Testaaminen ja arvosteleminen on mukavaa, mutta erityisen mukavaa se on silloin, kun saa katsoa televisiota. Tänään pääsen arvostelemaan Netflix-palvelusta lempisarjaani, ja se on tietenkin superhauska Frendit.

Frendit – Netflix.fi

Komediasarja Frendit (eng. Friends) näki päivänvalon vuonna 1994, kun David Cranen ja Marta Kauffmanin luoman hittisarjan ensimmäinen jakso esitettiin Yhdysvalloissa. Sarjan suosio yllätti kaikki, niin tuottajat, näyttelijät kun televisiostudionkin. Sarja kertoo kuudesta New Yorkin Manhattanilla asuvasta ystävyksistä ja heidän elämästä. Sarjaa tehtiin yhteensä 236 jaksoa, ja kaksiosaista päätösjaksoa seurasi pelkästään Yhdysvalloissa 52,5 miljoonaa ihmistä. Sarjan kaikki tuotantokaudet on nähtävillä Netflixistä.

Sarjan keskiössä ovat Rachel Green, Phoebe Buffay, Joey Tribbiani, Chandler Bing sekä sisarukset Monica ja Ross Geller.

 Joey Tribbiani, Phoebe Buffay, Chandler Bing, Monica Geller ja Rachel Green (Ross Geller puuttuu kuvasta)

Joey Tribbiani, Phoebe Buffay, Chandler Bing, Monica Geller ja Rachel Green (Ross Geller puuttuu kuvasta)

Rachel on Monican paras ystävä lukiossa, jonka jälkeen ystävyksien tiet menevät eri suuntiin. Sarjan ensimmäisessä jaksossa hemmoteltu Rachel karkaa omista häistään ja suuntaa Mahnattanille, jossa hän törmää vanhaan ystäväänsä, Monicaan. Heistä tulee nopeasti taas toistensa parhaat ystävät, vaikka Monica ei ehkä sitä alussa olisi uskonutkaan. Rachel on muoti-intoilija, ja hän pääseekin myöhemmin kahviladuunista alan töihin. Rachelilla on koko sarjan ajan vipinää Rossin kanssa, mutta suhde ei tunnu ikinä onnistuvan. Noloilta tilanteilta ei voida välttyä.

Rachel ja Ross

Phoebe on kaveriporukan outolintu joka toimii hieroojana ja itseoppineena muusikkona. Phoebe on elänyt lapsuutensa kadulla ja hän uskoo omaavansa yliluonnollisiakin kykyjä. Phoebe on porukan outolintu, joka on täysin erilainen kun muu porukasta. Phoebe laulaa erikoisia lauluja kitaransa kanssa, joista tunnetuin laulu on nimeltään ”Smelly Cat”. Phoebellä on myös ilkeä kaksoissisko Ursula sekä veli Frank Buffay Jr, jolle Phoebe synnyttää sarjassa kolmoset.

Phoebe pudotti lottolaput parvekkeelta

Joey on vaikeuksissa oleva näyttelijä joka rakastaa ruokaa ja naisia. Joeyllä onkin useita lyhyitä suhteita koko sarjan ajan. Tämä yksinkertainen ja hieman hidasälyinen mies on monen mielestä koko sarjan hauskin hahmo, vaikka varsinainen koomikko onkin Joeyn kämppis ja paras ystävä, Chandler Bing. Joey tulee kuuluisaksi päästessään näyttelemään ”Päivien viemää” -nimiseen sarjaan tohtori Drake Ramorayta. Alun perin Joyen ei pitänyt olla yksinkertainen hahmo, mutta sarjan edetessä tuottajat tajusivat kuinka paljon huumoria tämä lisää sarjaan.

Joey on naistenmies

Chandler työskentelee tilastotieteilijänä suuressa monikansallisessa yhtiössä, kunnes hän lopettaa työnsä ja siirtyy mainostoimiston palvelukseen. Chandler ei ole naistenmies (yrittää kyllä), ja nekin suhteet joita miehellä koko sarjan aikana on, päättyvät usein huonosti. Chandler kuitenkin löytää rakkautensa ja vaimonsa omasta kaveripiiristään kaudella seitsemän. Chandler on sarkastinen ja ehdottomasti koko sarjan hauskin hahmo.

