Vuoden 2017 ensimmäinen arvostelu tehdään Helsingin Kannelmäen Prismasta. Olen itse asunut reilun vuoden Helsingissä, ja kyseinen Prisma on sinä aikana tullut omaksi suosikkikaupakseni. On siis mukava tehdä arvostelu juuri tästä kaupasta.

Kannelmäki sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Helsingin ydinkeskustasta, ja Prisman löydät kauppakeskus Kaaresta (Kehä I:n ja Hämeenlinnan väylän varrella). Prisma on ketjuna tuttu kaikille suomalaisille, mutta Kannelmäki on mukava poikkeus muista Prismoista tai tavarataloista (hypermarketeista) yleensäkin. Suorastaan näkemisen arvoinen kauppa.

Suomessa on tällä hetkellä 64 Prismaa, ja Kannelmäen tavaratalo on näistä kaikista suurin. Olemme tottuneet 4000-14000 neliön kokoisiin tavarataloihin, joten Kouvolan 26000 neliön Prisma on jo hurjan suuri poikkeus, mutta Helsingin Kannelmäen Prisma on kuitenkin jättiläinen, jonka myyntipinta-ala on peräti 46500 neliötä (koko pinta-ala 101000m2).

Prisma Kannelmäki

Miten tämä Prisma poikkeaa muista tavarataloista?

Kuten jo mainittu, tavaratalo on todella jättimäinen. Tämä on mielestäni omalla tavalla jopa nähtävyys, ja sinne kannattaa suunnistaa, vaikka asuisi vähän kauempanakin. Kaupassa saa helposti kulumaan aikaa jopa useamman tunnin, ja jos välillä tulee jano tai nälkä, voit käydä tankkaamassa evästä ostosten lomassa.

Kaupan sisätiloissa voi nauttia vaikka kahvit

Kannelmäen Prisma on erikoinen myös siinä mielessä, että se on auki aina… siis 24 tuntia vuorokaudessa, ihan joka päivä. Tämä on ainoa tavaratalo Suomessa, joka on aina auki. Jotkut kaupat saattavat pitää pientä osaa myymälästä avoinna, mutta Kannelmäessä koko tavaratalo on aina käytössäsi. Kannattaa käydä kokeilemassa millainen fiilis on käydä ostoksilla jättimäisessä kaupassa vaikka keskellä yötä.

Koska tavaratalo on iso, myös valikoima on poikkeuksellisen runsas. Ruuasta ei kannata edes puhua, sillä ihan heti ei tule mieleen mitä ei täältä löytäisi. Lisäksi tavaratalossa on mm. valaisin-, urheilu-, lelu-, puutarha- ja sisustusosastot. Täältä löydät parhaimmat lelut, työkalut, autotarvikkeita, verhoja, ompelutarvikkeita, mattoja, petivaatteita, kenkiä, laukkuja, vaatteita ja paljon muuta. Karkkikatukaan ei jätä kylmäksi.

Kannattaa varata aikaa kiertelylle

En normaalisti elämässäni vertaile eri tavaratalojen hintoja, mutta nyt tätä arvostelua varten ajattelin tehdä poikkeuksen. En tehnyt mitään laajaa vertailua, mutta nyt Prismasta ostamani tuotteet olisi maksanut noin 8,8% enemmän toisaalla. Se on paljon se, varsinkin kun ajattelee sitä vuositasolla. Säästin siis 10,74 euroa käydessäni Prismassa. Tämän mukaan voisin säästää vuodessa peräti 386,67 euroa. Mitä jos olisin perheellinen, paljonko sitten tulisi säätöä?

Vaikka yöllä on kiva käydä kaupassa (kokeile vaikka), niin normiaikana sinua palvelee kauppakeskuksen kymmenet muutkin yritykset, liikkeet ja kahvilat.

SUOSITTELEN: 4,5/5

Prisman kotisivut
Prisman Facebook -sivu