Päivä 40 oli erikoinen ja hauska, ehkä joillekkin asiakkaille jopa pelottava. Lue alta mitä kirjoitin tuolloin työpäiväni jälkeen.

Projektini on edennyt ihan huomaamatta tosi pitkälle, sillä eilen tiistaina oli jo 40. työpäivä. Tällä kertaa työnantajana oli Groom Parturit (Wroom Oy), ja ammattina parturi. Pomona oli parturiketjun perustaja, Sami Heino, sekä parturikouluttaja Ella. Tuli naurettua vedet silmissä ja öljyttyä miehiä… Oh My God!

Groom - Miesten oma parturiketju

Groom – Miesten oma parturiketju – (kuvat Studio ihana)

GROOM PARTURIT

Groomin tarina alkaa vuodesta 2005, jolloin Sami Heino näki lopettaneen parturiliikkeen ikkunasta Belmont -merkkisen parturituolin. Sami soitti omistajalle ja kertoi haluavansa ostaa tuolin, mutta omistaja halusi päästä eroon koko lopettaneen parturin kalusteista. Juuri perheen perustaneelle, provisiopalkalla parturikampaamoille tuotteita myyvä kaupparatsu ei halunnut kun tuolin, joten hän esitti myyjälle naurettavan pienen tarjouksen päästäkseen tilanteesta eroon mukavasti. Toisin kuitenkin kävi, sillä myyjä hyväksyi tarjouksen. Erinäisten nopeiden peliliikkeiden ja vaimolle kertomisen jälkeen, 2. huhtikuuta 2005 aukesi ensimmäinen Groom -parturi Helsingin Kalevankadulle. Parturi, joka on suunnattu vain miehille! Tämä oli ihan uutta ajattelua, sillä tähän saakka naiset ovat olleet pääkohde, ja miesten hiuksia leikelty siinä sivussa.

Vuonna 2016 Groomilla on Helsingissä, Lohjalla sekä Järvenpäässä yhteensä 13 toimipistettä, ja 14. Groom aukeaa lähipäivinä Turkuun.

Groomissa ei VIPit ohittele, sillä jokainen asiakas on yhtä tärkeä. Groomin varausjärjestelmä mahdollistaa sen, että kaikki parturit näkevät jokaisen liikkeen varaustilanteen. Voit siis pistäytyä tai soittaa johonkin Groomin liikkeeseen ja kysyä varaustilannetta. Parturit suosittelevat sinulle ensimmäistä vapaata aikaa lähimpänä sinua olevista liikkeistä. Voit tsekata varaustilanteen tai varata oman ajan myös netistä!

Groom on erikoistunut miesten hiuksiin, viiksiin sekä partoihin. Henkilökunta kouluttautuu säännöllisesti, joten klassisien leikkausten lisäksi onnistuu myös uusimmat trendit. Olipa tyylisi sitten hoppari, rokkari, kalssinen tai mikä tahansa, Groom on sinun parturisi. Ei ole väliä mihin liikkeeseen menet, saat aina samaa tasalaatuista ja loistavaa palvelua.

Koska Groom on miesten parturi, on liikkeet myös miesten näköisiä. Tyylikkäitä, mutta miehisiä. Asioinnin yhteydessä voit nauttia vaikka oluen.
Lue lisää Groomin tarinasta tai varaa oma aikasi klikkaamalla tästä.

Tsekkaa Groom.fi ja varaa oma parturiaika

Tsekkaa Groom.fi ja varaa oma parturiaika

PÄIVÄNI PARTURINA

Kun kello oli aamulla yhdeksän kun soitin Groomin toimiston ovikelloa Helsingin Kalevankadulla. Ovea ei aukaissutkaan Sami Heino, vaan Ella, joka oli nakitettu ohjastamaan minua ja Eliasta. Tunnelma oli hyhin tuttavallinen ja rento, mikä kuvastaa hyvin koko ketjun toimintaa ja asennetta. Ella kyseli blogistani ja koetuista asioista, minkä lisäksi hän kertoi Groomin historiasta, arvoista ja toimintatavoista. Hän kertoi myös hieman tulevasta päivästä, mutta siitä lisää tässä blogitekstissä myöhemmin.

Ella

Ella

Aamupäivä oli siis ihan iisiä, lähinnä keskustelimme ja tutustuimme Groomiin sekä sen tuotevalikoimaan. Ella myös esitteli koulutustilat ja kertoi miten kouluttautuminen tapahtuu. Ei ole siis toivoakaan, että päivässä oppisin mitään, heh. Kello alkoi lähestymään jo lounasaikaa, ja Ella veikin meidät syömään. Hyppäsimme Kalevankadulta autoon ja ajelimme kohti Kamppia. Kävimme syömässä paikassa, jossa kukaan meistä ei ollut ikinä ennen käynyt, ja jonka nimeä en edes muista. Paikka oli kuitenkin hieno, ja minulle lounaaksi tuli einiintavallinenpizza : ) Lankkumaisen pizzan päällä oli hieman kastiketta sekä vuodenjuustoa, mansikoita ja rucolaa. En ole ikinä ennen tällaista maistanut, mutta se oli oikeasti hyvää. Suosittelen.

