Kenno on ehkä yksi hienoimmista toimistohotelleista joissa olen käynyt. Laadun lisäksi huomioni kiinnittyi siihen, että eri firmojen ihmiset viettävät aikaa yleisissä tiloissa myös keskenään. Näin kirjoitin työpäiväni jälkeen:

Projektini 61. työpäivän tarjosi toimistohotelli Kenno Lounge, ja uudeksi tittelikseni tuli Office Coordinator. Myös päivän pomonani toimineella Monica Salmisella oli sama titteli. Kennolla on kaksi toimistohotellia Helsingissä ja yksi Turussa. Turku on juuri avautunut paikka, joten siellä on vielä nopeimmille tilaa. Minä työskentelin Helsingin Bulevardin toimistohotellissa, eli hienolla paikalla hienossa toimistossa.

Kenno Lounge

Kenno Lounge – (kuvat Studio ihana)

KENNO LOUNGE

Edustavat toimistotilat eivät ole enää suuryritysten etuoikeus. Kenno Loungen Instant Office© -konsepti tarjoaa yrittäjälle oman toimipisteen Helsingin keskustassa ja Turussa. Toimipaikan, jossa kaikki on jo valmiina. Yrittäjän tarvitsee tuoda mukana vain puhelin ja tietokone, kaikki muu on valmiina. Valitsetpa paikkasi avotoimistosta tai omasta toimistohuoneesta, työpisteesi on kalustettu valmiiksi – toiveesi huomioiden. Käytössäsi on myös laadukas keittiö, neuvottelutilat, tulostimet, skannerit ja nettiyhteys ilman lisähintaa.

Kenno Lounge tarjoaa vaivatonta yrittämistä, joten voit keskittyä täysin omaan bisnekseen. Kenno pitää huolen siitä, että tulostimen paperi tai muste ei pääse loppumaan, kahvia on aina kaapissa, nettiyhteys on riittävä ja jopa vessapaperit on valmiiksi hankittuna.

Kenno Loungen toimistohotellit löydät Helsingin Pursimiehenkadulta ja Bulevardilta, kun taas Turun toimiston löydät juuri valmistuneesta Nereis Business Gardenissa, joka sijaitsee osoitteessa Postikatu 2.

Lisää Kennosta klikkaamalla tästä.

KENNO LOUNGE TURKU

Kenno Lounge on uusi, virkistävä toimistohotelli, joka sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Turun Nereis Business Gardenissa, Postikatu 2:ssa. 500 neliön tilat tarjoavat erinomaiset puitteet työskentelylle sekä avokonttorissa että yksittäisissä työhuoneissa.

Kenno Lounge Turku (Kuvat Kenno Lounge)

Kenno Lounge Turku (Kuvat Kenno Lounge)

Neuvottelutilojen käyttäminen, kuten kaikki muukin Kenno Loungessa, kuuluvat kiinteään vuokraan, joten vältyt piilokuluilta ja yllätyslaskuilta. Kenno Lounge tarjoaa asiakkailleen rajoittamattoman neuvotteluhuoneiden käyttöoikeuden lisäksi lukittavan laatikoston, toimistotarvikkeet, tarjoilut, kuten kahvit, teet ja erikoiskahvit, internetyhteyden sekä värilasertulostimien, -kopiokoneiden ja skannereiden käytön tulosteineen. Toimisto odottaa vain, että kävelet sisään ja tuot koneen ja puhelimen mukanasi. Aulapalvelumme hoitaa vaivattomasti tulevat ja lähtevät postisi sekä vieraidesi vastaanoton. Katutasosta löytyvä lounasravintola Nereidi tarjoaa lounaspalveluiden lisäksi myös take away -tuotteita kiireisen päivän pelastukseksi. Nereis Business Parkiin pääset kätevästi myös omalla autolla, sillä pysäköintipaikkoja on tarjolla runsaasti.

Kenno Lounge Turku (Kuvat Kenno Lounge)

Kenno Lounge Turku (Kuvat Kenno Lounge)

Turusta voit valita paikan avokonttorista tai oman huoneen (10-20m2). Hintaan vaikuttaa työpisteen koko ja henkilöiden määrä. Hinnat alkaen 395e/kk. Lisäksi voit vuokrata autopaikan pihalta, katoksesta tai hallista alkaen 40e/kk. Esimerkiksi yhden hengen työpiste avokonttorista sekä oma parkkipaikka autolle maksaa vain 435e/kk.

