Tällä kertaa pääsen arvostelemaan pelikonsolin, jonka pelit ovat tuttuja monen lapsuudesta. Kyseessä on siis Nintendo Classic Minin testaaminen ja arvostelu. Voin vakuuttaa, että tunnit menee siivillä pelatessa näitä legendaarisia pelejä, joista suosikkejani on mm. Super Mario Bros ja Zelda. Mutta onko aika kullannut muistot, ja pelit ovatkin ihan kamalia? Mitä jos lapsuuden hyvät muistot tuhoutuu?

Nintendo NES Classic Mini

Nintendo NES Classic Mini

Nintendo Entertainment System, eli NES on Nintendon kehittämä ja vuonna 1983 julkaiseman 8-bittisen videopelikonsuli. Suomeen laite tuli vuonna 1987. Nintendon ensimmäinen suurmenestys oli Super Mario Bros -niminen tasohyppelypeli, ja sen tuntee kaikki varsinkin 70- ja 80-luvulla syntyneet ihmiset ympäri maailmaa. Nintendon voittokulku vain jatkui ja jatkui, ja uusia loistavia pelejä tuli suhteellisen nopeasti, joista ei kaikki tietenkään saavuttanut kummoistakaan suosiota. Nintendolta tulee edelleenkin tiheesti uusia pelejä uusille konsoleille, mutta voin vakuuttaa, että ne eivät paini samassa sarjassa näiden vanhojen kuningaspelien kanssa. En sitten tiedä onko 2000-luvulla syntyneet samaa mieltä…

Laite mahtuu kämmenelle

Nykyajan pelihienouksista huolimatta Nintendo siis päätti julkaista tämän kasarikonsolin uudelleen (kiitos siitä), joskin tällä kertaa miniversiona. Itse konsoli mahtuu kämmenelle ja se sisältää valmiiksi asennettuna 30 lapsuudesta ja nuoruudesta tuttua peliä. Konsolista löytyy seuraavat pelit:

Super Mario Bros

Super Mario Bros 3

The Legend of Zelda

Donkey Kong

Mega Man 2

PAC-MAN

FINAL FANTASY

Metroid

Kirby’s Adventure

Castlevania

NINJA GAIDEN

Super Mario Bros 2

Dr. Mario

Punch-Out!! Featuring Mr. Dream

Balloon Fight

Donkey Kong Jr

Zelda II: The Adventure of Link

Excitebike

Ice Climber

Kid Icarus

DOUBLE DRAGON II: THE REVENGE

BUBBLE BOBBLE

TECMO BOWL

Castlevania II: Simon’s Quest

Mario Bros

SUPER C

Galaga

StarTropics

GHOSTS’N GOBLINS

GRADIUS

Pelejä ei ole muutettu tähän päivään, vaan ne ovat juuri sitä itseään. Ennen pelaamista mietin, että tuntuuko pelit nyt surkeille ja ankeille, sillä ne eivät vastaa mitenkään nykyajan monimutkaisia ja hienoja pelejä. Petynkö ja lapsuuden hyvät muistot murenee? Kannattaako riski ottaa? – Otin riskin ja käynnistin laitteen. Konsoli isketään HDMI-piuhalla telkkariin ja mukana on tuttuakin tutumpi käteen sopiva ja hienostelematon, alkuperäisen oloinen ohjain. Käynnistän ensimmäiseksi peliksi Super Mario Brossin ja WAU! Tämä oli juuri sellainen peli kun muistin!!! Tällä kertaa aika ei ollut kullannut muistoja, sillä tämä konsoli ja sen sisällä olevat pelit OVAT kultaa. En malta olla kokeilematta kaikkia pelejä hetihetiheti, joten alussa pelit vaihtuvat tiheästi. Super Maria Bros vie kuitenkin voiton ja sitä pelaan eniten jääden pieneen pelikoukkuun. Yhtenä iltana Mario kuitenkin saa levätä, sillä jämähdin pelaamaan Punch-Out!! Featuring Mr. Dream -peliä. Muistan kun tätäkin peliä tuli pelattua kakarana yömyöhään tuntitolkulla. Oi niitä aikoja. Onneksi tämän konsolin myötä palaan takaisin nuoruuteen : )

Ehkä paras konsolipeli ikinä

NOSTALGIAA!

Nintendo ei osannut varautua minikonsolinsa menekkiin, sillä se loppui ympäri maailmaa nopeasti. Netissä yksityiset myyvät alle 80 euron laitetta jopa 9000 eurolla, tai ainakin yrittää myydä. Viime viikolla uutisista luin, että ennakkotilauksia on eri myyjillä valtavasti Suomessa ja maailmalla, ja läheskään kaikki eivät tule laitetta saamaan. Laitteesta tulee siis selkeästi vielä suuri keräilyharvinaisuus, ellei Nintendo sitten päätä tehdä niitä vielä lisää.

Pelit ovat siis edelleen ihan helmiä ja pelaamista on vaikea lopettaa. Jos sinun on mahdolista saada laite vielä jostakin, kannattaa se ehdottomasti hankkia. Nykyajan pellit eivät ole mitään näiden pelien rinnalla.

Olen enemmän kun tyytyväinen konsoliin ja sen peleihin, mutta olisihan se hienoa, jos siihen saisi vaikka netin kautta ostaa lisää vanhoja pelejä. Myös ohjaimen piuha olisi saanut olla hieman pidempi, nykyään kun teevee tuppaa olemaan aika kaukana sohvasta, kun ennen ne oli huomattavasti lähempänä.

SUOSITTELEN: 4,7/5

Nintendon sivuille pääset tästä.