Tarkoitus on testata tänään Sonera PrePaid -puhelinliittymää, mutta Soneran nimi muuttui jokin aika sitten Teliaksi. Tämä on siis nykyään Telia PrePaid, mutta pakkauksessa on vielä Soneran nimi ja logo. Ainakin Ärrä myy vanhatkin pakkaukset ensin loppuun, kunnes saapuu uudella nimellä olevat pakkaukset. Itse tuote on kuitenkin ihan sama, joten ei haittaa testaamista.

Sonera PrePaid, eli nykyään Telia PrePaid

PrePaid on siis ennakkoon maksettu matkapuhelinliittymä. Tämä tarkoittaa sitä, että voit ladata liittymään saldoa esimerkiksi netistä tai R-Kioskilla, ja sitten voit puhua tai tekstata niin kauan kun etukäteen maksettua saldoa riittää. Liittymällä voi myös käyttää nettiä. Voit siis ladata saldoa (puheluihin ja viesteihin), käyttöaikaa (nettisurffailua varten) tai paketin joka sisältää kaikki em. asiat. Liittymän voi käydä ostamassa kuka tahansa, eikä siinä tarvita edes henkkareita. Mikäli vaikka luottotiedot ovat vahingossa päässeet menemään huonoksi ja operaattori ei anna liittymää, niin PrePaidin saat sinäkin. Ärrältä saat heti toimivan liittymän mukaasi heti.

Sonera PrePaid, eli nykyään Telia PrePaid

Mielestäni PrePaid on erittäin hyvä keksintö. Ei tarvitse tehdä sopimuksia, ei sitoomuksia eikä laskuja tule ikinä. Kun saldo loppuu, sinä saat silti puhelut ja tekstiviestit, mutta et voi itse vain soittaa, tekstata tai surffata, ennen kuin lataat lisää saldoa netistä tai Ärrältä. Normiliittymässä lasku voi joskus yllättää, mutta tässä ei. Ja jos rahat ovat vähissä ja puhelinlasku jää maksamatta, normaali sopimusliittymä menee kiinni, eikä sinulle voi edes soittaa. PrePaidissa asiat on siis toisin, joten se on myös turvallinen, tai ainakin mukavampi. Jos haluat lopettaa numeron käytön, heitä SIM vaikka roskiin. Kukaan ei voi tehdä sillä sinulle laskua.

PrePaidia pidetään yleensä epämääräisinä ja vain luottotiedottomien tai rikollisten liittyminä, mutta ei se niin ole. Tämä on ihan fiksu valinta. Itse liittymä maksaa 5,90 euroa, ja jos lataat vaikka kuukauden ajaksi puheluita, tekstareita ja nettiä, niin hinta on alkaen 9,90 euroa kuussa. Ei siis ole edes pahan hintaista. Liittymän saa vielä hetiheti, ei tarvitse odotella SIM-korttia postilaatikkoon tmv.

SIM-kortista saat painettua puhelimeesi sopivan kortin, eli tämä sopii kaikkiin puhelimiin.

PrePaid-liittymissä on vain pari miinusta. Et saa tätä numerotiedusteluun ja saldoa pitää ladata vähintään kerran vuodessa. Mikäli liittymääsi ei ladata 12kk aikana kertaakaan, liittymä poistuu käytöstä, etkä enää saa samaa numeroa takaisin. Jokaisen latauksen jälkeen alkaa uusi 12 kuukauden käyttöjatko. Niinjoo, ja kolmas huono puoli on se, että jos luurisi varastetaan, et saa numeroasi enää takaisin, vaan sinun tulee hankkia uusi PrePaid-liittymä.

Laitoin tämän liittymän kakkospuhelimeeni, sain pari tervetuloviestiä operaattorilta ja homma oli sillä selvä. Liittymä on nyt käyttövalmis. 5,90 euroa maksavassa liittymässä on heti mukana saldoa 7 eurolla, eli periaatteessa hankkiessasi tämän liittymän, olet jo tienannut 1,10 euroa. Soittaminen ja muu toiminta onnistuu kun millä tahansa liittymällä. Tästä tulee nyt varanumeroni jonka saa tietää vain harvat ja valitut.

SUOSITTELEN! 4,5/5

Hanki oma liittymäsi vaikka klikkaamalla tästä tai hae Ärrältä.