Tällä kertaa tiesin mistä yrityksestä on kyse, joten paikalle meneminen oli jo halpompaa. Päivän duunista en tosin ollut selvillä, mutta loppujen lopuksi minut nakitettiin hommiin, jota päivän pomonikin joutuu tekemään, mutta mikä on kuitenkin kivempi ulkoistaa muualle, eli tässä tapauksessa minulle : ) Porukka oli mukavaa, jengi ammattitaitoista ja huumorintajuakin löytyi, mutta hyvin hiljaista porukkaa tätä oli ylipäätänsä. Sain oman työpöydän jossa tein tietokoneella copy-find-copy-paste -liikette koko päivän. Puuduttavaa homma tietenkin, mutta sain istua rauhassa aikaa jäi seurata mitä ympärillä tapahtuu, nautin siis tästäkin. Lue päivän kaksi blogini tästä alta.

Projektin toinen päivä vietettiin Nebulassa, ja päivän tittelinä oli Liiketoiminnan kehittäjä. Saavuin paikalle hieman etuajssa, mutta siellä oli jo vastassa Head of Service Offering Sampsa Somerma, joka toimi tämän päivän bossina. Ensimmäiseksi vedettiin nimet paperiin, jolla suojattiin se, etten lavertele mitään mahdollisia esille tulevia liikesalaisuuksia eteenpäin. Mutta trust me Samspa, mikään ei leviä mikä ei saa 🙂 Tänään ei jännittänyt laisinkaan paikalle meneminen, mutta se tietenkin jännittää aina mihin duuniin sitä joutuu. Tänään ei ollut pienen pientä tietoa duunista, Somerma sanoi etukäteen vain että ”kyllä me jotain keksitään”.

nebula3

Nebulan jengiä ei tarvinnu pyytää hymyilemään – (kuvat Studio ihana)

LIIKETOIMINNAN KEHITTÄJÄ

Varsinaisesti Liiketoiminnan kehittäjään duuniin kuuluu mm. palveluiden kannattavuuden tarkkailu sekä parantaminen, myynnin tukeminen, toimiminen linkkinä johdon ja suorittavan henkilöstön välissä jne, mutta minulla nakitettiin homma, jossa tehtävänä oli käydä läpi asiakaslistaa ja selvittää keitä heidän asiakkaat ovat. Tämän tarkoitus oli se, että Nebula tuntisi asiakkaansa paremmin, ja sitä kautta voisi palvella heitä ja muita paremmin.

NEBULA

Nebulan tarina alkoi autotallista puolivahingossa vuonna 1997, eli silloin kun internet alkoi yleistymään. Nyt vuonna 2016 Nebula työllistää 140 ihmistä ja palvelinkeskuksia on mm. Helsingissä, Lontoossa ja Singaporessa. Yrityksen liikevaihto on noussut joka ikinen vuosi, ja kaikki vuodet ovat olleet voitollisia.

Nebula on ICT-palveluyritys, jonka palvelut mahdollistavat asiakkaalle turvallisen ja luotettavan IT-ympäristön. Yrityksen palvelu ja laatu on oman alansa huippua, joka näkyy myös Nebulan liikevaihdossa ja sen jyrkässä nousussa. Kun vuonna 2010 liikevaihto oli reilut kuusi miljoonaa euroa, oli se vuonna 2014 jo yli 28 miljoonaa euroa.

Nebulan palvelut kannattaa tsekata täältä.

nebula2

Head of Service Offeringin kahvihetki ja Paavo-muki

PÄIVÄNI LIIKETOIMINNAN KEHITTÄJÄNÄ

Ensimmäiseksi aamulla mentiin neukkariin istumaan ja juttelemaan hieman MunBlogi -projektista, ja Somerma piti esitelmän Nebulasta, sen palveluista ja asiakkaista. Nebulan referenssilista on vaikuttava, siellä on todella paljon yrityksiä jotka kaikki tunnistavat. Iso ja luotettava talo. Ehkä sekin kertoo jotakin Nebulan suuruudesta, että heidän palvelut vastaavat 13% Suomen kaikesta internet-liikenteestä.

Vaikuttavan esitelmän jälkeen tavattiin vähän henkilökuntaa ja tutustuttiin toimitiloihin. Sen jälkeen vuorossa olikin päivän teema, eli työnteko. Työ tapahtui päätyhuoneessa, johon pääsi sisälle vain kulkulätkän kanssa. Olin siis hyvässä tallessa 🙂

Päivän projektina oli etsiä Nebulan jo olemassa olevista yritysasiakkaista lisätietoa. Nebulan tarkoitus on tuntea asiakkaansa paremmin, jotta he pystyvät palvelemaan nykyisiä ja uusia asiakkaita entistä paremmin. Käytännössä duuni meni siten, että asiakaslistasta poimittiin yrityksen nimi, ja sen jälkeen etsittiin lisätietoa yrityksestä. Kaikki tapahtui netissä. Helppoa, no joo, mutta kyllä se vähän vaati ajatusduuniakin jotta löytää oikeat sanat kuvaamaan mm. yrityksen toimintaa. Tämä oli sinänsä tuttua hommaa, koska vastaavaa on tullut tehtyä joskus oman yrittäjäuran aikana. Ei ehkä samaan tarkoitukseen, mutta tietojen etsimistä kuitenkin.

Duuni oli erittäin leppoisaa, ja työpöytä oli niin korkea, että työskentely oli mahdollista istuen tai seisten, – kätevää. Ehdin käymään lävitse kaikki listassa olevat reilut 300 yritystä, joten pääsin kotiin jo kello 15. Kiitos vaan Nebula ja Sampsa Somerma.

OMA ARVOSANA

Vaikka tämän päivän duuni oli sinänsä tuttua, oli siinä silti omat haasteensa löytää satojen yritysten nettisivulta tarvittavat tiedot. Duunia sai tehdä kuitenkin omassa rauhassa ja omaan tahtiin, joten stressistä ei ollut tietoakaan. Luulen että tästä päivästä arvosana on parempi kun eilen, joten peukut ylös!

MITÄ OPIN?

Tänään opin mitä tietoja yrityksen kannattaa hyödyntää omassa liiketoiminnassa, miten tehdä parempaa bisnestä ja miten asiakkaat saadaan pysymään talossa. Nämä ovat arvokkaita tietoja, ja niitä varmasti tulen tarvitsemaan ainakin jos ja kun jatkan vielä yrittäjänä.

KENELLE AMMATTI SOPII?

Varsinaisesti tein ammatin yhtä osa-aluetta, mutta yleisesti voin sanoa, että jos etsit leppoisaa mutta vaativaa duunia, niin kannattaa harkita netti- / toimistohommia. Nebula vaikutti myös hauskalta työympäristöltä rennolla meiningillä ja omine pienineen erikoisuuksineen. Myyntiosaston käytävällä oli kongi, jota saa mennä kopsauttamaan vain kun saa tietyn suuruisen kaupan aikaiseksi Ja jos tuli jano, automaatista sai kahvia, vettä ja limua. Mitä sitä työpaikalta voisi enempää vaatia?

nebula_sopimus

Yritys- ja liikesalaisuudet on turvattu