Työpäivät 22-24 meni kansainvälisen projektin tiimoilla, ja siinä olen jatkanut mukana jo kohta vuoden. Tästä ei ole vieläkään voitu julkaista bloggausta, sillä homma on vielä lanseerausta vaille. Toki ennen sitä on vielä paljon duunia edessä. Mutta päivästä 25 oli enemmän kirjoitettavaa. Tämän duunin tarjosi Eezy, joka on yksi pääsponsoreistani VMP Varamiespalvelun ohella. Tästä tyäpäivästä kirjoitin työpäivän jälkeen näin:

Projektin 25. työpäivä oli Helsingin Hämeentiellä, ja työnantajana oli Eezy. Päivän ammattinimike oli palvelutestaaja. Duuni alkoi kello 9:00, ja päivän pomokseni tuli Aki Joensuu. Tässä yrityksessä pisti heti silmään se, että koko henkilökunta tuli erittäin hyvin toimeen keskenään, vaikka joukossa oli ihmisiä vähän jokaisesta ikäluokasta.

Aki Joensuu

Aki Joensuu

EEZY OSK

Normaalisti kerron vähän yrityksen historiasta ja nykypäivästä, mutta nyt ajattelin vain kertoa mikä on Eezy. Tiedän, että blogiani seuraa ihmisiä, jotka haaveilevat yrittämisestä ja omasta yrityksestä, mutta syystä tai toisesta kynnys perustamispapereiden jättämiselle on suuri. Mutta ei hätää, tämän vuoksi olemassa on Eezy – Ole yrittäjä ilman omaa yritystä!

Idea on yksinkertainen. Sinä toimit kuin yrittäjä, elät kuin yrittäjä ja teet hommasi kuin yrittäjä, mutta sinulla ei tarvitse olla omaa yritystä. Hankit itse omat asiakkaasi, sovit hinnat ja teet hommasi. Kun tulee laskutuksen aika, kirjaat nämä tiedot Eezy -käyttäjätilillesi, jonka jälkeen Eezy hoitaa laskutuksen, verot, lakisääteiset maksut ja kaikki paperihommat. Sinun ei tarvitse murehtia mistään, ja kun rahat tulevat pankkitilillesi, näistä on jo hoidettu kaikki lain vaatimat maksut veroineen. Mikäli asiakkaasi ei syystä tai toisesta maksa, Eezy hoitaa myös muistutukset ja perimiset puolestasi.

Eezy on madaltanut yrittäjäksi lähtemistä hurjasti, ja voit aloittaa yrittämisen vaikka tänään. Mikä parasta, tämä ei maksa sinulle mitään. Eezy veloittaa vain pienen prosentin niistä rahoista, jotka asiakkaasi maksaa. Kun olet Eezy -palvelun käyttäjä, sinulla on voimassa automaattisesti myös vakuutukset.

Klikkaa itsesi tästä Eezyn sivuille ja aloita yrittäminen jo tänään.

Eezy Osk

Eezy Osk

PÄIVÄNI PALVELUTESTAAJANA

Sateinen duunipäivä alkoi aamulla kello yhdeksän, ja minut vastaanotti Eezyn toimistolla Aki Joensuu. Aki esitteli minulle yrityksen toimitilat, kertoi Eezyn toiminnasta ja opasti päivän duuneihin. Sain oman huoneen ja eteeni läppärin, kynän sekä paperia. Tehtävänä oli tutustua Eezy.fi ja Jobit.fi -sivustoihin mahdollisimman kattavasti, kirjata ylös mitä voisi tehdä toisin, miten mikäkin toimii ja miten asioita voisi parantaa.

