Liikkuminen on nykyään helpompaa kun koskaan, varsinkin jos siihen tarvitaan kulkuneuvo. Enää ei ole pakko omistaa autoa tai edes fillaria, välineen voi poimia suoraan kadulta omien tarpeiden mukaan.

Kaikki tietävät, että keltaisen fillarin voi ottaa käyttöön haluamastaan paikasta ja palauttaa sinne, mihin on menossa. Mutta tiesitkö, että voit myös ottaa auton samalla tavalla?

DriveNow on ollut Helsingissä jo vuosia, mutta silti löytyy vielä ihmisiä, kun ei siitä ole tietoisia. Tässä blogissa lisätietoa ja arvostelu.

Lataa puhelimeen DriveNow-sovellus, rekisteröidy ja toimi ohjeiden mukaan. Sinun tulee lähettää kuva ajokortistasi ja lisätä pankki- tai luottokortin tiedot sovellukseen. Tämän jälkeen olet oikeutettu ajamaan uudella BMW- ja Mini -henkilöautolla.

Avaa sovellus ja saat eteesi karttanäkymän. Sovellus näyttää, missä on lähin vapaana oleva auto. Itselläni se on aina ollut enintään kolmen korttelin päässä, mutta usein se on ihan taloni kulmilla. Autoja on Helsingissä 150 kappaletta ympäri kaupunkia, joten kamalasti et joudu auton perässä juoksemaan.

Voit valita kartalta sinulle sopivamman automallin tai vain auton, joka on lähimpänä sinua. Voit varata sen nappia painamalla 15 minuutiksi, joten kukaan ei vie autoa nenäsi edestä.

Kävele auton luokse. Mikäli sinulla on vaikeuksia löytää auto, sovelluksella voit vilkuttaa auton valoja. Kun löydät oikean auton, mene oven viereen ja avaa ovi sovellusta käyttämällä. Kuinka helppoa!

Hyppää auton kyytiin ja aseta penkit sekä peili sinulle sopivaksi. Ennen auton käynnistämistä sinun tulee vielä kirjoittaa oma henkilökohtainen salasanasi. Tämän jälkeen auto lähtee napista painamalla päälle ja on valmis ajoon. Ajamisen hinta vaihtelee hieman, mutta yleisesti se on 0,57 euroa per minuutti tai 39 euroa tunti. Hinta sisältää kaiken, myös parkkimaksut, polttoaineen ja vakuutukset.

Välipysähdyksissä auton voi laittaa odotustilaan, jolloin kukaan ei pääse ottamaan autoa, kun se on sinulla käytössä (seisonta-aika on edullisempaa). Voit jättää tavarasi turvallisesti sisälle. Ovien lukitseminen tapahtuu sovelluksella, ihan kuten ovien avaaminenkin.

Auton voi parkkeerata ilmaiseksi lähinnä asukastunnuksilla varattuihin paikkoihin. Lisätietoa näet sovelluksesta. Voit myös jättää auton ihan eri puolelle kaupunkia mistä auton otin käyttöösi, kunhan alue pysyy rajatulla kartta-alueella. Auton käyttö lopetetaan sovelluksesta, jolloin myös veloitus päättyy. Käytetty aika veloitetaan kortiltasi.

Voiko auton käyttöönotto olla enää helpompaa? Tämä ei ehkä sovi sinulle, joka käytät autoa joka päivä pitkiä aikoja, mutta vähemmän tarvitseville aivan loistava vaihtoehto. Ei murheita tankkaamisista, veroista, vakuutuksista, renkaista, huolloista tai mistään murheesta, mitä omistaminen tuo tullessaan. Voit myös valita sovelluksesta erilaisia elämyspaketteja, kuten matka Nuuksioon. 89 eurolla saat käyttöösi auton koko retken ajaksi. Yhteiskäyttöauto voi olla kuten oma autosi.