Yrittäjähenkisenä ja yrittäjyyden puolestapuhujana olen innoissani, sillä pääsin testaamaan ja arvostelemaan lehteä nimeltä Forbes. Forbes on arvostettu yhdysvaltalainen talouslehti ja mediatalo, joka on nyt julkaissut ensimmäisen suomenkielisen version Forbes-lehdestä. Satavuotias Forbes julkaisee vuosittain mm. maailman suurimmat yritykset, nousijat, varakkaimmat henkilöt eri aloilta ja muita alan uutisia, joten lehden jokaisessa numerossa on paljon mielenkiintoista luettavaa. Ensimmäinen suomenkielinen Forbes-lehti on nyt kaupoissa (huhtikuu 2017), ja sen kustantaa SK Media Finland Oy.

Ensimmäinen suomenkielinen Forbes

Kun kuulin kyseisen lehden suomenkielisestä versiosta, halusin heti päästä siihen käsiksi. Nyt se on minulla, mutta en ole sitä ehtinyt vielä kokonaan lukemaan. Sivuja tässä lehdessä on 114, eli kyse ei ole mistään pienestä lehdestä. Aluksi perehdyin itseäni erityisesti kiinnostaviin artikkeleihin, ja loput luen sitten myöhemmin.

Ensimmäisessä suomenkielisessä Forbesissa on tosiaankin paljon mielenkiintoista luettavaa. Kyöstilän miljardin euron hymy, hiilivapaata sähköä, Trumpin opeille ykköseksi, miten luodaan hyvä työilmapiiri, kiinalaismiljardit vyöryvät Suomeen, Kiinan kauppakeisari ja paljon muuta. Mikäli olet edes vähän kiinnostunut taloudesta ja yrittämisestä, kannattaa tutustua julkaisuun.

Tutustumisen arvoinen uutuuslehti

Suomenkiellinen Forbes on nimenomaan tehty suomalaisille, eli se ei ole vain jenkkiversio joka olisi käännetty suomeksi (tosin tällainenkin versio kiinnostaisi minua), vaan tässä on nimenomaan suomalaisia kiinnostavia juttuja myös suomalaisista yrityksistä ja yrittäjistä.

En ole tosiaan vielä koko lehteä lukenut, mutta yksi eniten minua kiinnostanut juttu on nimeltään ”Kiinan kauppakeisari”, jossa kerrotaan JD.comista. JD ei ole suomalaisille ehkä yhtä tuttu kun vaikka Alibaba, mutta JD:n liikevaihto on yli kaksi kertaa suurempi. Alibaban liikevaihto on 14,9 miljardia kun JD:n liikevaihto on 35,5 miljardia. Nämä on sellaisia summia, josta toistaiseksi suomalainen verkkokauppias voi vain unelmoida, mutta samat mahdollisuudet on tietenkin kaikilla. Suosittelen lukemaan tämän artikkelin.

Lehti on kaiken kaikkieen erittäin positiivinen uutuus, joka varmasti tulee löytämään oman lukijakuntansa. Minä olen yksi heistä. Irtonumero maksaa 6,90 euroa, mutta tilaamalla lehden saa hintaan 4,58 euroa per numero (12 numeroa yhteensä 54,99 euroa).

SUOSITTELEN! 4,5/5