Tällä kertaa arvostelussa on Nordean tunnuslukusovellus, jonka voit ladata maksutta omaan mobiililaitteeseen. Tämän sovelluksen ansiosta voit luopua kokonaan paperisesta tunnuslukukortista ja tunnuslukujen yliviivaamisesta. Sovelluksen voi ladata App Storesta, Google playstä ja Windows Storesta.

Suomen ensimmäinen verkkopankki lanseerattiin reilut 20 vuotta sitten, ja ensimmäiset mobiilisovellukset pankeille tuli noin viitisen vuotta sitten. Tätä nykyään verkkopankissa asioidaan useammin sovelluksella kun tietokoneen selaimella, ja mobiilisovellukset kehittyvät jatkuvasti monipuolisemmaksi ja helppokäyttöisemmäksi.

Nyt en kuitenkaan testaa verkkopankkia, vaan testissä on Nordean tunnuslukusovellus. Ainakin omalla kohdalla tämä sovellus on helpottanut elämääni, sillä enää ei tarvitse kantaa mukana tunnuslukukorttia tai seurata tuleeko uusi tunnuslukukortti kun vanhat tunnukset loppuvat. Puhelin on aina mukanani, joten pääsen milloin tahansa verkkopankkiin maksamaan laskuja, katsomaan tili- tai korttitietoja jne. Myös tunnistautuminen onnistuu vaikka valtion palveluihin nyt mistä tahansa, kunhan on vain puhelin messissä.

Nordea

Miten se siis toimii?

Kun menen tietokoneella Nordean verkkopankkiin, kirjoitan sinne käyttäjätunnukseni ja klikkaan ”ok”. Palvelu pyytää sinua aukaisemaan tunnuslukusovelluksen puhelimestasi. Avaan puhelimesta sovelluksen ja vahvistan pyynnön. Tämän jälkeen verkkopankki aukeaa tietokoneella ilman viivettä. Nyt voin käyttää verkkopankkia normaalisti. Kun maksan laskuja, pitää sovellus aukaista vielä kerran ja vahvistaa maksu tunnuslukusovelluksella.

Kirjoita käyttäjätunnus…

Avaa puhelimesta tunnuslukusovellus ja kirjaudu

Mikäli menen puhelimen selaimella tai verkkopankkisovelluksella verkkopankkiini, tunnuslukusovellusta käytetään ihan samalla tavalla. Mobiilisovellus osaa aukaista jopa tunnuslukusovelluksen itse. Helppoa!

Vaikka ei tämä sovellus elämää mullista, se kuitenkin nopeuttaa ja helpottaa asioita kivasti, varsinkin silloin, kun se paperinen avainlukulista on taas kadoksissa.

SUOSITTELEN! 4,3/5

Lue lisää tunnuslukusovelluksesta täältä.