Kenno Lounge Turku (Kuvat Kenno Lounge)

Kenno Lounge Turku (Kuvat Kenno Lounge)

Hinnat sisältävät:

– Työpisteet lukittavine laatikostoineen
– Neuvottelutilojen vapaan käyttöoikeuden nettivarauskalenterin kautta
– Verkkotulostimet ja kopiokoneet, pitäen sisällään tulosteet ja värit
– Nopean internet-yhteyden (valokuitu + wifi)
– Yhteisten sosiaalitilojen, keittiön ja Lounge -tilojen käyttöoikeiden
– Tilojen tyylikkään kalustuksen
– Yleisimmät aikakauslehdet ja sanomalehdet luettaviksi yhteisissä tiloissa
– Kahvi-, tee ja espressokapselit ja tarvikkeet myös vieraillenne
– Sähkö- ja vesimaksun sekä tilojen säännöllisen siivouksen
– Yrityksen virallisen postiosoitteen
– Vartioinnin ja kulkunapit (tilat käytettävissä 24/7/365)
– Aulapalvelut, kuten vieraiden vastaanoton ja postituksen
– Alakerran lounasravintolan ja catering -palvelut
– Pukuhuoneet ja suihkutilat

Varaa oma työpiste tai lue lisää klikkaamalla tästä.

Kenno Lounge Turku (Kuvat Kenno Lounge)

Kenno Lounge Turku (Kuvat Kenno Lounge)

PÄIVÄNI OFFICE COORDINATORINA

Helsingin Bulevardin Kenno Lounge olikin jo minulle päällisin puolin tuttu, sillä projektini 45. työpäivä oli näissä tiloissa. Tällöin työnantajana oli Jolla. Nyt pääsin kuitenkin sukeltamaan syvemmin toimistohotellin arkeen aamulla kello 9, kun minut ja Eliaksen vastaanotti Office Coordinator Monica Salminen. Paikalla oli myös toimitusjohtaja / partner Marisa Rantasila sekä hallituksen puheenjohtaja / partner Ilkka Pietilä.

Marisa Rantasila (vas.), Ilkka Pietilä ja Monica Salminen

Marisa Rantasila (vas.), Ilkka Pietilä ja Monica Salminen

Ihan ensimmäiseksi juotiin kahvit, tutustuttiin toimistohotellin tiloihin sekä sen vuokralaisiin ja palveluihin. En ymmärrä miksi pienikään yritys vuokraisi toimistotilaa mistään muualta, koska hinnasta se ei voi olla kiinni. Vuokraamalla Kennosta huoneen tai työpisteen, on ympärillä ison yrityksen puitteet ja kaikki palvelut, laitteet jne. Jokainen voi olla omissa oloissaan, tai jos haluaa nähdä muitakin ihmisiä, niin täällähän niitä olisi. Vuokraamalla toimistohuoneen laitakaupungilta voi säästää sen satasen tai pari kuussa, mutta sitten pitää kuitenkin hankkia kalusteet, tulostimet ja kaikki muut tarvittava tavarat sekä laitteet. Kennossa ne ovat valmiina. Jos tuoli hajoaa, Kenno tuo uuden. Eli säästääkö laitakaupungin omassa kopissa kuitenkaan mitään? En usko, ja onhan omakin uskottavuus ihan toista, varsinkin jos asiakkaat tulevat kylään.

Pienikin yritys voi olla ison yrityksen puitteissa

Pienikin yritys voi olla ison yrityksen puitteissa

Mutta takaisin itse päivään. Kun rupattelut oli rupateltu, siirryimme eräänlaiseen avoneukkariin / Kennon kahvilatilaan. Saimme eteemme läppärin ja pienen ohjeistuksen. Tarkoitus oli löytää Turusta noin 180 yritystä, jotka saattaisivat olla kiinnostuneita Kennon uusista tiloista. Yrityksistä etsittiin y-tunnus, päättäjän nimi, puhelin ja sähköpostiosoite. Tämä on tuttua puuhaa, joten etsiminen oli suhteellisen nopeaa. Tuli lounasaika, mutta kun ei maistunut, jäin tekemään annettua työtä.

