Kaikki asunnon joskus vuokranneet tietävät, että se ei aina ole nopeaa tai helppoa. Harmillisinta on myös se, että kun löydät sen unelmakämpän, siihen on sata muutakin hakijaa. Ensin saat odottaa päivä- tai viikkotolkulla, että asuntoa tarjotaan jollekkin, ja yleensä se ei ole sinulle : ) Harvemmin sinulle ilmoitetaan yhtään mitään, eli et edes tiedä milloin voi lopettaa odottamisen. Tänään testataan kuitenkin VVO:n Lumo.fi -palvelua, josta voit vuokrata asunnon jopa 15 minuutissa. Valitse haluamasi asunto verkkokaupasta, tee sopimus ja asunto on sinun. Ei asukasvalintaa, ei odottelua, ei pettymyksiä. Avaimet saat jopa samana päivänä. Voiko vuokraaminen tosiaankin olla näin helppoa?

Valitse asunto ja tee sopimus heti netissä. Uusi asunto jopa vartissa!

Yleisin tapa on selata netistä vapaita asuntoja, mennä yleiseen näyttöön, täyttää asuntohakemus ja odottaa vastausta siitä, saatko asunnon vai et. Normaalisti vain asunnon saaneelle ilmoitetaan asiasta, muille ei kerrota mitään. Jäät vain odottamaan kunnes tajuat, että ohi meni. Asunnon saaminen on siis arpapeliä. Voit myös jättää yleisen asuntohakemuksen johonkin isoon pajaan, mutta et silti saa vättämättä mitään tietoa kuukausiin, missä hakemuksesi etenee vai onko se jo hylätty.

On pakko olla parempi tapa!

Kyllä, se parempi tapa on Lumo.fi. Lumo on todella, todella virkistävä ja nykyaikainen nettivuokrauspalvelu. Menen sivuille ja näen siellä vapaana unelma-asuntoni. Minun pitää vain klikata ”Vuokraa tämä” ja sillä selvä, asunto on minun. Ei odottelua, ei arpapeliä, ei mitään. Vain 15 minuuttia ja sinulla on uusi koti. Avaimet voit saada jopa samana päivänä. Asuntoa ei ole pakko mennä katsomaan etukäteen, mutta toki voit sopia näytön halutessasi ennen kun teet sopparin.

Vuokrasopimus tehdään netissä ja se allekirjoitetaan pankkitunnuksilla, eli sinun ei tarvitse käydä allekirjoittamassa mitään. Sopparikopion saat sähköpostiisi. Kuinka nykyaikaista.

Miksi muilla yrityksillä ei ole tällaista palvelua? Siihen en osaa vastata, ehkä muut eivät ole halunneet vielä siirtyä nykyaikaan. Luulisin tämän helpottavan myös työntekijöiden työmäärää, kun ei tarvitse päivästä toiseen tsekata asuntohakemuksia ja vastailla kyselyihin, joihin ei kuitenkaan yleensä edes osata vastata mitään. Onneksi on siis Lumo.

Lumolla on hyviä asuntoja, niihin saa ainakin suurimpaan osaan ottaa myös lemmikit mukaan, ja joissain on jopa yhteiskäytössä henkilöauto. Vuokraan kuuluu myös vesi ja netti. Asuntoja on monessa eri kaupungissa, monessa ei kaupunginosassa. Helsingistä esimerkiksi löytyy paljon uudistuotantoa ja peruskorjattuja asuntoja, myös ihan keskustasta. Lumon asuntoja on todella hyvilla alueilla, nämä eivät siis ole mitään slummirakennelmia.

Lumo.fi

Lumon palvelua piti testata, ja totta tosiaan, sopimus tuli heti ja avaimet saisi jo huomenna huoltoyhtiöstä henkkareita vastaan. Sitten vain uuteen kotiin.

Lumo tarjoaa asukkailleen myös monenlaisia muita palveluja, Lumon asukkaille kilahtaa mm. oma lehti luukusta aika ajoin, ja netistä näet mitä kaikkea etuja saat Lumon asukkaana eri yrityksistä. Netistä voi katsoa myös omia maksutietoja ja tarvittaessa saat tulostettua listan vaikka koko maksuhistoriastasi.

Jos etsit asuntoa, käytä Lumoa. Uuden ajan turvallinen asunnonvuokrauspalvelu.

Asuntoja löytyy myös parhailta paikoilta

Miinuksena hieman hankalat kotisivut. Osittain sivut ovat vähän hankalat ja et voi avata esim. kaikkia ilmoituksia omiin välilehtiin, joka helpottaisi kun haluat vaikka vertailla useampaa asuntoa. Muutoin palvelu on kyllä toimiva ja ehdottomasti Suomen paras.

SUOSITTELEN! 4/5

Lumo on VVO-yhtymä Oyj:n palvelu. Lumon kotisivuille pääset tästä.