Projektini 29. työpäivä meni toisen pääsponsorini tarjoamassa duunissa, eli Eezyllä. Päivä oli leppoisa, jengi mukavaa ja pääsin myös pelaamaan pöytäfutista. Kirjoitin työpäivän jälkeen päivästäni seuraavasti.

Torstaina oli sinänsä jännittävä päivä, että tiesin vain kuka on työnantajana, en muuta. Työnantajana oli Eezy Osk, joka on tarjonnut yhden duunipäivän jo aiemmin. Ensimmäisellä kerralla pomonani oli Aki Joensuu, mutta tänään pomona oli Anu Syväluoma-Kettusen. Tämä oli työpäivä 29, ja titteliksi tuli web-suunnittelija.

Anu Syväluoma-Kettunen

Anu Syväluoma-Kettunen

EEZY OSK

Eezy on vuonna 2008 perustettu osuuskunta, joka tarjoaa ihmisille mahdollisuuden toimia yrittäjänä ilman yritystä. Henkilö toimii kuten yrittäjä, eli hän etsii itse asiakkaansa, tekee tarjoukset, määrää hinnat jne. Eezyn kautta tapahtuu laskutus, jonka lisäksi yrittäjälle tulee voimaan vakuutus. Eezy hoitaa laskutuksista kaikki sivukulut, lakisääteiset maksut ja paperihommat, joten yrittäjän ei tarvitse murehtia mistään. Eezyllä ei ole mitään liittymis-, jäsen- tai vuosimaksuja, eli yrittäminen on tältä osin täysin riskitöntä. Eezy ottaa vain asiakkaan laskuttamista rahoista 3-7 prosentin palvelumaksun.

Vuonna 2014 Eezy avasi testikäyttöön Jobit.fi portaalin, jossa osuuskunnan kautta yrittäjänä toimivat voivat markkinoida itseään ja osaamistaan.

Tänään Eezy on osa VMP Group konsernia, ja Eezyllä on yli 20 000 käyttäjää. Nopean liikevaihdon kasvun vuoksi Eezy on päässyt myös Kauppalehden Kasvajat -listan sijalle 21. Eezy on alan suurin toimija.

Eezy Osk

Eezy Osk

PÄIVÄNI WEB-SUUNNITTELIJANA

Päivä alkoi kello yhdeksän Eezyn toimistolta, ja minut vastaanotti päivän pomoni, business manager Anu Syväluoma-Kettunen. Koska talo ja väki oli tuttua, mitään sen suurempia esittelyjä ei tarvinnut tehdä. Haimme IT-tuesta minulle työkoneen, ja sitten menin omaan lainatyöhuoneeseeni. Tässä kohtaan käytiin läpi Anun kanssa päivän kuvioita, ja selvisi, että jatkan Jobit-palvelun parissa. Viimeksi tämä palvelu oli osa duuniani, ja silloin tehtävänä oli tehdä parannusehdotuksia ja raportoida virheistä. Nyt tarkoitus oli suunnitella ihan kokonaan palvelu uusiksi.

Toimistohuoneeni Eezy-päivän ajan

Toimistohuoneeni Eezy-päivän ajan

Omaan yrittäjäduuniin on kuulunut aiemmin juuri nettipalveluiden suunnittelu, joten sinänsä tämä tuntui kotoisalta hommalta.

Tein ensin kaksi hahmotelmaa Jobitista, joista toinen oli lähinnä nykyistä linjaa, ja toinen oli täydellinen muutos. Anu piti enemmän radikaalista muutoksesta, joten jatkoin sen parissa työskentelyä.

Web-suunnittelijan tehtäviin kuuluu periaatteessa myös graafinen puoli, ja mahdollisesti myös koodaaminen, mutta näitä ei tähän duuniin kuulunut. Graafikkona olisinkin aika huono, sillä tiedän kyllä mikä on hieno ja toimiva, mutta en osaa sellaista tehdä. Tiedän vain jos näen. Ehkä vähän hahmotelmaa pystyn tekemään, josta oikea ammattilainen sitten tekee lopullisen version. Mutta nämä eivät siis kuuluneet ainakaan tähän päivään.

Piirsin todella raakileen vedoksen etusivusta, josta ehkä sai käsityksen ajatuksestani. Tämän lisäksi kirjoitin muutaman arkillisen tekstiä siitä, miten sivun tulisi toimia, mitä siellä pitäisi olla ja miten se pitäisi toteuttaa. En tähän voi sen enempää kertoa ideoista, sillä ne ovat vain työnantajan käyttöön. Toteutus olisi kuitenkin hyvin paljon erilainen kun nykyinen versio, ja jos ideani toteutuu edes osittain, Jobitista tulisi vielä enemmän kauppa- ja kohtaamispaikka. Tällöin kun yritys etsii vaikka sopivaa henkilöä vaikka mainosääneksi, voi yritys samalla tehdä ”heräteostoksia” tai löytää muita ammattilaisia. Suurin ero olisi nykyiseen se, että palvelusta löytää tekijän ja hinnat työlle heti. Yritys voi tällöin nappia painamalla osta halutun palvelun.

Koska eletään vuotta 2016 ja älypuhelin on käden jatke, on tärkeää, että tällaiselle palvelulle tulee myös oma appi.

Eezyn Jobitilla on erittäin hyvät lähtökohdat kasvaa suureksi palveluksi, koska Eezyn asiakaskunta on erittäin suuri. Tähän kun otetaan mukaan vielä samaan konserniin kuuluvan VMP Varamiespalvelun asiakkaat, niin huh. Oikeastaan suurin kysymys on vain siinä, miten sivulle saadaan jatkossa ohjattua yritykset ja muut ostajat.

Kun idea oli kirjoitettu, esittelin sen Anulle. Hän piti ideasta, mutta jotta koko ajatuksesta saa oikean kokonaiskuvan, vaatii se vielä tarkempaa perehtymistä ideaani, ja varmasti myös keskustelua talon sisällä. Juttelin myös muutamalle muulle päällisin puolin ideastani, ja kaikki oli oikeastaan sitä mieltä, että muutos olisi hyväksi. Erityisesti sovellus (app) oli se, mitä kaikki kaipaavat.

Nähtäväksi jää osasinko selittää palveluidean oikein, tai ottaako Eezy idean käyttöön edes osittain. Tarkempi ja yksityiskohtaisempi kuvaus koko palvelusta vaatisi vielä pari päivää, mutta näillä mennään.

Päivä tuli päätökseen mukavan aikaisin, ja oli mukava ajella kotiin kun pahin ruuhka ei ollut vielä alkanut.

Kiitos tästä päivästä Anu ja muu poppoo. Seuraavan kerran työskentelen Eezyssä syksymmällä, joten sitä odotellessa.

Täällä vartioin minä

Täällä vartioin minä

Jos ei jääkaapilla, niin sitten pienet ruokalevot

Jos ei jääkaapilla, niin sitten pienet ruokalevot