Työpäivä 64 oli yhtä suunnistamista 🙂 Näin kirjoitin työpäivän jälkeen:

Projektini 64. työpäivä oli Espoon Tapiolassa, jossa työnantajani oli tällä kertaa Paikkatietokonsultit Oy. Saavuimme Eliaksen kanssa paikalle hieman etukäteen, mutta meidät otettiin heti vastaan kahvitarjoilun kera. Meidät vastaanotti toimitusjohtaja Kari Mikkonen, joka oli myös päivän pomomme. Titteliksi tuli sisällöntuottaja.

Toimitusjohtaja Kari Mikkonen

Toimitusjohtaja Kari Mikkonen – (kuvat Studio ihana)

PAIKKATIETOKONSULTIT OY

Paikkatietokonsultit Oy on vuonna 2010 perustettu paikkatietokonsultointia tarjoava yritys. Yritys auttaa asiakkaitaan hyödyntämään paikkatietoa, eli karttapohjaista tietoa toimintansa tehostamiseksi. Paikkatietokonsultit on pieni yritys, jonka vuoksi yrityksen henkilökunta pystyy reagoimaann nopeasti, joustavasti ja tehokkaasti asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Yrityksen asiakkaina ovat julkishallinnon organisaatiot, yritykset, järjestöt sekä yhdistykset.

Paikkatietokonsultit ei ole sidoksissa yksittäiseen järjestelmäntoimittajaan, joka tarkoittaa sitä, että konsultit ovat aina asiakkaan puolella pöytää. Yritys auttaa kaikissa paikkatietojärjestelmään liittyvissä asioissa. Paikkatietokonsulteilta voi myös vuokrata asiantuntijan paikkatietoprojektiin tai auttamaan paikan päälle aineistojen hyödyntämisessä ja ylläpidossa.

Siirry Paikkatietokonsulttien kotisivuille klikkaamalla tästä.

Paikkatietokonsultit Oy

Paikkatietokonsultit Oy

PÄIVÄNI SISÄLLÖNTUOTTAJANA

Tämä päivä työskenneltiin Espoon Tapiolassa, Paikkatietokonsultit Oy:n toimistolla. Työ alkoi kello 9, mutta pientä väsymystä oli havaittavissa huonosti nukutun yön jälkeen. Aika nopeasti sitä kuitenkin silmät aukesi kokonaan raikkaan kivennäisveden turvin. Samalla toimitusjohtaja Kari Mikkonen kertoi meille yrityksen toiminnasta. Kun tarvittava tieto oli saatu, oli aika tutustua päivän työhön.

Ensimmäiseksi tehtäväkseni tuli tutustua Paikkatietokonsulttien tuottamaan sivuprojektiin, jonka nimi on Finterest. Tämä on matkailijoiden verkkopalvelu, josta voi etsiä mielenkiinnon kohteita haluamastaan kaupungista, oli se sitten kirkot, museot, seinäkiipeilypaikat, luontopolut, fillarointireitit, huvipuistot, eläintarhat tai mitä tahansa. Palvelu on vielä kehitysvaiheessa, mutta sitä pääsee testaamaan osoitteessa finterest.fi. Paraiten sivu toimii tällä hetkellä tietokoneen selaimella, mutta mobiiliversiokin on kehitysvaiheessa.

Finterest.fi

Finterest.fi

Palvelussa voi suunnitella myös reitin mitä tekee ja missä järjestyksessä, ja palvelusta löytyy paljon myös sellaista, mitä et ehkä osannut itse edes ajatella. Palvelu on saatavilla monilla eri kielillä, myös suomeksi.

Finterest on siis vielä kehitysvaiheessa, mutta sitä suunnitellaan aktiivisesti eteenpäin. Tällä hetkellä sivuston lomakkeista voi löytää vielä sanomista, mutta karttapalvelu toimii vallan mainiosti. Parhaimman käsityksen saat palvelusta tutustumalla siihen itse.

Finterest on Karin kertoman mukaan ollut kallis ”harrastus”, mutta tulevaisuudessa siitä tulee aikamoinen sivusto. Jatkossa löydät sieltä myös majoituspaikat ja erilaiset vuokraajat, oli kyse sitten mökistä, autosta, kanootista tai vaikka asuntovaunusta. Kun olet suunnitellut reitin, voit yhdellä napin painalluksella jättää tarjouspyynnön, jolloin haluamasi alueen yritykset antavat tarjouksia haluamistasi aiheista. Kätevää!

Tutustuminen Finterestiin oli siis ihan ensimmäinen homma, mutta varsinainen työ oli lisätä sivustolle tietoa. Sain listan eri alan toimijoista käteeni, jonka jälkeen kävin ne yksitellen läpi. Jos tietoa ei ollut vielä Finterestissä, niin sitten etsin siitä netin avulla lisätiedot ja lisäsin ne suomeksi, englanniksi, ruotsiksi ja venäjäksi, – jos vain tieto oli saatavilla kaikilla kielillä. Ne mitä ei saa käännettyä, kääntää myöhemmin ammattilaiset. Lisääminen tapahtui ylläpidon hallintapaneelista, jossa ensin tietenkin lisättiin kohteen nimi, kuvaus kohteesta, suora urli ja mahdolliset aukiolorajoitukset kesäisin / talvisin. Lopuksi vielä lisättiin paikkatieto karttaan, eli nuppineula laitettiin oikeaan kohtaan.

