Etera oli tähän asti virallisin työpaikka, ja täällä hetnkilökuntakin on huumorintajustaan huolimatta hyvin ammattimaista ja asiallista. Tässäkin ammatissa hypättiin täysin tuntemattomaan, mutta ainakin minä sain tästä duunista paljon, sillä ala alkoi hieman kiinnostamaan, ja olen sen jälkeen perehtynyt heidän toimintaansa. Tässä kuitenkin kokemukseni vielä uusittuna päivästä seitsemän.

Projektin seitsemäs päivä vietettiin Eterassa, ja ammattina oli työhyvinvoinnin ammattilainen. Päivä alkoi kello 8:30, ja minut sekä Eliaksen vastaanotti iloinen ja puhelias Tiina Holappa. Ensiksi tutustuttiin hieman Eteran toimitiloihin, ja sitten meille esiteltiin Eteran toimintaa hieman tarkemmin. Tämän jälkeen aloitettiin aikataulutettu päivä.

Tiina kertoo Eteran toiminnasta

Tiina kertoo Eteran toiminnasta – (kuvat Studio ihana)

TYÖHYVINVOINNIN AMMATTILAINEN

Päivän tittelinä oli virallisesti työhyvinvoinnin ammattilainen, mutta käytännössä saimme tutustua myös muihin ammatteihin eri osastoilla. Työhyvinvoinnin ammattilainen ammattiin kuuluu mm. työhyvinvoinnin kehittäminen, konsultointi ja projektien totauttaminen.

ETERA

Etera on keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö. Etera huolehtii työntekijän ja yrittäjän eläketurvasta sekä työhyvinvoinnin edistämisestä.

Eteran tarina alkoi jo yli 50 vuotta sitten (LEL Työeläkekassa), jolloin neljä työeläkekassaa (Rakennus-, Metsä-, Maatalous- ja Satama-ala) yhdistettiin yhdeksi yhtiöksi, sitten kahdeksi ja taas jälleen yhdeksi yhtiöksi. Kaikki alkoi lainsäädännöstä. LEL työeläkelaki tuli voimaan 1.7.1962 yhdessä työntekijäin työeläkelain kanssa.

Vuonna 2003 perustettiin Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiä Etera jatkamaan LEL Työeläkekassan toimintaa.

Lait lyhyesti:

– TEL (työntekijäin työeläkelaki)
– LEL (lyhytaikaisissa työsuhteissa olevien työntekijäin eläkelaki)
– TyEL (työntekijän eläkelaki)
– TaEL (taiteilijoiden ja eräiden erityisryhmiin kuuluvien työntekijäin eläkelaki)
– YEL (yrittäjän eläkelaki)

Etera vuokraa myös kokous- ja liiketiloja sekä asuntoja.

Eteran sivuilta voit ottaa vakuutuksen, pyytää kartoittamaan vakuutustarpeesi, käyttää YEL-, palkka- ja kotitalousvähennyslaskuria, tarkistaa eläketurvasi jne. Sivuille pääset tästä.

Huipun neuvotteluhuone

Huipun neuvotteluhuone

PÄIVÄNI TYÖHYVINVOINNIN AMMATTILAISENA

Päivä alkoi siis 8:30 Eteran konttorista, ja meidät vastaanotti Tiina Holappa. Eteraan tutustumisen ja esittelyn jälkeen meille esiteltiin juuri remontoidut toimitilat sekä työhyinvoinnin kannaltakin tärkeät virkistystilat. Eterasta löytyi henkilökunnan käyttöön mm. kuntosali, uima-allas, saunaosasto ja koripallokenttä. Tämän jälkeen meille kerrottiin enemmän työhyvinvoinnista, ja teimme myös työkyky- ja hyvinvointitestin. Testiin piti vastata rehellisesti, jonka jälkeen ohjelma analysoi vastaukset ja antoi tuomion. Raportissa on 17 sivua, mutta lyhyesti kerrottuna ohjelma antoi arviot neljästä eri osa-alueesta: Terveys, henkiset voimavarat, elintavat ja työkyky. Sain kaksi keltaista (kohtalainen) ja kaksi vihreää (hyvä), eli mikään osa-alue ei ollut hälyttävän paha. Punainen olisi tarkoittanut ”OTA VAKAVASTI”. Toki osa-alueiden alla oli joitain kohtia punaisella, kuten ruokailutottumukset ja stressi 🙂

Aloituksen jälkeen Tiina luovutti minut ja Eliaksen Minna Hämäläiselle, joka perehdytti meidät ammatilliseen kuntoutukseen. Tämä tarkoittaa lyhyesti kerrottuna sitä, että kun työntekijä tai yrittäjä ei kykene enää nykyiseen ammattiin vaikka sairauden vuoksi, Etera auttaa sinua löytämään uuden ammatin. Kun Etera saa hakemuksen, tarkistetaan ensin onko hakija oikeutettu Eteran palveluihin, vai kuuluuko hän vaikka TE-Toimiston palvelujen piiriin. Mikäli kaikki on kunnossa, käydään hakijan tiedot tarkemmin lävitse. Tiedoista katsotaan monia asioita, kuten esimerkiksi lääkärintodistus, koulutus ja työkokemus. Lopuksi hakijan kanssa etsitään yhteistyössä uusi ammatti, ja tarvittaessa Etera järjestää siihen myös koulutuksen. Kävimme Minnan kanssa lävitse saapuneita hakemuksia, ja saimme oppia miten homma käytönnössä toimii. Hakemusten käsittely ei ole kuitenkaan se suurin prosessi, sillä varsinainen työ alkaa vasta kun ihmiselle aloitetaan etsimään uutta ammattia tai uutta koulutusta.

