Tällä kertaa pääsin testaamaan kolme Coolstuff.fi -verkkokaupan myymää tuotteita. Testiin tuli Star Wars Darth Vader -leivänpaahdin, pehmiskone sekä KitchPro Mini Donut Maker, eli minidonitsikone. Testaaminen vei hieman enemmän aikaa kun ajattelin, mutta nyt kaikki laitteet on testattu ja tässäpä arvostelut.

Star Wars Darth Vader -leivänpaahdin on näyttävän näköinen ja hauskan oloinen paahdin. Jos olet Star Wars-fani, niin tällainen laite pitää löytyä keittiöstäsi. Paahdettuun leipään tulee hieman tummemmalla teksti ”Star Wars”, joten paahtoleipä näyttää normaalia erikoisemmalta ja syöminenkin on jotenkin hauskempaa. Olen käyttänyt paahdinta nyt lähes päivittäin paahtoleivän ja ruisleivän paahtamiseen, eli kyseessä on hyvälaatuinen paahdin pienellä extralla. Kerralla voi paahtaa kaksi palaa leipää, joten suurperheiden tarvitsee hieman odottaa, otta valmiina on kasa paahtoleipiä. Logon paahtuminen on hauska, mutta joissakin leivissä logo on vähän epäselvä, se on oikeastaan ainoa miinus koko laitteessa.

Star Wars Darth Vader Leivänpaahdin – coolstuff.fi

Kun paahtoleivät oli syöty, testiin otettiin pehmiskone. Pehmis on ollut lapsuudesta asti lempijäätelöni, joten laitetta kohtaan odotukset olivat kovat. Ohjekirjasta löytyy yhdeksän erimakuista reseptiä (mm. vanilja, suklaa, vadelma ja appelsiini), mutta ainahan voi keksiä myös omia makuja. Olisin itse halunnut kokeilla vaikka mitä makuja, mutta päätin testiä varten  tehdä suklaa- ja vadelmapehmistä. Ensin suklaa…

Ensimmäiseksi aineet laitetaan sekaisin, jonka jälkeen laite käynnistetään ja ainekset kaadetaan koneeseen. Laite alkaa sekoittamaan aineksia. Hetken aikaa laitteen oltua päällä aloin ihmettelemään miksi mitään ei tapahdu. Onko pehmiksen tekeminen kotona hidasta hommaa vai onko vika minussa? Propelli pyörittää aineksia mutta mitään aineksien jäykistymistä ei ole havaittavissa. Miehenä en siis ikinä lue ohjekirjaa (tietenkään), hyvä että luin edes reseptit. Nyt kuitenkin laitoin egoni syrjään ja katsoin mitä ohjekirja sanoo. Ohjeista löytyikin aika oleellinen kohta, jossa kerrotaan, että laitteessa oleva jäätelöastia pitää laittaa ennen käyttöä pakkaseen vähintään kahdeksaksi (8) tunniksi. Oho! Tätä testiä ei siis voinut tehdä heti, pitää siis odottaa jäätelöastian pakastumista. Tehdyt ainekset piti kipata lavuaariin ja astia pakkaseen. Tämä astia laitetaan pakkaseen sen vuoksi, että sen sisällä oleva neste jäätyy ja astiasta tulee niin kylmä, että sen kylmyys kohmettaa ainekset tehden siitä pehmistä.