Kontaktien kirjaamista

Kontaktien kirjaamista

Kun lounas oli loppu, olin myös saanut kaikki pyydetyt tiedot kerätyksi. Tämän jälkeen tarkistettiin mitä toimistohotellin tiloista on loppumassa, ja jos tarvetta ilmenee, lähdetään shoppailemaan. Listaan tuli talous- ja vessapaperia, kahvia, maitoa ja suodatinpusseja, joten takit niskaan ja kauppaan. Matkalla ulos napattiin mukaan myös täyttyneet roskikset. Vaikka olenkin välillä laiska, niin nyt kävelimme kaupoille. Hyvä me!

Kun kaikki kamat oli shoppailtu, laahustimme takaisin toimistolle. Ostetut kamat lajiteltiin oikeille paikoille ja sitten seuraavan projektin kimppuun.

Kennossa työskentely oli mukavaa. Rentoa mutta kiireistä

Kennossa työskentely oli mukavaa. Rentoa mutta kiireistä

Nyt tehtävänä oli miettiä ja suunnitella kyltti, joka laitetaan Kennon oviin muistuttamaan yrittäjiä, että viimeinen lähtijä laittaa hälytyksen päälle. Itse toteutus tuli kuitenkin Eliakselle kotitehtäväksi, sillä työkoneiltamme ei löytynyt Photaria jolla pohja olisi tehty.

Sitten piti tehdä seuraavaksi väliaikainen kyltti Turun toimistohotellin aulaan, josta selviää mitä yrityksiä Kennossa on. Tämä auttaa vierailijoitakin löytämään yritykset, kun ei tarvitse sokkona valita mihin kerrokseen menee. Tänne on tulossa ihan painotalon tekemä kyltti, mutta ennen sitä sinne piti saada jotain. Tein homman Monican kanssa, ja se olikin valmiina nopeasti. Tulostaessa se vain leikkasi Kennon logosta puolet pois, joten hetki tapeltiin sen kanssa : ) Lopputulos kuitenkin miellytti Monicaa, joten ei muuta kun tulosteet kehyksiin ja odottamaan Turkuun kuskaamista.

Office Coordinatorin tehtävät ovat monipuolisia, vaikka tänään työtehtävät rajoittuivatkin pelkästään muutamaan eri asiaan. Monica teki Kennolle ennen muutaman päivän viikossa, mutta aika nopeasti Marisa ja Ilkka käsittivät kuinka paljon Monicasta on apua. Nyt Moniva tekee täyttä päivää ja vähän päälle. Vaikka Monica ei ole yrittäjä, hän käyttäytyi ja huolehti asioista ihan kuin yrittäjä. Se ehkä kertoo siitä, että työntekijä viihtyy duunissaan ja on siinä hyvä.

Tällainen päivä. Elias lähti housuostoksille, joten minä siirryin kotiin. Päivä oli kiva ja se meni jälleen kerran nopeasti.

Kiitos Kenno Lounge, Monica, Marisa, Ilkka ja muut tapaamamme henkilöt ja yritykset.

Tervetuloa Kennoon

Tervetuloa Kennoon

Tutustu kennoon kennolounge.fi

Tutustu kennoon kennolounge.fi

Sisustukseen on panostettu tavallista enemmän

Sisustukseen on panostettu tavallista enemmän

Neuvotteluhuoneet oli kaikki käytössä, joten kuvattiin vain ulkopuolelta

Neuvotteluhuoneet oli kaikki käytössä, joten kuvattiin vain ulkopuolelta

Kennossa on paljon taiteilijoiden tauluja ja muita taide-esineitä

Kennossa on paljon taiteilijoiden tauluja ja muita taide-esineitä

Tyylikästä vai mitä?

Tyylikästä vai mitä?

Kiva tulla töihin, kun Kenno huolehtii mm. kahvista

Kiva tulla töihin, kun Kenno huolehtii mm. kahvista

Jollakin luottaa Kennoon

Jollakin luottaa Kennoon

Marisa Rantasila kertoo Kennon toiminnasta

Marisa Rantasila kertoo Kennon toiminnasta – (kuvat Studio ihana)