Kuvaaja äkkäsi ottaa kuvan vasta, kun pizza oli jo melkein syöty

Kuvaaja äkkäsi ottaa kuvan vasta, kun pizza oli jo melkein syöty

Lounaalta siirryttiin päivän varsinaiseen työkohteeseemme, Ruoholahdenkadun Groom Rock -liikkeeseen. Liike oli ihan pimeen hieno, olihan tämän liikkeen teemanakin ROCK! Liike oli juuri sopivan äijämäisen karu julisteineen, työkalupakkeineen ja pulloineen. Ihan ensimmäiseksi esittäydyttiin liikkeen henkilökunnalle, ja sitten Ella alkoikin valmistamaan omaa työpistettään tulevia asiakkaita varten. Ensimmäinen asiakas olisi tulossa kello 12:30. Pian jo saapuikin Ellan ensimmäinen asiakas… tai oikeastaan MINUN asiakkaani.

Ella valmistelee

Ella valmistelee

Groom oli laittanut somessa hakuun kaksi rohkeata mieskansalaista, jotka HALUAVAT tulla minun hoitooni. Käsittely oli ilmainen, mutta jännitysmomentti varmaan luultua suurempi. En kyllä loppupeleissä tiedä ketä pelotti eniten. Ensimmäisellä asiakkaalla, jota kutsuimme uhriksi, oli komea, vuosia kasvatettu parta. Siitäkin huolimatta hän oli valmis ottamaan riskin sen menettämisestä : )

Vielä asiakastakin naurattaa...

Vielä asiakastakin naurattaa…

Ella aloitti toimenpiteet pesemällä asiakkaan pään, ja samalla hän opetti miten pesu, päähieronnat ja muut tehdään oikeaoppisesti aina kuivaamiseen saakka. Tämä ei niin jännittävä toimenpide oli tullut päätökseen, ja asiakas, eli uhri ohjattiin parturipenkille. Ella kyseli mitä asiakas haluaa tehtävän, ja sen jälkeen alkoi hiustenleikkuu toiveiden mukaan. Ella selosti minulle hyvin tarkasti miten leikataan ja miten tehdään mitäkin. Kuulosti helpolle, mutta sitten kun otat itse käteen kamman ja sakset, niin kylä siinä aika kujalla on. Vaikeinta on kammata hiukset siten, että saat oikean osan hiuksista sormien väliin, siirrät lennosta kamman toisten sormien väliin ja alat leikkaamaan. Tässä tarvitsin ihan opastusta ihan kädestä pitäen. Leikkaaminenhan on helppoa, ei siinä mitään, mutta oikealla tavalla leikkaaminen on toinen juttu. Mutta hyvinhän se meni, ainakin kun Ella osasi auttaa ja ennakoida mahdolliset virheet.

Kaverin hiustenleikkuun jälkeen oli vuorossa parta. Partaan hierottiin öljyä, ja sen jälkeen haettiin todella kuuma ja kostea pyyhe. Tämä kiedottiin asiakkaan parran ja kasvojen ympärille siten, että vain nenä jäi näkyviin. Kun parta oli tuuheutunut ja pehmentynyt, aloitettiin sen siistiminen. Asiakas oli kasvattanut partaansa pitkään, joten tarkoitus oli vain siistiä, ei lyhentää. Ella antoi minulle koneen käteen ja käsi siistiä parran. Ella onneksi näytti mitä kohtia siistitään ja kuinka paljon, jotta partaan ei tulisi ylimääräisiä koloja, heh. Asiakas toki tiedosti riskin, ja ihan vapaaehtoisesti hän tuolissa oli, ei tarvinnut sitoa kiinni. Enpä ole ennen toisen miehen partaakaan kosketellut. Erikoinen kokemus, mutta asiakas selvisi ja lähti sateiseen Helsinkiin siistittynä miehenä.