Tämän päivän työpöytäni

Tämän päivän työpöytäni

Duunia tehtiin koko aamupäivä, jonka jälkeen Kari halusi viedä meidät lounaalle kiinalaiseen ravintolaan. Tarjolla oli herkullinen buffetti, joskin tulisuus pääsi hieman yllättämään tällä kertaa. Siinä meni paljon vettä ja Jaffaa kurkusta alas : ) Lounaan jälkeen Kari halusi viedä meidät Heikintorille, jossa emme ole Eliaksen kanssa kumpikaan ennen asioineet. Kyseessä ei ole kuitenkaan tori, vaan kauppakeskus. Tämä on pääkaupunkiseudun ensimmäinen kauppakeskus ikinä, ja Suomen kaikkien aikojen toinen kauppakeskus. Heikintori aukaisi ovensa vuonna 1968. Vaikka Heikintori ei pärjää kokonsa puolesta uusille kauppakeskusjäteille, niin kannattaa täällä käydä tutustumassa. Kari tarjosi Heikintorilla vielä jälkiruokaleivokset Cafe & Bakery Lisbon -nimisessä paikassa. Jos käytte Espoossa, niin käykää ainakin maistamassa näitä kahvilan herkkuja. En ole ikinä nähnyt muualla vastaavia, enkä syönyt mitään saman makuista. Herkkusuiden paratiisi.

Viikon paras jälkkäri

Viikon paras jälkkäri

Kun maha oli täynnä, oli aika palata toimistolle jatkamaan hommia. Sisällöntuottajan hommat jatkuivat niin pitkään kun listoja oli, jonka jälkeen vielä puheltiin Karin kanssa niitä näitä. Työskentelyni ajan Kari suunnitteli Finterestin toimintaa ja välillä soitti työpuheluita aina Vietnamia myöten. Kari on matkustellut ja asunut eri maissa työnsä vuoksi, mutta aina sitä on palattu takaisin kotiseudulle Espooseen.

Kannattaa tsekata tämä karttapalvelu

Kannattaa tsekata tämä karttapalvelu

Koska duunini oli valmiina ja aikaa oli vielä hetki, suunnittelin oman reitin Karin valitsemassa kaupungissa. Kaupungiksi tuli Turku. Suunnittelemani reitin ja lisätiedot pääset katsomaan TÄSTÄ, ja tässä alla vielä pieni tarina liittyen suunniteltuun reittiin.

Turku on kiva kaupunki, oli sitten mikä vuodenaika tahansa. Mutta kesällä tietenkin kaikki on parhaimmillaan, kun jokilaivat ovat avoinna ja jokirannan pientareet kukkivat ja loistavat. Joki onkin Turun sydän, sillä se halkaisee kaupungin kahtia. Turussa voi viettää rauhallista perhelomaa, aktiivista harrastelomaa tai vain rillutella. Turun keskustasta ajaa 10 minuuttia Varsinais-Suomen suurimpaan kauppakeskukseen, Raision Myllyyn, ja siitä ajaa vartin Naantalin Muumimaailmaan. Mutta mitä itse tekisin Turussa shoppailun ja yöelämän lisäksi? Ensiksi kävisin katsomassa Turun Tuomiokirkkoa, sillä vaikka ei menisi edes sisälle tai ylös tapuliin asti, on kirkko näkemisen arvoinen. Jos ei muuta, niin täällä saa hyvän selfien muistoksi. Kirkosta suuntaisiin sataman suuntaan, jossa sijaitsee Forum Marium, eli merenkulun valtakunnallinen erikoismuseo ja merivoimien museo. Tästä parin minuutin kävelymatkan päässä on Turun Linna, joka on Turun suosituimpia nähtävyyksiä. Linnasta ajaa autolla parikymmentä minuuttia Ruissaloon, josta löytyy uimarantojen lisäksi myös kylpylä, golf-kenttä, minigolfia, grillauspaikka, leiriytymis- ja karavaanialue sekä tietenkin Turun ainoa koirien uimaranta, jossa koirat saavat uida vapaana merivedessä isäntien ja emäntien vaikka grillatessa. Ruissalosta lähtiessa on hyvä käydä katsomassa Gaian silmä, jos saisit vaikka vähän yliluonnollisia voimia. Lopuksi vielä eväät kassiin ja istumaan Vartiovuorelle, tai jos on yöaika, niin sitten voit katsoa tähtiä tähtitornista.

Seuraavana päivänä voit viettää vähän aktiivisemman lomapäivän aloittamalla Turun Luolavuoresta tenniksellä, Impivaarassa minigolffilla ja Urheilupuistossa frisbeegolffilla. Jännitystä voi hakea vielä Kiipeilypalatsista, mikäli korkeat paikat eivät pelota liikaa. Lopuksi voit vielä rauhoittua kulkemalla JokiRaitin ja ihailemassa Turun sydäntä. Kulkieassa JokiRaitin varrelta löytyy myös istumapaikkoja joissa voi levähtää tai nauttia omia eväitä. Myös koirat ovat tervetulleita. Kun kaikki mehut on puristettu itsestä loppuun, on aika siirtyä Caribian kylpylähotelliin. Täällä voit lillua altaassa, laskea vesiliukua, nauttia erilaisista hoidoista ja muista hemmotteluista. Caribian pihalla on myös kuuluisa Posankka, joka on siis iso, vaaleanpunainen ilmestys. Posankka on possun ja ankan sekoitus. Tämä pinkki komistus tervehtii myös Helsingin suunnasta Turkuun tulevia autoilijoita. Tällainen Turku. Käy testaamassa tai suunnittele oma reissu.

Kiitos Paikkatietokonsultit Oy, Kari ja muu henkilökunta.

paikkatietokonsultit.fi

paikkatietokonsultit.fi

Kari keskittyy Finterestin suunnitteluun

Kari keskittyy Finterestin suunnitteluun – (kuvat Studio ihana)