Pehmiskone - coolstuff.fi

Pehmiskone – coolstuff.fi

Seuravana päivänä yritin uudelleen. Astia on ollut pakkasessa nyt vuorokauden, joten ehkä tällä kertaa kaikki menee kuten pitää. Ainekset sekaisin, jäätelöastia pakkasesta pehmiskoneeseen, laite päälle ja alan kaatamaan aineksia hitaasti astiaan muovisen propellin sekoittaessa massaa. Ehdin kaatamaan pienen osan aineksista astiaan kun propelli menee jumiin. Yrityksistä huolimatta propelli ei vain suostu pyörimään, eli sekoittamaan aineksia. Poistan kannen ja koitan pyörittää propellia käsin, mutta ei. Jäätelöastian reunoihin on jäätynyt kaatamaani ainessekoitus, ja se estää propellia pyörimästä (propelli siis pyörittää massaa, kunnes pehmis on pehmistä). Pakkasessa ollut astia on niin kylmä, että on todella vaikeaa saada jäätyneitä aineksia pois propellin tieltä. Ohjekirjasta ei löydy tähän neuvoa, joten päätän kaataa ainekset jäätelöastiasta muovikulhoon ja yrittää putsata jäätyneet kohdat pois. Hieman hankalan työvaiheen jälkeen reunat on putsattu ja propelli pyörii taas. En keksi mitään muuta syytä tapahtuneelle kun sen, että olen kaatanut ainekset jäätelökulhoon liian hitaasti, jolloin neste on jäätynyt liian nopeasti. Seuraavaksi kaadoin nesteet laitteeseen hieman nopeammin, ja nyt mitään ongelmaa ei pyörimisen kanssa enää ole.

Muutamassa minuutissa aineksista tuli pehmismassa, vau. Sitten aukaistaan laitteen pohjassa oleva luukku, jolloin laitteesta alkaa valumaan pehmistä paksuna naruna. Jos olet nähnyt miten jäätelöä pyöritetään pehmiskoneen alla jäätelökioskilla, niin tässä tehdään samalla tavalla. Tämä on elämäni ensimmäinen pyöritys, joten ihan nappiin se ei mene. Lisäksi laite ei purista pehmismassaa reiästä paineella, joten se vaikeuttaa hieman nätin annoksen tekemistä. Massa tuppaa tippumaan palasina, varsinkin jos et pidä töttöröä tai pikaria ihan laitteen yläosassa kiinni. Tämä on ehkä pieni miinus, mutta toisaalta, laite maksaa vain muutaman kympin, eli ihan kaikkia hienouksia siinä ei voi olla. Perushommat kuitenkin toimii hyvin.

Suklaapehmiksestä ei tullut kamalan nätti, mutta vadelmapehmis onnistui jo hieman paremmin

Suklaapehmiksen jälkeen tehdään jäätelöä vadelmista. Tällä kertaa kaikki menee ilman kommelluksia ja muutamassa minuutissa pehmis on valmis. Nyt töttörön tai pikarin pyörittäminen onnistuu jo paremmin, vaikka ehkä se on vielä kaukana kioskimyyjän taidonnäytteistä. Kun töttöröä tai pikaria pitää ihan reiän kohdalla ylhäällä, niin on ainakin mahdollista saada ihan aindon näköinen pehmis. Maku on kuitenkin se pääasia, ja varsinkin tämä vadelma oli ihan älyttömän hyvää. Lisäsksi kun jäätelön teki itse, niin tiedän myös mitä se ihan oikeasti sisältää. Uskon, että tästä laitteesta tykkää varsinkin lapset, mutta myös aikuiset. Ihan joka viikko en jaksa itse tehdä jäätelöä, mutta kyllä laitetta tulee käytettyä jatkossakin, ainakin kun haluaa kokeilla jotain vähän erikoisempia makuja, kuten vaikka kiwi, granaattiomena, pekoni tai vaahtokarkki : )

Vähän vielä pitää harjoitella pehmiksen pyörittämistä, mutta tämä vadelma oli todella hyvää

Viimeisempänä mutta ei vähäisempänä testiin laitettiin minidonitsikone. Emäntä on suuri donitsifani, joten hän odotti tätä testiä ehkä eniten. Edellisestä testistä viisastuneena katsoimme tällä kertaa myös ohjekirjaa, mutta siinä ei ollut ainuttakaan reseptiä. Siinä kerrotaan vain turvallisuusohjeita ja kauanko donitsit kuuluvat kypsyä laitteessa, mutta ei muuta. Google löytää kyllä ohjeita pilvin pimein, mutta mikä sitten on paras ja mikä sopii tähän laitteeseen? Ohjekirjassa puhutaan pursottamisesta, joten siitä voidaan päätellä, että taikinan tulee olla juoksevaa, ei pullataikinamaista, jota käytetään jos donitsit tehdään uunissa tai uppopaistetaan. Pienen etsinnän jälkeen löytyy sopiva ohje, joten päätämme edetä sen mukaan. Laitan ohjeen tämän arvostelun loppuun, joten jos hankit minidonitsikoneen (21,90 euroa) niin pääset helpommalla.