Ensin pesu ja pieni hieronta, jotta asiakas rentoutuu

Ensin pesu ja pieni hieronta, jotta asiakas rentoutuu ennen kun pääsen vauhtiin

Ilme alkaa olemaan jo aika totinen, vaikka Ella vasta näyttää mitä pitäisi tehdä

Ilme alkaa olemaan jo aika totinen, vaikka Ella vasta näyttää mitä pitäisi tehdä

Kuuma pyyhe vielä ennen parran siistimistä

Kuuma pyyhe vielä ennen parran siistimistä

Parran siistimisessäkin taisi vielä jännittää miten käy

Parran siistimisessäkin taisi vielä jännittää miten käy

Lopputulos oli ROCK! Asiakas lupasi pysyä asiakkaana, joten kaikki hyvin

Lopputulos oli ROCK! Asiakas lupasi pysyä asiakkaana, joten kaikki hyvin

Jos ensimmäinen asiakas oli rock, niin tämä toinen, edellistä hieman nuorempi kaveri oli jokaisen anopin unelmavävy : ) Vaaleahiuksinen kaveri tervehti iloisesti, vaikka jännitys hieman paistoi läpi. Ei muuta kun kaveri pesupaikalle. Ella pyysi minut hieromaan asiakkaan päätä ja pesemään hänen hiuksia, mutta tässä kohtaa kieltäydyin. Se oli koko projektin ensimmäinen ”ei” -sana koko vuotena. Jos Ella olisi uudestaan pyytänyt, olisin tietenkin homman tehnyt. Jotenkin vain tuntui vähän epämukavalle pestä ja hieroa miehen päätä. Tähän ei liity mitään fobioita, mutta se vaan tuntui oudolle, vaikka täysin normaalia se on tässä ammatissa.

Ella hoitaa

Ella hoitaa

No, Ella hoiti homman kotiin ja sitten ohjattiin asiakas parturituoliin kahvin kera. Samat kysymykset asiakkaalle, eli mitä tehdään, ja sen jälkeen alkoi hiustenleikkuu. Ella antoi käteeni hiustenleikkauskoneen ja kertoi mitä tehdä. Asiakas istuu hieman jännittyneenä penkillä kun alan ajamaan koneella takahiuksia lyhyemmäksi, mutta hyvinhän se meni kun on opastaja vieressä. Elias pääsi myös lyhentämään asiakkaan hiuksia, joten tämä asiakas oli todellinen harjoituspää.. Voin kuvitella kuinka kiusallista on istua parturin penkissä kun on kolme eri ihmistä kimpussa ja kaikki tuijottaa…. mutta tilanne meni vieläkin pahemmaksi.

Ensin kapan laitto ja sitten alkaa leikkuu

Ensin kapan laitto ja sitten alkaa leikkuu

Paikalle saapui paikan perustaja, Sami Heino tyttärineen. Sami oli se henkilö, joka bongasi blogini ja päästi minut päiväksi kokeilemaan parturin ammattia. Sähköpostiviesteistä pystyi jo päättelemään, että kyseessä on suhteellisen huumorintajuinen pomo… ja näin myös oli. Jos mietitään kaikkia kohtaamiani pomoja, niin Samilla on hyvät mahikset saada titteli hauskimpana pomona. Välillä oli vaikeata leikata asiakkaan hiuksia, kun jos ei asiakas nauranut, niin minä nauroin. En muista edes koska olen viimeeksi nauranut vedet silmissä.

Groom parturiketjun perustaja, Sami Heino

Groom parturiketjun perustaja, Sami Heino

Asiakkaan hiukset saatiin kuitenkin leikattua ilman vahinkoja, vaikka riski siihen oli aika suuri. Asikkaat tietenkin tiedostivat mahdolliset riskit, mutta eipä se tuntunut heitä haittaavan, tai sitten he luottivat siihen, että apuna on ammattilainen. Kun Groom haki kahta asiakasta käsittelyyni, niin tulijoita olisi ollut paljon enemmän. Vain kaksi nopeinta pääsi penkille. Palkkioksi uhrautumisesta asiakkaat saivat käsittelynsä ilmaiseksi. Ella vielä hieman viilasi asiakkaan hiuksia, ja lopputulos olikin todella hyvä. Melkeinpä harkitsen itselleni saman tyylistä lookkia.

Seuraavaksi asiakkaalta oli tarkoitus ajaa parta pois… tai no, kaverilla ei parta juurikaan kasvanut, joten kamalasti ei ollut tehtävissä. Pienet viikset siellä kuitenkin oli. Tässä tulikin sitten päivän awkward -tilanne. Sami pyysi, että minä hieroisin öljyt asiakkaan kasvoille. Koska päähieronnasta ja hiustenpesusta luistin, niin tämän päätin tehdä. Öljyä käteen ja kummatkin kädet asiakkaan kasvoille. Hieroin öljyä poskiin, leukaan ja joka paikkaan missä parta kasvaa. Hieman erikoinen tilanne, koska tämä oli minulle ihan uutta. Tilanteen pelasti kuitenkin huumori, sillä vitsailu jatkui edelleen. Seuraavaksi asiakas käärittiin kuumaan pyyhkeeseen, ja hänet jätettiin hetkeksi hautumaan.