Chandler on koko sarjan hauskin hahmo

Monica on Rossin pikkusisko ja Rachelin paras ystävä. Monica on pikkutarkka siivoushullu ja erittäin kilpailuhenkinen. Monica on koko porukan äitihahmo joka tykkää myös kestitä ihmisiä ja kokata. Monica oli nuorena ylipainoinen ruuan sekä makean ystävä, ja tästä kiusoitellaan naista koko sarjan aikana. Neuroottisesta hahmosta tulee hauskempi mitä enemmän sarjaa katsoo. Monicaa näyttelevä Courteney Cox haki alun perin juuri Monican rooliin, mutta tuottajat halusivat hänelle Rachelin roolin. Koe-esiintymisen jälkeen Cox sai kun saikin itselleen Monican roolin, ja hyvä niin.

Monica (toinen oikealta) viimeistä päivää asunnossaan

Ross on ammatiltaan paleontologia, joka työskentelee luonnonhistorian museolla. Myöhemmin hänestä tulee yliopiston professori. Rossia kiusoitellaan usein dinosaurusmieheksi, eikä kukaan ota vakavissaan Rossin ammattia. Ross avioituu sarjassa useamman kerran. Ensimmäinen avioero on sarjan ensimmäisellä kaudella, jolloin Rossin vaimo ja lapsen äiti paljastuu lesboksi.

Joey ja Ross päikkäreillä

Roolihahmojen koko nimet ovat: Chandler Muriel Bing, Rachel Karen Green, Ross Eustace Geller, Monica E. Geller, Joseph Francis Tribbiani Jr ja Phoebe Buffay. Sitä ei tiedetä, mistä Monican E. tulee.

Mainittakoon myös, että kahvilan blodi, James Michael Tyler sai Guntherin roolin tavallaan vahingossa. Koe-esiintymisessä James oli ainoa kun osasi käyttää kahvikonetta, joten hän sai roolin tämän vuoksi. Gunther on koko sarjan ajan ihastunut Racheliin. Vaikka kyseessä on sivurooli, tietää jokainen Frendit fani kuka on Gunter.

Sarjasta voisi kertoa paljon enemmänkin, mutta sen hauskuus tulee esille vain kun sitä katsoo itse. Sarjaa voi katsoa huoletta useamman kerran, itselläni kun taitaa olla menossa viides kerta kun aloitan katsomisen kaudesta yksi. Katsominen Netflixistä on helppoa ja nopeaa.

Ensimmäinen kuukausi ilmaiseksi

Tässä video pilalle menneistä kohdista (heikko laatu, Tubesta löytää näitä lisää):

Sarjan tekeminen lopetettiin vuonna 2004, ja siitä saakka on huhuttu enemmän ja vähemmän Frendit-elokuvan tulemisesta. Kerta toisensa jälkeen huhut ovat kuitenkin olleet turhia, ja miljoonat fanit ovat joutuneet pettymään. Edelleen lukuisat sarjan fanit ympäri maailmaa odottaa, että saisimme vielä nähdä Frendit vielä yhden kerran. Sarjan suosiosta kertoo jotakin myös se, että se oli ehdolla Emmy-palkinnon saajaksi peräti 62 kertaa. Sarjan näyttelijöitä ei ole nähty yhdessä sarjan loppumisen jäkeen kun kerran Oprahan ohjelmassa heti sarjan päättymisen jälkeen, mutta vuonna 2014 paikalla oli kuitenkin viisi kuudesta.

Netflix on yhdysvaltalainen tilausvideopalvelu, joka tarjoaa elokuvia ja televisiosarjoja suoratoistona vastaanottajille. Netflix aloitti Suomessa vuonna 2012, ja nykyään palvelun kuukausihinta on 7,99 euroa kuukaudessa. Tällä hinnalla saat katsoa todella laajasta valikoimasta rajoituksetta elokuvia, sarjoja, dokumentteja ja muuta sisältöä.

SUOSITTELEN! 5/5

Netflixiin pääset tästä.