Tämän päivän arvostelua on mukava kirjoittaa, mutta vielä mukavampaa oli syödä popparia ja seurata suomalaisnuorten elämää au paireina Kanadassa peräti yhdeksän jakson verran. Au pairit Kanadassa on Ylen esittämä tositeeveesarja, ja kauden kaikki jaksot on nähtävillä heti Yle Areenassa. Tässä blogitekstissä saattaa esiintyä pieniä juonipaljastuksia, mutta mitään mullistavaa en kuitenkaan paljasta, joten voit jatkaa lukemista, vaikka sarjaa et olisi vielä katsonutkaan.

Yle Areena

Aito Median tuottamaa au pairit -sarjaa on päästy seuraamaan Ylellä neljän kauden verran, ja uusimmassa kaudessa au pairien kohteena on Kanada. Aiempina vuosina au paireja on seurattu Englannissa (Au pairit Lontoossa), Yhdysvalloissa (Au pairit Los Angelesissa) sekä Australiassa (Au pairit Australiassa). Olen nähnyt nyt kaikki kaudet, mutta tämä viimeisin ehkä oli kaikista eniten erilaisia tunteita herättävä.

Kanadan Vancouveriin au pairiksi lähtee Sanna Jalonen (19v), Mona Karttunen (19v), Roni Ruotsalainen (19v), Johanna Korhonen (20v) sekä Vanessa Pauloff (21v).

Kanadan Vancouver

Sarjassa seurataan suomalaisten elämää au paireina Kanadassa neljän kuukauden ajan. Au pair työskentelee ja asuu paikallisessa lapsiperheessä, jossa tehtävänä on hoitaa perheen lapsia ja tehdä samalla ainakin kevyitä kotitöitä. Vastineeksi työstä au pairit saavat isäntäpärheeltä oman huoneen, ateriat ja normaalisti myös taskurahaa.

Tällä kaudella on viisi au pairia, mutta alussa vain neljä lähtee matkaan. On mielenkiintoista nähdä millaisiin perheisiin au pairit pääsevät tai joutuvat, ja miten au pairit tulevat toimeen isäntäperheen kanssa.Yksi au pair saa luksustalosta oman osaston uima-altaineen, kun toinen au pair taas saa tyytyä huoneeseen, jossa ei ole edes ovea. Erot ovat siis suuria, ja nallekarkit eivät aina mene tasan.

Kaikki viisi au pairia

Yhdellä au pairilla ei ole isäntäperhettä matkaan lähtiessä laisinkaan, vaan tarkoitus on löytää sellainen paikan päältä. Hän joutuukin majoittumaan alussa edulliseen hostelliin, ja ilmeisesti hieman parempaan tottunut neitokainen ei osaa peittää pettymystään.

Sarjaa on hauska seurata, vaikka välillä tuleekin jonkinlaisia myötähäpeän tunteita ja muita fiiliksiä. Au pairit treffailevat, juhlivat, missaavat duunit krapulapäissään, tappelevat, vaihtavat isäntäperheitä ja tuottavat pettymyksiä. Yksi au pair päättää lopettaa leikin kesken ja palata takaisin Suomeen. Kaikesta huolimatta osalla au paireista tulee loppujen lopuksi kuitenkin läheinen suhde omaan isäntäperheeseen, ja pois lähteminen tuottaakin kyyneleitä. Ei kuitenkaan ihan kaikissa perheissä.

Sarjasta voidaan olla montaa mieltä, mutta itse suosittelen ainakin tutustumaan pariin ensimmäiseen jaksoon ennen tuomiota. Yksi jakso kestää vajaat 30min, joten nämä katsoo helposti vaikka kaikki putkeen. Näet myös kolme muuta kautta Yle Areenasta.

SUOSITTELEN! 3,8/5

Siirry Yle Arenaan klikkaamalla tästä.