Tilanne

Tilanne

Asiakas oli hautunut valmiiksi, ja Ella antoi käteeni veitsen! Veitsi oli niin terävä, että sillä saisi aikaan suhteellisen kipeät viillot hyvin heräkästi. Tässä hommassa ei siis parane kiirehtiä yhtään. Ella opasti miten veistä käytetään ja miten sitä pidetään kädessä, mutta en tuntenut ollenkaan, että homma olisi minulla halussa. Aikamoinen luottamuksenosoitus myös asiakkaalta, kun päästää vieraan ihmisen terävällä veitsellä omille kasvoille ja kurkulle. Rohkea kaveri! Aikani heiluin veitsen kanssa, ja sitten päätin jättää homman Ellalle. Pelkäsin, että tekisin asiakkaalle oikeasti viillon, vaikka Sami ja muu poppoo olikin sitä mieltä, että jos viilto tulee, niin se tulee minulle itselleni. Seurasin parranajon loppuun vierestä, mutta en vieläkään sitä uskaltaisi tehdä vieraalle ihmiselle : ) Mitään kommelluksia ei sattunut, asiakas oli tyytyväinen ja plääninä oli mennä uudella tukalla Ruisrockkiin!

Se on oikeasti todella terävä

Se on oikeasti todella terävä

Kuvaaja pyysi vakavaa ilmettä, mutta eihän se onnistunut kun kaikki meni hyvin

Kuvaaja pyysi vakavaa ilmettä, mutta eihän se onnistunut kun kaikki meni hyvin

En ole ammattikirjoittaja, niin en saa ihan tämän päivän fiilistä ja huumoria tuotu tässä esille siten kun haluaisin, mutta uskokaa, hauskaa oli. Lopuksi vielä kerrattiin päivän tapahtumia, kerrottiin tulevia suunnitelmia, otettiin ryhmäkuva ja saimme taskuumme lahjakortit Groomille. Kiitos Sami!

Loistava lahjaidea miehelle!

Loistava lahjaidea miehelle!

Tällainen oli projektin 40. päivä. Nyt heinäkuussa on enää yksi, tai korkeintaan muutama duunipäivä. Loppuajan pyhitän lomailuun, mailien vastaamiselle ja uusien duunien löytämiselle. Elo- ja syyskyy tosin alkaa olemaan jo täynnä duunia, mutta siitä eteenpäin löytynee vielä vapaita päiviä. Ensi kuussa tulee myös isoja ylläreitä ja kaikkea mukavaa, joten pysykäähän linjoilla. Yritän tehdä myös vähän extrapostauksia tässä kesän aikana. Hauskaa ja lämmintä kesää kaikille!

Kiitos vielä Groom, Sami, Ella, muu henkilökunta ja erityisesti vapaaehtoisiksi tulleille kavereille.

Perämies, munamies, putkimies...

Perämies, munamies, putkimies…

Wayne's World Sami ja Sanna - Groom Rocks

Wayne’s World Sami ja Sanna – Groom Rocks

Jekkusuihke

Jekkusuihke

Tsekkaa Groomin nettisivuilta myös vinkit pukeutumiseen ja muihin miehisiin asioihin

Tsekkaa Groomin nettisivuilta vinkit pukeutumiseen ja muihin miehisiin asioihin

Groom Parturit

Groom Parturit

Toimistossa tavataan

Toimistossa tavataan

Stadin makeimmat kledjut Groomista

Stadin makeimmat kledjut Groomista

Onko tässä sinun tyylisi?

Onko tässä sinun tyylisi?

Tai kenties tässä?

Tai kenties tässä?

Parta saa kyytiä

Parta saa kyytiä ja jokainen kuvaa. Se siitä työrauhasta!

Tässä tulossa taas yksi tyytyväinen asiakas

Tässä tulossa taas yksi tyytyväinen asiakas

Asenne on ROCK!

Asenne on ROCK!

Kaupungin rockein parturi

Kaupungin rockein parturi

#TheManClub

#TheManClub

Groomista saat myös laatutuotteet hiuksille ja parralle

Groomista saat myös laatutuotteet hiuksille ja parralle

Elias tykästyi tähän lookkiin

Elias tykästyi tähän lookkiin

Ketä ei jännitä?

Kuka ei jännitä?

Ämerikkalainen parranajo

Ämerikkalainen parranajo

Pyyheuuni

Pyyheuuni… tai oliko tää mikro?

Groom Rock - Ruoholahdenkatu 2, Helsinki

Groom Rock – Ruoholahdenkatu 2, Helsinki – (kuvat Studio ihana)