Vuoden 2017 toinen arvostelu tehdään Rovion uudesta Angry Birds BLAST! -nimisestä mobiilipelistä (lyh. AB BLAST!). Tämä peli ei ole sitä ihan tuttua Angry Birdsiä, sillä tällä kertaa ei käytetä ritsaa lintujen lennättämiseen ja possujen nujertamiseen.

Angry Birds Blast!

Angry Birds BLAST! on ilmaiseksi ladattava mobiilipeli, ja se löytyy App Storesta (iOS) ja Google play -kaupasta (Android). Pelissä ei näy juurikaan mainoksia, joten pelaaminen on mukavaa ja sujuvaa ilman häiriötekijöitä. Sinulla on viisi elämää, ja jos menetät ne, joudut hetken odottamaan uusia elämiä. Peli tarjoaa kyllä mahdollisuuden ostaa kolikoita, joilla sitten voi ostaa lisäelämiä heti kun ne loppuvat, mutta ostaminen ei kuitenkaan ole pakollista.

Koukuttava ja mukava peli kaiken ikäisille

Pelissä on tehtävänä nujertaa possuja, kuplia, leipiä ym. Kussakin kentässä kerrotaan aina mitä tulee tehdä. Pelissä on kivi- ja puuesteitä, todella ärsyttäviä pilviä sekä muuta mukavaa / ei niin mukavaa. Oikeasti peli on todella koukuttava, eikä oma pelaaminen jäänyt vain testaamiseen. Olen tätä kirjoittaessa jumittanut kentässä 249 noin viikon, ja sinne pääseminen on kestänyt useita, useita viikkoja. Sain myös kavereitani kokeilemaan peliä, ja jokainen jäi koukkuun. Yksi kaveri on nyt kentässä 315, enkä tiedä onko hän pelannut todella paljon vai onko hän vain parempi pelaamaan. Olin kentässä 50 ennen kun hän edes latasi pelin puhelimeensa, joten perässä olen ja paljon. Kenttä 315 on kuulemma pelin viimeinen kenttä, mutta niitä tulee lisää päivityksen yhteydessä myöhemmin. Kaverini joka on siis jo pelannut viimeisen kentän, alkoi pelaamaan osaa kentistä uudelleen, sillä hän haluaa kaikkiin kenttiin kolme tähteä (kun pääset kentän läpi, saat suorituksestasi aina 1-3 tähteä).

iOS ja Android

Pelissä voi ostaa myös erilaisia apuvälineitä, mutta se on ehkä vähän epäreilua pelaamista. Ymmärrän kuitenkin ostokset, sillä joskus voi olla rasittavaa kun yhtä kenttää saattaa hakata viikon, kuten minä tällä hetkellä. Pommin saa apuvälineeksi ilmaiseksi jos katsoo samalla 30 sekunnin videomainoksen. Raketeista, sekoittajista ym. joutuu maksamaan oikeaa rahaa, mutta ne eivät ole kuitenkaan välttämättömiä pelin kannalta. Ne ehkä nopeuttaa pelaamista, mutta sitten se ei ehkä ole niin haasteellinen peli. On kuitenkin hyvä, että jotkut käyttävät oikeatakin rahaa, jotta saadaan uusia pelejä tulevaisuudessakin.

Kaikista mobiilipeleistä joita olen pelannut vuonna 2016 ja 2017 aikana, tämä on ehdottomasti paras peli. Siitäkin huolimatta, että välillä luuri meinaa saada kyytiä ja sitä tuskastuu pelaamaan samaa kenttää päivästä toiseen. Ajattelen asian kuitenkin siten, että jos peli olisi helppo ja menisi heti läpi, ei siinä olisi mitään haastetta. Ja jos pelissä ei ole haastetta, se on tylsä. Peli on mukava mutta koukuttava, ja se sopii kaiken ikäisille. Lisähauskuutta tulee kun saat kaverisi myös pelaamaan Bastia, niin voitte kisata kuka etenee kentästä toiseen nopeiten.

SUOSITTELEN! 4/5

Angry Birds BLAST! -pelistä lisätietoa täältä.