Palvelutestaaja

Palvelutestaaja

Ensiksi testiini pääsi Jobit.fi. Jobitissa voit ostaa palveluita suoraan tekijöiltä, tai voit myydä omaa osaamistasi. Sivusto toimii siis linkkinä työnsuorittajan ja työsuoritusta tarvitsevan välillä. Palvelu on ollut jonkin aikaa beta-vaiheessa, mutta lähiaikoina palvelusta aukeaa se lopullinen versio. Sivustolla on jo nyt satoja työnsuorittajia aina autofiksareista puutarhureihin, graafisesta suunnittelijasta markkinointivelhoihin ja koodareista valokuvaajiin.

Rekkasin itseni sivustolle, tein profiilin, jätin ilmoituksen työnsuorittajana ja tarjosin työtehtävää. Tein sivustolla siis oikeastaan kaiken mitä siellä voi tehdä, ja kirjasin ylös omat huomioni. Kirjaaminen tapahtui kynällä ja paperilla, joka oli tavallaan aika piristävä poikkeus. Normaalisti kun sitä ei tule enää kirjoitettua edes kauppalappua paperille : )

Mutta kuten mainittu, Eezyn konttorilla oli hyvin rento meininki. Koko Eezyn jengi oli hyvin hitsautunut yhteen, eikä ketään harmittanut olla töissä. Konttorilla oli myös iso maskotti, ehkä yksi nallemaisimmista koirista mitä olen nähnyt. Tämä viisivuotias pikimusta nalle oli koko ikänsä käynyt töissä, joskin suurin osa päivästä näytti menevän nukkuessa tai jääkaappia tuijottaen. Tauolla tehtiin vähän tuttavuutta, ja sitten jatkettiin jääkaapin tuijottamista ennen seuraavia päikkäreitä… tai siis minä en päässyt päikkäreille, vaikka sekin olisi ollut mukava lisä duunipäivään.

Maskotti

Maskotti

Kaveri jäi siis jääkaapille, ja minä siirryin Eezy.fi -sivuston kimppuun. Kaava oli sama, eli sivustoa tutkittiin joka kantilta ja huomiot kirjattiin ylös. Tämä oli kuitenkin sen verran valmis kokonaisuus, että kamalasti muutosehdotuksia ei paperille kirjaantunut. Tekstiä sivustolla oli paljon, mutta sen pätkiminen olikin jo talon työlistalla. On kuitenkin vaikea selittää yksityiskohtaisia tietoja tällaisesta palvelusta sanalla tai parilla, mutta katsotaan miten Eezy siinä onnistuu. Itse palvelu on kuitenkin enemmän kun toimiva, ja idea on todella loistava. Laskujen tekeminen oli helppoa, ja vaikka se olisi sinulle ihan uutta, Eezyn sivuilta löytyy ohjeet kaikkiin tilanteisiin. Voit myös milloin tahansa olla yhteydessä heidän asiakaspalveluun puhelimitse, sähköpostilla tai liva chatin kautta.

Hommat tuli valmiiksi hyvissä ajoin, joten päivä päättyi jo ennen kolmea. Ennen kotiinlähtemistä oli kuitenkin vielä yksi homma: pöytäfutismatsi! Vastaani sain päivän pomoni, ja jotenkin oli havaittavissa, että peliä on tullut ehkä pelattua ennenkin. En jäänyt nollille, mutta vähän amatöörimäisesti se meni. Onneksi Eezy tarjoaa minulle yhteensä viiden päivän duunit, joten ehkä pääsen vielä uusintamatsiin. Eezyn tarjoamat duunit jakautuvat tälle vuodelle, eli niitä ei vedetä peräkkäisinä päivinä. Tulevia työtehtäviä minulle ei ole vielä kerrottu, joten katsotaan mitä Eezy keksii.

Kiitos vielä Aki ja muu henkilökunta mukavasta duunipäivästä.

Päivän vakavin hetki

Päivän vakavin hetki

Eezyn pirteä toimisto

Eezyn pirteä toimisto

Laskuta työsi - Ilman omaa yritystä

Laskuta työsi – Ilman omaa yritystä