Työpäivä 59 vietettiin kirpputorilla. Ostin elämäni ensimmäisen kerran yhden käytetyn vaatteen 🙂 Mutta näin kirjoitin työpäiväni jälkeen:

Projektini on edennyt jo pitkälle, sillä 59. titteli oli kirppismyyjä. Työpäivän tarjosi itsepalvelukirppis Zirppari Oy, joka sijaitsee Helsingin Kalliossa. Päivä alkoi kello 11:30, ja pomona oli tänään kirppiksen omistaja, Siru Hokka. Kannattaa muuten käydä kurkkaamassa mitä aarteita Zirpparista löytyy, tai jos omat kaapit pursuaa ylimääräistä tavaraa, niin vie ne myyntiin Zirpparille.

ZIRPPARI

Itsepalvelukirppis Zirppari sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingin Kalliossa. Zirppari on siisti ja kotoisa kirppis, joka on avoinna asiakkaille tiistaista sunnuntaihin. Tule tekemään löytöjä, tai tuo omat ylimääräiset vaatteet ja tavarat myyntiin. Varaat vain myyntipaikan, hinnoittelet tuotteesi ja tuot ne Zirpparille. Kirppis hoitaa tuotteiden myynnin ja rahat tilitetään sinulle. Helppo ja vaivaton tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Kierrätä ja ansaitse.

Zirpparin kotisivuille pääset klikkaamalla tästä.

PÄIVÄNI KIRPPARIMYYJÄNÄ

Kirppispäivä alkoi kello 11:30, joten ihan kamalan aikaisin ei tarvinnut heräillä. Sen verran olen kuitenkin pitkäuninen (silloin kun unen saa), että herätys oli pakko laittaa. Saavuin Kallioon reilusti ennen puolta, joten oli hyvä aika etsiä parkkipaikka. Sitten vain koputtelemaan oven taakse, sillä kirppis aukeaa vasta kahdeltatoista. Oven aukaisi päivän pomoni, kirppisyrittäjä Siru Hokka.

Yrittäjä Siru Hokka

Yrittäjä Siru Hokka – (kuvat Studio ihana)

Ensin vähän rupateltiin kirppiksestä ja käytiin läpi mitä siellä on tällä hetkellä myynnissä. Pitää sanoa, että kirppis oli todella kotoisa ja rento. Siellä oli kiva kävellä ja katsella mitä kaikkea ihmiset myyvät. Vaikka lähes kaikki tuotteet ovatkin käytettyjä, löysin sieltä myös jonkin verran uutta… ja ne päätyivät ostoskassiini.

Sitten oli vuoro aukaista kirppiksen ovi ja viedä a-ständi kadulle. Joku yöllinen kulkija oli tehnyt ykköstarpeensa kirppiksen ikkunoiden eteen, joten se piti huuhdella pois ämpärillisellä vettä. On sitten asiakkaidenkin mukavampi tulla ostoksille. Asiakkaita alkoi tulemaan saman tein sisälle, joka kertoo myös paikan suosiosta. Kaikki aamuiset kävijät taisi olla vakiasiakkaita, ainakin sen verran tuttavallisesti kaikki rupatteli Sirun kanssa. Siru myös kertoi miksi minä ja Elias ollaan paikalla, joten siinäkin riitti jutunaihetta.

Zirppari

Zirppari

Siru ei ollut miettinyt varsinaista työtehtävää, mutta kirppismyyjän hommiin kuuluu tietenkin asiakaspalvelu, hyllyjen siistiminen, uusien loosivuokrasopimusten tekeminen sekä tilitysten maksaminen.

Siru kertoi, että hänen paikassa aika usein tapaa sellaiset ihmiset, jotka eivät ole olleet tekemisissä pitkiin aikoihin. Tätä tapahtui myös tänään. Asiakas teki ostokset kun toinen asiakas tutki hyllyjä kassan lähettyvillä. Kun asiakas oli poistumassa, huusi toinen perään, että oletko se sinä… ja olihan se. Nämä naiset eivät olleet nähneet 15 vuoteen toisiaan, joten kannatti käydä kirppiksellä.

Asiakkaita tuli tasaiseen tahtiin. Osa toi myyntipaikalleen lisää tavaraa, osa otti ensimmäisen myyntipaikkansa ja muut tekivät ostoksia. Suosituimmat tuotteet olivat nuorten naisten vaatteet, jotka lähtevät käytännössä heti hyllyiltä. Oli joku myös myymässä ihan toimivaa iPhonea muutamalla kympillä, ja sille tietenkin oli ostajia joka suunnasta.

Elias löysi kassiin ainakin käyttämättömän lämpöviltin, eli viltti joka toimii sähköllä. Lisäksi kassiin tuli ainakin imuri ja iso kasa heräteostoksia : ) Itse ostin muistilappuja, tusseja, musiikkia ja pikkutakin. Jälkimmäinen näistä oli käytetty, joka oli minulle ihan uusi asia. En ole ikinä ostanut käytettyä vaatetta, en ole edes lainannut kenenkään vaatteita ikinä. Nyt takki roikkuu vaatekaapissa puhtaana, joten kyllä se käyttöönkin vielä tulee. Hintaa oli 15 euroa.

Päivä meni todella nopeasti seuraten asiakkaiden aarteenetsintää, ja ehkä myös oma etsintä nopeutti päivän kulkua. Hauskinta oli se, että vaikka samoja hyllyjä tuijotti tuntikaupalla, joka kerta löytyi jotain mitä ei vielä ollut huomannut.

Tällainen päivä kirppiksellä. Suosittelen käymään ostoksilla tai viemään omat kamat myyntiin. Zirppari löytyy siis Helsingin Kalliosta, osoitteesta Kolmas linja 28.

Iso kiitos Zirpparille, Sirulle, muulle henkilökunnalle sekä mukaville asiakkaille.

Muumipussukoita

Muumipussukoita

Omat tuotteet voi hinnoitella myös Zirpparilla

Omat tuotteet voi hinnoitella myös Zirpparilla

Kultainen Barbi

Kultainen Barbi

PMMP:n Miran oma myyntiosasto. Kamalasti ei ole tavaraa jäljellä

PMMP:n Miran oma myyntiosasto. Kamalasti ei ole tavaraa jäljellä

Kenties Stadin viihtyisin kirppis

Kenties Stadin viihtyisin kirppis

Jokaiselle jotakin

Jokaiselle jotakin

Yksi asiakas löysi aarteen

Yksi asiakas löysi aarteen

Taidetta kotiin?

Taidetta kotiin?

Vaatteet liikkuvat kirppiksellä nopeasti

Vaatteet liikkuvat kirppiksellä nopeasti

Kanta-asiakas

Kanta-asiakas

Käsinmaalattua posliinia

Käsinmaalattua posliinia

Kirppiksen vitriinistä löytyy arvokkaita tuotteita

Kirppiksen vitriinistä löytyy arvokkaita tuotteita

Elvis Presley - Blue Suede Shoes

Elvis Presley – Blue Suede Shoes

Aika hieno nallipyssy

Aika hieno nallipyssy

Action figure :)

Action figure 🙂

Tämä Elivis -lippis on koskettanut Elviksen hautakiveä

Tämä Elivis -lippis on koskettanut Elviksen hautakiveä

Herrasmies shoppailemassa

Herrasmies shoppailemassa

Näillä kengillä voi mennä naimisiin useammankin kerran

Näillä kengillä voi mennä naimisiin useammankin kerran

We Are Gay!

We Are Gay!

Sinun kotiisi?

Sinun kotiisi? – (kuvat Studio ihana)