Donitsikone – coolstuff.fi

Taikina valmistui parissa minuutissa, ja astiasta kaadamme sen omateemään, ja vähän kömpelöön pursottimeen. Taikina pursotetaan donitsikoneeseen ja kansi laitetaan kiinnim siinä kaikki. Noin 4-5 minuutissa donitsit näyttävät kullan ruskeilta, eli ne ovat sopivan kypsiä. Donitsit nostetaan laitteesta pois muovilastalla, jotta laitteeseen ei tule naarmuja (naarmuisessa laitteessa donitsi saattaa jäädä tiukasti kiinni laitteeseen). Mutta mitä tehdään donitseille kun ne on nostettu laitteesta pois? – No kuorrutetaan tietenkin. Eihän donitsi ole donitsi ilman kuorrutusta. Kuorrutusohjeita löytyy myös netistä paljon, niitä en laita tähän, sillä jokainen voi valita sieltä kuorruteohjeen omaan makuunsa. Meidän kuorrutuksissa oli vadelmaa, suklaata ja kinuskia.

Donitsit valmistuu muutamassa minuutissa

Lopputuloksena oli kasa värikkäitä minidonitseja, ja ne valmistuivat vain minuuteissa. Aina miinuspuoli oli se, että laitteen mukana ei tullut minkäänlaisia reseptejä. Tästä huolimatta donitsit onnistuivat ja maku oli todella, todella hyvä (kiitos Google).

Om nom!

Tässä resepti jolla donitsimme onnistui, ja myös Coolstuff.fi saa sen kopioida vapaaseen käyttöön tarvittaessa : )

Tällä ohjeella teet 25 donitsia:

2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
2-2,5dl sokeria
50g juoksevaa margariinia
1 kananmuna
1dl maitoa

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää sen jälkeen juokseva margariini, kananmuna ja maito. Sekoita tasaiseksi massaksi vispilällä tai vatkaimella. Kun massa on valmis, voit kaataa sitä kannusta tai puristaa pursottimella donitsikoloihin. Laita taikinaa niin paljon, että keskellä oleva tappi ei ihan peity. Laita laitteen kansi kiinni ja anna paistua 4-5 minuuttia. Voit katsoa välillä näyttävätkö donitsit kypsiltä (eli kullan ruskeilta). Koristele donitsin toinen puoli haluamallasi kuorrutteella ja nauti lämpimänä tai kylmänä.

Tällainen oli tämä testi ja arvostelu tällä kertaa. Kaikin puolin olen tyytyväinen jokaiseen laitteeseen, vaikka pieniä hankaluuksia matkalla olikin. Coolstuff.fi-verkkokaupassa on ihan sairaan paljon kaikkia hauskoja ja tarpeellisia tuotteita, joten kannattaa tutustua vaikka paahtoleipä, pehmis tai donitsi ei maistuisikaan.

Arvostelun ulkopuolelle jäi tennareilta näyttävät sukat, jättimäinen hymiöilmapallo sekä lämpöpussit, sillä ne jaetaan blogini Facebook-sivuilla palkintona. Kannattaa siis tsekata!

SUOSITTELEN! Kauppa 4,5/5 ja laitteet 4/5

LEIVÄNPAAHDIN LÖYTYY TÄÄLTÄ.
PEHMISKONE LÖYTYY TÄÄLTÄ.
DONITSIKONE LÖYTYY TÄÄLTÄ.