Itselläni oli kuvitelma, että Etera myy eläkevakuutuksia ja siinä kaikki. Ei sitä osannut ajatella kuinka monipuolista toimintaa seinien sisällä on. Itseasiassa koko toimiala oli melko vieras, sillä yrittäjänä ollessa kaikki lakisääteisetkin asiat hoiti kirjanpitäjä. Ehkä näitä asioita olisi kuitenkin hyvä tietää myös itse, oli sitä sitten jatkossa yrittäjä tai työntekijä.

Seuraavaksi pidettiin pieni tauko ja annettiin talon sisäiseen järjestelmään haastattelu. Kaikki eivät tienneet tulostamme, joten herätti vähän ihmetystä kun kaksi vierasta heppua häärää talossa 🙂 Tämän vuoksi meistä lähti uutinen kaikille työntekijöille, ja samallahan tietävät lukea tätä blogia!

Sitten vaihdettiin jälleen osastoa. Nyt menimme Eteran markkinointiosastolle, jossa tehtävän oli tutustua tulemaan mainosmateriaaliin, kertoa siitä mielipiteitä ja muutoinkin kertoa näin yrittäjän näkökulmasta miten Etera voisi yrittäjiä auttaa. Toimistolla markkinointimateriaalia esitteli meille Sari Myllykoski, ja Skypen kautta mukana palaverissa oli Milla. tavallaan se oli hyvä, että alasta ei juuri ole tietämystä, niin osasi kertoa kuinka hyvin mikäkin asia tulee markkinointimateriaalista selville, mutta toisaalta taas kun sitä alan tuntemusta ei ollut, niin kommentoiti jäi vähän vajavaiseksi.

Sitten siirryimmekin Tuula Kallion mukana eläkeasiain neuvottelulautakunnan kokoukseen, jossa Maija Haanpää piti luennon. Luennon aiheena oli ”Kipu tapaturman taustalla”. Tästä kokouksesta jäi mieleen eritysesti CRPS, eli monimuotoinen alueellinen kipuoireyhtymä. CRPS on todella kamala kiputila, joka voi saada alkunsa vaikka pelkästä murtumasta. Kiputiloja on tietenkin eri asteisia, mutta pahimmillaan se estää ihmistä elämästä normaalia elämää, eikä välttämättä edes ulosmeno ole mikään selvä asia. Tämä voi tehdä kädestä tai jalasta täysin toimintakelvottoman loppuelämäksi.

Neuvottelulautakunnan kokous

Neuvottelulautakunnan kokous

Kipupotilaan kaavio siitä, mitä kipu on

Kipupotilaan kaavio siitä, mitä kipu on

Luennon jälkeen kello olikin jo sen verran, että siirryimme yläkertaan kiittämään päivästä ja poistuimme takavasemmalle. Päivä oli mukava, henkilökunta ystävällista ja aikataulutettu ohjelma selvensi heti miten päivä tulee etenemään. Kiitos Etera, ja kiitos Tiinalle kun otit meidät vastuullesi 🙂

Työpöytä juoksumatolla. Aivan loistava keksintö!

Työpöytä juoksumatolla. Aivan loistava keksintö!

OMA ARVOSANA

Se on yllättävän vaikea antaa itselleen arvosanaa, varsinkin tällaisessa duunissa jossa opitaan enemmän kun tehdään. Mutta kyllä minä ja Elias ”luokalta” päästiin tänäänkin, eli jatketaan huomenna uuteen firmaan 🙂

MITÄ OPIN?

Paljon. Niin paljon että en edes muista kaikkea juuri nyt, mutta ehkä ne tulee takaraivosta esille sitten kun on tarve tietää / osata opittuja asioita. Opimme kuitenkin uutta eläkejärjestelmästä, eläkemaksuista ja työhyvinvoinnista. Opin myös paljon Eterasta ja sen tarjoamista monipuolisista palveluista. Kannattaa tsekata Eteran sivuilta myös lisätietoa tulevista seminaareista.

Auditorio jota voi myös vuokrata Eteralta

Auditorio jota voi myös vuokrata Eteralta

Eteran lounaalla oli kattava valikoima ruokaa ja juomaa

Eteran lounaalla oli kattava valikoima ruokaa ja juomaa

Harmi ettei kaikilla työpaikoilla ole uima-allasta

Harmi ettei kaikilla työpaikoilla ole uima-allasta

Eteran portaat

Eteran portaat

Markkinointimateriaalia

Markkinointimateriaalia