Tänään testissä on mielenkiintoinen Aktia MasterCard PrePaid World -lahjakortti. Vaikka tämä on lahjakortti, se toimii kuten normaali pankki- tai luottokortti. Voit maksaa ostoksesi kaupassa ja netissä, tai voit nostaa automaatilta käteistä (kortin mukana on tunnusluku). Korttia ei yhdistetä pankkitiliisi, ja kortin voi hankkia, vaikka ei tiliä olisi missään pankissa. Korttia ei voi höylätä miinukselle, sillä voit käyttää korttia vain sen verran, paljonko olet sinne ladannut käyttövaraa, eli rahaa.

Kaikki tietää puhelinliittymät joita saa ostaa vaikka R-Kioskilta ilman sopimuksia ja muita sitoomuksia. Tämä MasterCard toimii täysin samalla periaatteella, ja kortin saa hommattua Ärrältä.

Marssin lähimmälle Ärrälle ja pyydän myyjältä MasterCard PrePaid -lahjakortin. Kortin hankkiminen maksaa viisi euroa, jonka lisäksi lataan kortille 50 euroa. Minimilataus olisi 20 euroa ja maksimi on 150 euroa. Kortti ladataan ostovaiheessa, ja sen jälkeen kortille ei voi enää tallettaa varoja. Kun olet käyttänyt kortilla olevat rahat, kortti on roskistavaraa. Kortti olisi huomattavasti houkuttelevampi, mikäli siinä ei olisi maksimirajoja, ja jos kortille voisi ladata rahaa myös myöhemmin.

Aktia MasterCard PrePaid World Lahjakortti omassa pakkauksessaan

KUKA TÄLLAISIA KORTTEJA OSTAA?

Jos olen ostamassa kaverille, kummitytölle tai muksulle synttärilahjaa, etkä oikein tiedä mitä lahjansaaja haluaa, tämä on loistava vaihtoehto. Perinteinen lahjakortti käy vain yhteen paikkaan, kun taas MasterCardilla ostoksia voi tehdä missä tahansa, myös netissä. Käteinen on toinen vaihtoehto lahjaksi, mutta käteisellä ei paljon tehdä nettiostoksia. Ja jos lahjansaaja käteistä kaipaa, hän voi nostaa kortin rahat automaatilta.

Kortti on hyvä idea myös silloin kun olet ostamassa netistä, mutta et halua antaa pankkitiliisi yhdistetyn kortin tietoja nettimaailmassa. Jos joudut huijatuksi, menetät korkeintaan sen verran mitä kortilla oli rahaa ladattuna. Turvallinen vaihtoehto siis.

Korttia mainostetaan käteväksi myös silloin, kun olet ulkomailla. Tämä on varmasti totta, mutta tuo 150 euron latauskatto ei ainakaan itselle riittäisi lomamatkalla. Pitäisi ainakin olla useampi kortti, mutta se voi mennä vähän sekavaksi muistella mikä on minkäkin kortin tunnusluku (pin).

Joskus auton vuokraamisen voi maksaa vain kortilla, silloin tämä on hyvä vaihtoehto, ellei omasta lompakosta löydy luottokorttia.

Todella kätevä idea!

KORTIN TESTAAMINEN

Nyt minulla on kuitenkin Masteri ja siinä 50 euroa tuhlattavaa. Käyn ensimmäiseksi kaupassa tekemässä pienen ostoksen, eikä maksutapahtuma eronnut mitenkään siitä, että olisin maksanut omalla kortilla. Kaupan aulassa on myös automaatti, joten käyn nostamassa 20 euroa käteistä testimielessä, ja sekin toimi kuten luvataan. Kolmantena testasin vielä nettiostamista, eikä ostotapahtuma eronnut täälläkään normaalista millään tavalla. Maksu meni perille ja minä sain mitä halusin.

Moni voi tykätä tässä kortissa siitä asiasta, että maksun saaja (oli se sitten lähikauppa tai verkkokauppa) ei tiedä ainakaan kortin perusteella kuka maksaa, koska kortissa ei ole mitään tietojasi. Olen erittäin tyytyväinen kortin toimivuuteen ja koko kortti-ideaan. Oma korttini on kuitenkin nyt tyhjennetty, ja koska sitä ei voi ladata uudestaan, heitän kortin roskakoriin. Sillä ei voi kukaan tehdä mitään väärää, eikä kukaan saa tietää kenen kortti se oli.

AKTIA TARJOAA MYÖS SUUREMPAA TALLETUSRAJAA SEKÄ UUDELLEEN LADATTAVAA KORTTIA

Testissä oli siis Aktia MasterCard PrePaid World -lahjakortti, johon voi ladata 20-150 euroa yhden kerran, ja kortti käy kaupoissa ja netissä, ja voit nostaa sillä käteistä. Aktia tarjoaa myös korttia, jota voi käyttää vain Suomessa. Et voi käyttää korttia siis netissä etkä ulkomailla, mutta korttiin voi ladata rahaa 20-250 euroa, tai jos olet Aktian asiakas, voit tallettaa 20-500 euroa. Kortti on myös kertakäyttöinen, eli kun rahat loppuvat, et voi ladata kortille lisää.

Kolmas Aktian tarjoama kortti on nimeltään Aktia MasterCard PrePaid Ladattava -kortti. Tähän korttiin voi ladata rahaa maksimissaan 2500 euroa. Tälle kortille voi ladata rahaa aina uudestaan ja uudestaan, eli se ei ole roskistavaraa kun saldo menee nollaan. Korttia voi käyttää kotimaassa, ulkomailla, netissä ja sillä voi nostaa käteistä. Miinuksena on se, että korttia tarjotaan vain Aktian asiakkaille, ja saldoa voi ladata kortille lisää vain Aktian verkkopankilla.

LOPPUTULOS

Aktia MasterCard PrePaid World -lahjakortti on kätevä varsinkin lahjana annettaessa, ja sen hankkiminen on helpoa. Miinuksena on vain se, että kortille ei voi ladata rahaa kuin kerran ja se, että talletusraja on niin pieni. Ehkäpä tähän tulee joskus ladattavan kortin rajat siten, että kortin hankkijan ei tarvitse olla Aktian asiakas ja saldoa voi ladata muualtakin kun omasta Aktian verkkopankista.

SUOSITTELEN! 4/5

Lisätietoa kortista Aktian sivuilta klikkaamalla tästä ja tästä. Testatun kortin voit hankkia Ärrältä, lisätietoa klikkaamalla tästä.

Hommaa oma kortti R-Kioskilta