myös Varamiespalvelulle pystytettiin oma osasto.

Oma odotus oli, että osastolta jaetaan esitteitä ja yritetään saada ihmisiä kiinnostumaan Varamiespalvelusta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Ehkä se osittain oli sitäkin, mutta olin yllättynyt siitä, että ihmiset tulivat osastolle valmiiksi motivoituneena kyselemään vapaista työpaikoista ja omista mahdollisuuksista työlllistyä. Lähes kaikilla oli mukana CV, ja ihan oikea halu saada duunia. Porukka oli valmistautunut tähän tapahtumaan, eikä se ollut vain työvoimatoimiston pakottama pakkokäynti. Moni ajattelee että nuoret makaavat himassa tai hengaavat kaupungilla eikä duuni kiinnosta, mutta tänään ainakin jokainen halusi töihin! Moni oli valmis ottamaan vastaan ”ihan mitä vain duunia”, ei siis pelkästään sitä mitä on vaikkapa opiskellut. Asenne oli kaikilla enemmän kuin kohdallaan.

Tapahtumassa ihmisiltä kyseltiin mikä duuni kiinnostaisi, missä sitä olisi valmis tekemään, mikä on työkokemus ja millainen koulutus taustalta löytyy. Samalla kerrottiin mitä duuneja olisi vapaana juuri nyt, ja miten VMP voisi auttaa työllistymään nyt ja tulevaisuudessa.

VMP:n osastolla oli mahdollisuus erillisessä tilassa myös pikahaastatteluun, jossa käytiin hieman tarkemmin läpi hakijan taustaa, toiveita ja mahdollisuuksia. Pikahaastattelu kesti aina 5-15 minuuttia, ja haastatteluja oli TAUOTTA alusta loppuun (Johanna muuten veti pari ensimmäistä tuntia tätä yksin). Pikahaastattelu oli vähän kun pikadeitti, mutta tässä etsittiin kumppanin sijasta työpaikkaa / sopivia työntekijöitä 🙂 Hauska, nopea ja tehokas tapa löytää potentiaalisia työntekijöitä. Vaikka aika on lyhyt, siinä ehtii saamaan työnhakijasta suhteellisen paljon irti, ainakin jos haastattelija on ammattilainen.

vmp_haastattelu

Messuilla asiakaskohtaamisia

OMA ARVOSANA

Ihmisten haltuun ottaminen, kyseleminen ja opastaminen oli haasteellisempaa kun voisi kuvitella. Tähän ei riitä opeteltu käsikirjoitus, sillä jokainen ihminen on erilainen, ja keskustelu etenee aina hieman eri tavalla. Pitää osata mukautua nopeasti ja pitää tietää mistä puhuu, oli kyse mistä ammatista tai sen aiheesta tahansa. On pakko myöntää, että suoritukseni ei ollut parasta mahdollista. Onneksi oli Sini ja Johanna jotka ottivat homman haltuun kun omat rahkeet loppuivat 🙂 Mutta tämä oli silti se helpoin osuus…

Pikahaastattelu oli ihan oma maailmansa. Siinä ei paljon mietitä mitä kysytään tai miten edetään, se pitää tulla takaraivosta automaattisesti. Tietenkin siinä on selkeä runko miten pitäisi edetä, mutta yksikään haastattelu ei mene samalla tavalla, pitää siis mukautua. Lisäksi pitää reagoida nopeasti haastateltavan vastauksiin / kysymyksiin, pitää löytää ne oikeat kysymykset, pitää tunnistaa potentiaali ja pitää saada haastateltava avautumaan. Missään kohtaa ei voi tulla pahaa katkosta, tai koko hommasta voi tulla kiusallinen kaikille. Ihmisiähän tässä kaikki ollaan, jokainen tekee virheitä, mutta on se hyvä osata asiat jos haluaa tehdä ammattimaisen vaikutuksen.

Oma haastattelutaitoni oli aika vajavainen, mutta onneksi Sini oli kaverina tukemassa ja jatkamassa haastattelua aina kun ”jäädyin” tai kun olin vähän hakoteillä. Jatkaminen tapahtui niin hienosti, ettei haastateltava edes ehtinyt huomaamaan että olin amatööri 🙂

Sinin ja Johannan ammattitaito oli asteikolla 1-5 mitattuna viisi. Oli oikeasti hienoa nähdä miten käsitellään iso määrä ihmisiä pienessä ajassa, varsinkin kun tiedän että osa näistä ihmisitä tulee saamaan oikeasti duunia lähipäivinä. Sini ja Johanna näki ihmisestä hyvin nopeasti mihin ammattiin on potentiaalia, eikä heille tullut missään kohtaa tilannetta josta eivät selviäisi tai jota eivät tietäisi. Ei oltu Eliakksen kanssa varmaankaan parhaita, mutta hyvinhän me vedettiin 🙂 Voisin kokeilla uudestaan, varsinkin jos tiimi on sama tai ainakin yhtä loistava!

vmp_messu

Respa

MITÄ OPIN?

Opin paljon uutta siitä miten rekrytointiprosessi toimii, miten haastateltavia käsitellään ja että se ei ole mikään helppo duuni. Opin myös lisää henkilöstövuokrauksesta, sen toiminnasta ja mahdollisuuksista. Henkilöstövuokraus ei ole pelkästään pätkäduunia, se voi olla myös pitkäaikainen pesti. Voit periaatteessa työskennellä juuri niin paljon tai vähän kun haluat, sinulla voi olla sama mesta mihin menet työhön päivittäin, tai se voit halutessasi työskennellä aina eri paikassa ja eri ammatissa. Jos haluat duunia, lisäduunia tai vaihtaa kokonaan ammattia, käänny ihmeessä Varamiespalvelun puoleen. Mene ensimmäiseksi osoitteeseen VMP.fi ja täytä sinne omat tietosi. Se ei sido sinua mihinkään, mutta se voi tuoda eteesi mahdollisuuksia joita et ehkä osannut edes ajatella. Uskon että jos olet hyvä ja joustava tyyppi, tulet varmasti saamaan duunia.

vmp_sami

Vähän vinkkejä tulevaan päivään

KENELLE AMMATTI SOPII

Jos olet sosiaalinen, osaat hallita monta asiaa samaan aikaan, sanavalmis, kestät painetta ja olet hyvä ihmistuntija, niin ainakin ammatti on harkitsemisen arvoinen.

vmp_oma

SINUT ON PALKATTU!